STEFANOTIS (STEPHANOTIS FLORIB.) 12Ø 40H *Prekės nuotrauka yra informacinio pobūdžio. Originali prekės spalva ir matmenys gali skirtis nuo nuotraukoje pavaizduotos.
Kodas: 000000110951

STEFANOTIS (STEPHANOTIS FLORIB.) 12Ø 40H

Stephanotis

Augalo aukštis, cm


40

Gausiažiedis stefanotis (Stephanotis floribunda)
Dar kitaip vadinamas Madagaskaro jazminu. Žydi vaškiniais kreminės baltos spalvos vamzdiniais žiedeliais. Skleidžia saldų aromatą. Stefanotis auginamas kaip vijoklis, todėl dažniausiai parduodamas su atramomis. Lapai panašūs į vaškuolės – žali, vaškuoti.
Laikymas: rytinėje arba pietinėje pusėje. Saugoti nuo šalto oro gūsių, nes jautriai reaguoja į temperatūros pokyčius. Stefanotis nepakenčia, jeigu pakeičiama jo augimo vieta, gali numesti pumpurus ir nebežydėti.
Apšvietimas: vasarą saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, tačiau reikia išsisklaidžiusios šviesos. Jeigu trūksta šviesos, augalas pradeda skursti.
Temperatūra: 15–25 °C.
Laistymas: vasaros mėnesiais gausiai, tačiau netoleruoja perlaistymo. Vanduo turi būti minkštas, kambario temperatūros. Substratas tarp laistymų turi pradžiūti.
Ramybės laikotarpis: žiemą laistoma rečiau.
Substratas: smėlingas arba durpės, pH 5,5–6,5. Reikalingas geras drenažas, nes nepakenčia užmirkimo.
Tręšimas: pavasario–rudens laikotarpiu kartą per mėnesį mineralinėmis žydinčių augalų trąšomis.
Genėjimas: galimas, nes stefanotis labai gausiai šakojasi, tad, norint išlaikyti taisyklingą formą, galima trumpinti atžalas.
Persodinimas: kas 2–3 metus.

Charakteristikos
Augalo aukštis, cm40
Prekinis ženklasJ.VAN VLIET
Augalo grupėŽydinčios gėlės

Geriausia pirkti viską kartu!

AGRONOM GĖLIŲ IR ŽYDINČIŲ AUGALŲ TRĄŠOS 0,5 L
+
AGRONOM GĖLIŲ IR ŽYDINČIŲ AUGALŲ TRĄŠOS 0,5 L 2,99 € / vnt.
Komplekto kaina
3,49 € / vnt.
E. parduotuvės prekių kainos, nuolaidos ir asortimentas gali skirtis nuo esančių fizinėse parduotuvėse „Žalia stotelė“ ir „Žaliasis centras“. Prekių likutis sandėlyje ir e. parduotuvėje gali nesutapti, todėl išlieka galimybė, kad Jūsų užsakymo įvykdyti negalėsime arba įvykdysime tik jo dalį, o už prekių neatitikimą - pinigų skirtumą grąžinsime. Pinigų grąžinimo terminas 14 d. Prekių spalva, dydis ir kitos savybės dėl savo vizualinių ypatybių gali atrodyti kitaip negu realybėje, todėl prašome vadovautis prekių aprašymu. Prekių nuotraukos skirtos tik iliustraciniams tikslams ir yra pavyzdinės.