Salierai

Valgomieji salierai pasižymi puiku skoniu bei teigiamu poveikiu mūsų organizmui. Salierai skirstomi į šakninius, lapinius ir lapkotinius. Kad greičiausiai sulauktumėte derliaus, geriausia anksti pavasarį pasėti sėklas ir daigus paauginti patalpoje, o paskui perkelti į lauką. Salierai į atvirą gruntą sodinami gegužės mėnesį. Salierai mėgsta purią, gerai išravėtą, nešlapią, gerai įdirbtą dirvą. Vasarą salierai turi būti dažnai laistomi. Salierai turi būti tręšiami kompostu, nes jiems svarbu, kad dirvoje būtų daug humuso. Sezono metu salierai turėtų būti patręšti 3 kartus. Salierai pakenčia šalčius, tačiau anksti sodinti jų nepatartina, tačiau galima juos kasti vėliau už kitas daržoves. Maistui salierai naudojami ir žali, ir šaldyti, ir džiovinti - mėsos ir žuvies patiekalams gardinti. Salierai maistingi - turi baltymų, angliavandenių, ypač daug vitamino C ir B grupės vitaminų, taip pat vitamino PP, kalio, kalcio, magnio ir t.t., o salierų lapai keleriopai maistingesni už šakniavaisius. Įsigykite salierų sėklų pas mus!

Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 6 iš 6 elementų

Kategorijos