Aguonos

Daržinės aguonos - ne tik nuostabaus grožio, bet ir naudingi augalai. Jeigu mėgstate desertus, daržinės aguonos yra puikus pasirinkimas, nes jų sėklos puikiai tinka gardinti skanumynams. Taip pat aguonos gali būti naudojamos padažų ir aliejų tirštinimui. Aguonos nėra reiklios dirvai, nors geriau auga lengvesniame, patręštame nerūgščiame juodžemyje arba priesmėlyje, kuris turi būti įdirbtas iki 20 cm gylio. Kad aguonos gerai augtų, joms būtina saulė. Galima auginti lysvėse kartu su kitomis gėlėmis. Aguonos žydi birželį, o jų sėklos sunoksta nuo liepos iki rugsėjo pradžios. Kai subręsta bent pusė aguonų sėklų, aguonų dėžutes nupjaukite, suriškite ir pakabinkite džiūti vėdinamoje patalpoje. Vėliau išberkite, išsklaidykite ir išdžiovinkite sėklas. Šviežios sėklos beveik nekvepia, tačiau padžiovintos arba kepiniuose įgaus malonų riešutų kvapą. Aguonos turi naudingų maistinių savybių - jose yra iki 20 proc. baltymų, o išspaudus aguonų sėklas, gaunamas kokybiškas maistinis aliejus.

Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 3 iš 3 elementų

Kategorijos