Žemaūgė, derlinga, pamėgta daržininkų mėgėjų smulkiavaisių pomidorų veislė. Skirta auginti vazonuose kambario sąlygomis ir balkonuose. Krūmai kompaktiški. Vaisiai apvalūs, skaisčiai raudonos spalvos, 30 g svorio. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Geriausiai auga esant 22–24 °C temperatūrai. Pomidorai laistomi pirmoje dienos pusėje šiltu vandeniu...
Anstyvoji aukštaūgė veislė. Vaisiai mėsingi, šiek tiek suploti, dideli, sveria 450–600 g, labai skanūs ir aromatingi. Vartojami švieži. Auginami šiltnamiuose ir lauke. Auginant lauke reikalingos atramos. Optimali sėklų dygimo temperatūra 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai turi pirmąjį tikrąjį lapelį.
Granuliuotos bechlorės kompleksinės trąšos, skirtos vynuogėms, aktinidijoms, kitiems vaiskrūmiams ir vaismedžiams tręšti.Tręšimo rekomendacijos: stenkitės tręšti lokaliai. Trąšas įterpkite į dirvą prieš pavasarinį sodinimą ir 3-4 kartus per vegetaciją: pavasarį vegetacijos pradžioje, prieš žydėjimą, po žydėjimo iki uogų brendimo, uogų brendimo metu. Po...
VALGOMIEJI POMIDORAI BLUMKOVidutinio ankstyvumo aukštaūgė veislė.Vertinama dėl saldžių, skanių, aromatingų vaisių. Vaisiai pailgi, sveria 60–80 gramų ant vienos kekės užauga iki 9 vaisių. Tinka auginti šiltnamiuose, balkonuose, auginant lauke parenkama saulėta, šilta, nuo vėjo apsaugota vieta. Kad sėklos sudygtų greičiau ir tolygiau, pasėlis pridengiamas...
Vėlyva, labai derlinga ‘Nantes’ tipo veislė. Vegetacijos periodas – 140–150 dienų. Šakniavaisiai ryškiai oranžinės spalvos, 16-18 cm ilgio, sultingi, augdami neiškyla į paviršių, todėl nepažaliuoja. Veislė tinkama mechaniniam derliaus nuėmimui. Auginamos šviežiam vartojimui, perdirbimui bei laikymui per žiemą. Geriausiai auga sukultūrintoje, humusingoje,...
Mišinys, skirtas vaismedžių kamienų apsaugai nuo žalingo saulės spindulių poveikio. Ši priemonė stiprina augalo atsparumą nuo nepageidaujamų organizmų antplūdžio, didina atsparumą nepalankioms sąlygoms, stiprina augalo fiziologinius procesus. Tai visiškai naudojimui paruoštas mišinys, telieka tik atskiesti vandeniu. Skirtas 10 litrų tirpalo.
Vidutiniškai ankstyva, labai derlinga veislė. Sėjami anksti pavasarį, pasėjus per karščius (vidurvasarį) - derlius negausus. Norint gauti ankstyvą špinatų derlių, sėjami rudenį. Špinatai - viena vertingiausių daržovių: iš lapų gaminamos salotos, košės, sriubos, juos galima konservuoti žiemai. Dėl maistinių savybių labai tinka vaikų ir dietinei mitybai....
Vidutinio ankstyvumo svogūnų rūšis, pusiau aštraus skonio . Ropelės geltonu lukštu, gelsvos spalvos, plokščiai apvalios formos.Vartojamos šviežios, tinka konservuoti. Veislė tinkama laiškams auginti šiltnamiuose. Ropelės tvirtos, gerai laikosi per žiemą. Svogūnų sudėtyje drėgmė (vanduo) sudaro iki 90 % bendro svorio, todėl faktinis pakuotės svoris gali...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Auga kompaktišku krūmu. Vartojamos šviežios, galima kepti, troškinti, konservuoti. Geriausiai auga derlingoje, patręštoje organinėmis trąšomis, saulėtoje dirvoje. Cukinija – šilumamėgė daržovė, todėl ji sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12 ºC temperatūros. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau...
GĖLIŲ IR ŽOLIŲ SĖKLŲ MIŠINYS BUTTERFLYŽydinti gėlių pieva dėžutėje – pripildykite savo aplinką laukinėmis gėlėmis su BUTTERFLY mišiniu(Ežeinis, Geltonžiedė ešolcija, Miškinė dedešva, Vaistinė agurklė) . Lengvai auginamų įstabių laukinių gėlių mišinys pagražins sodą ir pritrauks naudingų bičių ir vabzdžių. Žydinčia pieva galima apželdinti šlaitus ir...
Daugiametės, 30 cm aukščio varpinės sausažiedės gėlės. Gerai auga saulėtoje, purioje, derlingoje dirvoje. Skinamos, kai žiedynai jau visai susiformavę, bet sėklos dar neprinokusios. Tinka lysvaitėms apsodinti, įsėti į žydinčias pievas, skinti, sausoms puokštėms. Dauginasi vėjo išbarstomomis sėklomis. Arbata iš šių gėlių malšina troškulį.
Itin ankstyva žemaūgių pomidorų veislė. Vaisiai ovalūs, šiek tiek briaunoti, sveria apie 80–90 g, sunokę – tamsiai raudoni. Šiuose pomidoruose ypač daug likopeno – medžiagos, turinčios antioksidanto savybių. Geriausiai auga esant 22–24 ºC temperatūrai. Vartojami švieži, tinka konservuoti, padažams gaminti. Auginami šiltnamiuose ir lauke.