Braškės

Kategorijos

Braškės vertinamos dėl nuostabaus skonio ir malonaus aromato. Lietuvoje jos vienos mėgstamiausių uogų. Svarbu žinoti, kad valgyti braškes tikrai naudinga: jos daro dantis baltesnius, mažina širdies ligų riziką, lėtina senėjimo procesus ir padeda išspręsti odos problemas. Auginti šias uogas nesudėtinga. Geriausiai auga derlingoje, laidžioje vandeniui priesmėlio ir priemolio neutralios reakcijos dirvoje. Jų daigai gali būti sodinami ne tik daržo lysvėje, bet ir vazone, tačiau taip pasodintos nežiemoja. Populiariausios braškių veislės šios: ‘Sonata’, ‘Maxima’, ‘Rumba’ ir ‘Polka’. Jos puikiai dera – dovanoja ankstyvą arba vėlyvą derlių. Sodinant reikia išlaikyti 30-40 cm atstumą tarp braškių daigų ir 40-50 cm – tarp eilių. Kad nereikėtų ravėti, ant lysvių galima patiesti agroplėvelę arba agrotekstilę, sodinukų vietą įpjaunant kryžmai. Braškyną būtina tinkamai laistyti.  Rekomenduojama laistymo norma – 2–3 kibirai vandens 1 m2 braškyno. Auginant lysvėje žiemai rekomenduojama mulčiuoti 6–10 cm storio durpių, pjuvenų ar lapų sluoksniu. 

Skaityti daugiau
Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 2 iš 2 elementų