Aguročiai, cukinijos, patisonai

Kategorijos

Aguročiai, cukinijos, patisonai ‒ moliūginių šeimai priklausančios daržovės, sunokinančios itin gausų derlių. Šios daržovės džiugina ne tik savo subtiliu skoniu, bet ir spalvų bei formų įvairove.
Orams pakankamai sušilus patisonus bei cukinijas galite sėti tiesiai į dirvą. Prieš sėją dirva turėtų būti įšilusi bent iki 14-16 C laipsnių. Šios daržovės mėgsta derlias, nerūgščias, purias lengvo priesmėlio ar priemolio dirvas. Parinkite joms saulėtas, gerai prišylančias ir nuo vėjo apsaugotas vietas. Verta atminti, kad aguročiai stipriai nualina dirvą, todėl net ir derlingą žemę rekomenduojama patręšti perpuvusiu mėšlu arba kompostu. Aguročius reiktų tręšti ir augimo metu.
Geriausia temperatūra cukinijų, patisonų ir aguročių augimui yra 22-25 laipsniai šilumos. Itin karštomis vasaros dienomis, daržovės turėtų būti laistomos kas 2-3 dienas. Laistant ir tręšiant cukinijas būtina saugoti, kad vanduo bei trąšų skiedinys nepatektų ant lapų ir žiedų. Aguročiai, cukinijos ir patisonai vaisius užaugina per 40-50 dienų. Patisonų žievelė yra labai švelni, todėl norėdami mėgautis puikaus skonio bei nepriekaištingos išvaizdos daržovėmis, pasirūpinkite, kad vaisiai nesiliestų su žeme ‒ po vaisiai padėkite fanerą, lentelę ar stiklą.
Žaliastotelė.lt internetinėje parduotuvėje rasite labai didelį įvairiausių cukinijų, aguročių ir patisonų veislių pasirinkimą. Užsiauginkite įprastų pailgų arba apvalių cukinijų, kurios idealiai tinka farširavimui. Taip pat patisonus, aguročius bei cukinijas galite rinktis pagal spalvą: ryškiai geltonus, švelniai žalsvus ar sodrios žalios spalvos.

Skaityti daugiau
Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 20 iš 25 elementų