Krapai

Krapai - ne tik prieskoninė žolelė, bet kartu ir vaistinis augalas, turintis teigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Krapai sėjami praėjus įšalui, balandžio mėnesį. Jie dygsta jau esant 2-3 laipsniams šilumos, tačiau tinkamiausia temperatūra - 16-18 laipsnių šilumos. Prieš sėjant krapus verta kelias dienas pabrinkinti jų sėklas. Krapai yra nereiklūs, ištveria dideles šalnas, tačiau jiems reikalinga drėgmė ir saulės šviesa. Dirvožemiui taip pat nereiklūs, bet geriau auga purioje, nepiktžolėtoje žemėje. Krapai užauga per 10-15 dienų. Kad visą vasarą turėtumėte krapų, sėkite juos kas 10 dienų iki birželio vidurio ir nuo rugpjūčio pirmos pusės iki rugsėjo pradžios. Krapai naudojami įvairiems patiekalams gardinti, gali būti naudojami švieži arba džiovinti, o sukietėjusios stiebų dalys ir sėklos tinka daržovių konservavimui. Krapai maistingi - jų lapeliai turi vitamino C, karotino, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies. Įsigykite krapų sėklų ir visuomet turėkite kuo pagardinti įvairiausius patiekalus!

Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 12 iš 12 elementų

Kategorijos