Krapai

Kategorijos

Krapai – viena populiariausių prieskoninių žolelių mūsų kraštuose. Jie tinka daugeliui lietuviškų patiekalų pagardinti. Žiupsnelis šviežių krapų valgiui suteikia šviežumo ir gaivaus kvapo, kuris asocijuojasi su vasara. O klasikiniam vasaros patiekalui – šaltibarščiams jie tiesiog privalomi. Krapų lapelius naudokite tiek šviežius, tiek džiovintus. Krapų stiebai bei žiedynai ir sėklos idealiai tinka daržovių bei grybų konservams gardinti. Krapai maistingi – jų lapeliai turi vitamino C, karotino, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies.
Krapų galite užsiauginti tiek daržo lysvėje, tiek šiltnamyje ar vazonėlyje. Lauke krapai sėjami praėjus įšalui, balandžio mėnesį. Augalas gali sudygti net esant 2 laipsniams šilumos, tačiau tinkamiausia temperatūra – 16-18 laipsnių šilumos. Prieš sėjant krapus, jų sėklas rekomenduojama pabrinkinti keletą dienų. Ši prieskoninė žolelė nėra reikli priežiūrai, ištveria dideles šalnas, tačiau jai reikalinga drėgmė ir saulės šviesa. Dirvožemiui krapai taip pat nereiklūs, bet geriau auga purioje, nepiktžolėtoje žemėje. Juos galite sėti tarp kitų daržovių – morkų, burokėlių, salotų ar ridikėlių. Krapai užauga per 10-15 dienų. Kad visą vasarą turėtumėte krapų, sėkite juos kas 10 dienų iki birželio vidurio, o po to – nuo rugpjūčio pirmos pusės iki pat rugsėjo pradžios. Zaliastotele.lt internetinėje parduotuvėje rasite daug skirtingų veislių krapų veislių.

Skaityti daugiau
Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 14 iš 14 elementų