Salierai

Kategorijos

Valgomieji salierai pasižymi puiku skoniu bei teigiamu poveikiu žmogaus organizmui. Pagal tai, kuri augalo dalis vartojama maistui, salierai skirstomi į šakninius, lapinius ir lapkotinius.
Norint greičiausiai sulaukti derliaus, geriausia anksti pavasarį sėklas pasėti ir daigus paauginti patalpose, o tik paskui perkelti į lauką. Atvirame grunte salierai sodinami gegužės mėnesį. Prieš sodinant pasirūpinkite, kad daržas būtų tinkamai paruoštas, nes salierai mėgsta purią, gerai išravėtą, nešlapią bei gerai įdirbtą dirvą. Vasarą salierai turi būti dažnai laistomi. Rekomenduojama tręšti kompostu, nes šioms daržovėms svarbu, kad dirvoje būtų daug humuso. Sezono metu salierai turėtų būti patręšti 3 kartus. Salierai pakenčia šalčius, tačiau anksti sodinti jų nepatartina, tačiau kasti juos galima vėliau, nei kitas daržoves.
Maistui vartojami tiek salierų gumbai, tiek lapkočiai bei lapais. Ir šakniavaisiai, ir lapkočiai idealiai tinka sriuboms ir troškiniams gardinti. Naudokite salierus tiek šviežius, tiek džiovintus ar šaldytus. Salierai ne tik suteiks išskirtinį aromatą jūsų patiekalams, bet ir praturtins jūsų mitybą organizmui reikalingomis medžiagomis. Šiose daržovėse yra baltymų, angliavandenių, ypač daug vitamino C ir B grupės vitaminų, taip pat vitamino PP, kalio, kalcio, magnio ir t.t. Beje, salierų lapai keleriopai maistingesni už šakniavaisius. Zaliastotele.lt internetinėje parduotuvėje rasite įvairių veislių salierų sėklų.

Skaityti daugiau
Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 7 iš 7 elementų