Ropės yra dvimečiai augalai. Ropės nėra reiklios dirvai, tačiau, priklausomai nuo rūšies, geriausiai auga priesmėlio ir lengvo priemolio dirvose. Vasarai ropės sėjamos balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje, žiemai - birželio 1-10 d. Ropės sėjamos tiesiai į dirvą, nes nemėgsta būti persodinamos. Lysvė ropių sėjimui ruošiama taip pat, kaip morkų sėjai. Ropėms augant reikia jas laistyti, kad šakniavaisiai nesukietėtų ir netaptų kartūs, ypač tai svarbu augimo pradžioje. Laistyti reikia 1-2 kartus per savaitę, liejant ne tik žemę, bet ir augalus. Taip pat reikia purenti. Ropes labai puola sraigės, todėl reikia imtis priemonių apsaugai nuo jų. Negalima ropių tręšti mėšlu, nes tada labiau puola kenkėjai. Ropių derlius uždera praėjus 65-75 dienoms nuo sudygimo. Ankstyvasis derlius nuimamas, kai šakniavaisių skersmuo yra 4-5 cm, o vėlyvasis derlius nuimamas prieš šalnas. Ropės jautrios šalčiui, todėl svarbu nepavėluoti. Ropėse daug mineralinių medžiagų, baltymų, ląstelienos, vitamino PP, provitamino A, o vitamino C gausumu ropės smarkiai lenkia citrinas ir apelsinus.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Šakniavaisiai apvalūs, balti su rausvai violetiniu viršumi, minkštimas sultingas. Sodinamos daigais arba sėjamos tiesiai į dirvą. Derlius imamas po 60 dienų nuo daigų sodinimo. Maistui vartojami švieži, virti, marinuoti šakniavaisiai. Gerai laikosi per žiemą. Dirvai nereiklios, tačiau trūkstant drėgmės ar pavėlavus nuimti...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Maistui vartojami švieži, virti, marinuoti, sultingi šakniavaisiai. Gerai išsilaiko per žiemą. Dirvai nereikli daržovė. Sodinama daigais arba sėjama tiesiai į dirvą.
Derlius užauga per 65–75 dienas nuo sudygimo. Šakniavaisiai apie 250 g svorio, apvaliai plokšti, su įdubusiа apatine dalimi. Paviršius ir minkštimas geltonos spalvos, sultingas, skanus. Ropės valgomos šviežios, virtos, troškintos. Anksti pavasarį maistui galima vartoti ropių lapus, kurie maistingumu nenusileidžia špinatams.Gerai auga lengvame, puveningame...
Ankstyva veislė. Užauga per 40 d. nuo sudygimo. Šakniavaisiai pailgi, baltos spalvos. Minkštimas traškus, sultingas, švelnaus skonio. Sėjamos tiesiai į dirvą nuo kovo pabaigos iki birželio vidurio. Daigai iškenčia iki –4 °C šalnas. Maistui gali būti vartojami ir jauni lapeliai. Pasėlis retinamas, paliekant tik stipriausius augalus. Dirvai nereiklios....
Vidutiniškai ankstyva veislė. Sodinama daigais arba sėjama tiesiai į dirvą. Derlius imamas po 90 dienų, bet šią veislę galima auginti ir mažoms ropėms – tuomet šakniavaisiai raunami po 7–8 savaičių nuo sėklų sudygimo, kai būna teniso kamuoliuko dydžio. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas gelsvas, sultingas, švelnaus ir salsvo skonio. Maistui vartojamos...
Viena ankstyviausių ropių veislių. Šakniavaisiai ir minkštimas baltos spalvos, sultingas, švelnaus skonio. Maistui gali būti vartojami ir jauni lapeliai. Sėjamos tiesiai į dirvą nuo kovo pabaigos iki birželio pradžios. Pasėlis retinamas, paliekant tik stipriausius augalus. Svarbu laiku nuimti derlių, nes peraugusios ropės kietos ir neskanios. Ropių skonis...
ROPĖS GOLDANAVidutiniškai ankstyva veislė. Maistui vartojami švieži, virti, marinuoti, sultingi šakniavaisiai. Gerai išsilaiko per žiemą. Dirvai nereikli daržovė. Sodinama daigais arba sėjama tiesiai į dirvą.