Kodas: 0000000953634

KAJENO PIPIRAI (UOGINĖ PAPRIKA) 50G

Malti kajano pipirai yra intensyvaus aštraus skonio. Dažniausiai naudojamii ryžių, daržovių, žuvies, mėsos ir kitų aštrių patiekalų gardinimui. Naudoti labai mažais kiekiais. Kajeno pipirai – 20 000 skovilio karščio vienetų. 
Už paprikas turime būti dėkingi Kristupui Kolumbui, kuris XV amžiaus pabaigoje atgabeno jas į Europą, tikėdamas, kad tai yra pipirai. Nuo to laiko paprikos dažnai yra vadinamos pipirais. Paprikos išplito kaip liepsna – taip ugnis ir aštrumas pateko į indiškus, afrikietiškus ir Azijos patiekalus. Paprastai švelnesnės ir saldesnės rūšys – saldžioji ir ispaniška paprikos daugiau yra vartojamos Europoje, o aštresnės, pavyzdžiui, datulinės paprikos (angl. habanero pepper ir piri-piri pepper) – Pietų Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje.
Aitriųjų paprikų kokybės rodikliai yra drėgmės kiekis, spalva, skonis ir aštrumas. Aštrumas yra matuojamas skovilio karščio vienetais (SHU, Scoville Heat Units). Saldžiosios paprikos aštrumas yra 0, o datulinių paprikų (angl. habanero pepper) siekia 300 000. Kilmės šalis: Indija

Charakteristikos
Prekinis ženklasPRIESKONIŲ NAMAI
Pakuotė0,05 kg
MatasKg
E. parduotuvės prekių kainos, nuolaidos ir asortimentas gali skirtis nuo esančių fizinėse parduotuvėse „Žalia stotelė“ ir „Žaliasis centras“. Prekių likutis sandėlyje ir e. parduotuvėje gali nesutapti, todėl išlieka galimybė, kad Jūsų užsakymo įvykdyti negalėsime arba įvykdysime tik jo dalį, o už prekių neatitikimą - pinigų skirtumą grąžinsime. Pinigų grąžinimo terminas 14 d. Prekių spalva, dydis ir kitos savybės dėl savo vizualinių ypatybių gali atrodyti kitaip negu realybėje, todėl prašome vadovautis prekių aprašymu. Prekių nuotraukos skirtos tik iliustraciniams tikslams ir yra pavyzdinės.