Aguročiai, cukinijos, patisonai ‒ moliūginių šeimai priklausančios daržovės, sunokinančios itin gausų derlių. Šios daržovės džiugina ne tik savo subtiliu skoniu, bet ir spalvų bei formų įvairove.
Orams pakankamai sušilus patisonus bei cukinijas galite sėti tiesiai į dirvą. Prieš sėją dirva turėtų būti įšilusi bent iki 14-16 C laipsnių. Šios daržovės mėgsta derlias, nerūgščias, purias lengvo priesmėlio ar priemolio dirvas. Parinkite joms saulėtas, gerai prišylančias ir nuo vėjo apsaugotas vietas. Verta atminti, kad aguročiai stipriai nualina dirvą, todėl net ir derlingą žemę rekomenduojama patręšti perpuvusiu mėšlu arba kompostu. Aguročius reiktų tręšti ir augimo metu.
Geriausia temperatūra cukinijų, patisonų ir aguročių augimui yra 22-25 laipsniai šilumos. Itin karštomis vasaros dienomis, daržovės turėtų būti laistomos kas 2-3 dienas. Laistant ir tręšiant cukinijas būtina saugoti, kad vanduo bei trąšų skiedinys nepatektų ant lapų ir žiedų. Aguročiai, cukinijos ir patisonai vaisius užaugina per 40-50 dienų. Patisonų žievelė yra labai švelni, todėl norėdami mėgautis puikaus skonio bei nepriekaištingos išvaizdos daržovėmis, pasirūpinkite, kad vaisiai nesiliestų su žeme ‒ po vaisiai padėkite fanerą, lentelę ar stiklą.
Žaliastotelė.lt internetinėje parduotuvėje rasite labai didelį įvairiausių cukinijų, aguročių ir patisonų veislių pasirinkimą. Užsiauginkite įprastų pailgų arba apvalių cukinijų, kurios idealiai tinka farširavimui. Taip pat patisonus, aguročius bei cukinijas galite rinktis pagal spalvą: ryškiai geltonus, švelniai žalsvus ar sodrios žalios spalvos.
Ankstyva, labai derlinga krūminė hibridinė veislė. Vegetacijos trukmė – 51 d. Vaisiai cilindro formos, 18–20 cm ilgio, tamsiai žalios spalvos, blizgančia žievele, baltu minkštimu. Ilga derliaus nuėmimo trukmė – ilgai nesukietėja žievė ir nebręsta sėklos. Lengva skinti. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti.
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Augalas vešlus. Vaisiai pailgi, apie 20 cm ilgio, šviesiai žalia blizgančia žievele. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje,...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Auga kompaktišku krūmu. Vartojamos šviežios, galima kepti, troškinti, konservuoti. Geriausiai auga derlingoje, patręštoje organinėmis trąšomis, saulėtoje dirvoje. Cukinija – šilumamėgė daržovė, todėl ji sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12 ºC temperatūros. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau...
Ankstyva, derlinga veislė. Vaisiai cilindro formos, lygūs. Kuo dažniau skinami vaisiai, tuo gausiau dera. Augalai reiklūs šilumai ir drėgmei. Sėjami praėjus šalnų pavojui, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12°C . Auginimui lauke parenkama apsaugota nuo vėjo vieta, neužmirkstanti dirva. Norint gauti ankstyvesnį derlių, sodinami daigai. Vartojami...
Ankstyvas, itin derlingas hibridas, ant augalo užaugina apie 15–20 cukinijų. Vaisiai geltona žieve, maži, kiaušinio formos, sveria 400–600 g. Visiškai subrendusiam minkštimui būdinga puiki „spagečių“ struktūra – gelsvumas, riešutų poskonis. Vaisiai gerai išsilaiko per žiemą.
Labai ankstyvas, derlingas, atsparus miltligei krūminis hibridas. Augalas vešlus. Vaisiai pailgi tamsiai žalia blizgančia žievele. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga...
Krūminė veislė. Vaisiai cilindriški, apie 20–60 cm ilgio, geltonos spalvos. Geriausiai auga derlingoje, patręštoje organinėmis trąšomis, saulėtoje dirvoje. Cukinija – šilumamėgė daržovė, todėl ji sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12 ºC temperatūros. Vaisiai švelnaus skonio, tinka dietinei mitybai, juose daug vitamino C ir mineralinių medžiagų....
Labai derlingas, vidutiniškai ankstyvas hibridas, išsiskiriantis atsparumu ligoms. Cukinijos auginamos lauke ar po dangomis. Vaisiai cilindro formos, 20–24 cm ilgio, blizgūs, žali su šviesesniais dryžiais. Ilga derliaus nuėmimo trukmė – ilgai nesukietėja žievė ir nebręsta sėklos. Lengva skinti. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti.
Vidutiniškai ankstyva krūminė veislė. Vegetacijos periodas – 60 dienų. Vaisiai cilindriški, 20–25 cm ilgio, žali su šviesesniais dryžiais. Tinka valgyti šviežius, kepti, troškinti, konservuoti. Gerai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje vietoje. Sėjama, kai dirvos temperatūra 10 cm gylyje pasiekia 10–12 ºC. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai...
Vidutiniškai ankstyva, derlinga, krūminė hibridinė veislė. Vaisiai apvalūs, geltona blizgančia žievele, skaniausi neperaugę – maždaug 5–8 cm skersmens. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint sulaukti ankstyvesnio derliaus, rekomenduojama užsiauginti daigų. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Geriausiai auga derlingoje dirvoje,...
CUKINIJOS GENOVESEVidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas po 55 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti.
Krūminė, sparčiai auganti veislė. Vegetacijos trukmė – 60 dienų nuo sėjos. Vaisiai pailgi, šviesiai žalia žieve, 15–20 cm ilgio, traškiu ir skaniu minkštimu. Augalas sukrauna daug žiedų, kuriuos, įdarius ir iškepus, paruošiamas puikus užkandis. Jaunas, iki 10 cm ilgio cukinijas galite valgyti šviežias, o didesnės tiks daugybei skanių ir lengvai virškinamų...
Ankstyvoji veislė. Derlius imamas po 50 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti, iš jų gaminamos salotos, verdamos uogienės.
CUKINIJŲ VEISLIŲ PALADIN H IR TERMINATOR H MIŠINYSAnkstyvųjų, derlingų, ligoms atsparių hibridinių veislių mišinys. Veislės dekoratyviais lapais ir vaisiais puikiai derės ir balkonuose, ir daržo lysvėje. Norint valgyti šviežias cukinijas, vaisiai skinami kas 2–4 dienas, norint konservuoti – kas 6 dienas.Norint sulaukti ankstyvo derliaus, sėklos turi būti...
Šios veislės patisonai yra tikros žvaigždės darže! Lengvai auginama ir derlinga daržovė sužavės vaikus savo neįprasta vaisių forma. Vaisiai panašūs į skraidančias lėkštės, o jų baltas minkštimas ir žievės tekstūra kvies vaikus ne tik auginti ir valgyti, bet ir kūrybingai piešti ant jų.
Vidutiniškai ankstyva krūminė veislė. Vaisiai tamsiai žalia odele. Cukinijos vartojamos šviežios, galima kepti, troškinti, konservuoti. Geriausiai auga derlingoje, organinėmis trąšomis patręštoje dirvoje. Cukinija – šilumamėgė daržovė, todėl ji sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12 ºC temperatūros. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai...
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Vegetacijos periodas – 55 dienos. Vaisiai apvalūs, tamsiai žali, puikaus skonio, sveria 400–800 gramų. Valgomi švieži, įdaryti, kepti, troškinti, konservuoti. Gerai auga derlingoje dirvoje, saulėtose vietose. Cukinijos sėjamos, kai dirvos temperatūra 10 cm gylyje siekia 10–12 ºC. Norint gauti ankstyvesnį derlių,...
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Vaisiaus žievelė tamsiai žalia, minkštimas baltas, skanesnis nei aguročių ar cukinijų. Vaisiai iki 4–5 cm skersmens, tinka konservuoti, didesni – kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstesnį derlių, rekomenduojama sodinti daigus. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje,...
Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas po 48 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti.
Ankstyva, derlinga, miltligei atspari krūminė patisonų veislė. Vegetacijos periodas – 70 dienų. 4-5 cm skersmens vaisius galima konservuoti, didesnius– kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas du ar tris kartus per savaitę. Geriausiai auga...
Krūminė veislė, atspari ligoms. Vegetacijos laikotarpis – 53–58 dienos. Vaisių forma primena žąsies kaklą, o ant gelsvos žievės iškilę kauburėliai. Maistui vartojami jauni vaisiai, kuriems būdingas puikus skonis ir tekstūra. Juos galima konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint sulaukti ankstyvesnio derliaus, rekomenduojama užsiauginti daigų.
Ankstyvas derlingas krūminis hibridas. Augalas vešlus. Vaisiai geltonos spalvos, užauga iki 20–25 cm ilgio. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtose,...
Vidutiniškai ankstyva krūminė veislė. Vegetacijos periodas - 52 dienos. Vaisiai apvalūs, plona žalia žievele, puikaus skonio. Tinka valgyti šviežius, kepti, troškinti, konservuoti. Gerai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje vietoje. Sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12 ºC temperatūros. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau pradeda...
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Vegetacijos periodas – 70 dienų. Vaisiai geltonai oranžine žievele, minkštimas geltonas. 4–5 cm skersmens vaisius tinka konservuoti, didesnius – kepti, troškinti, įdaryti. Norint sulaukti ankstyvesnio derliaus, rekomenduojama užsiauginti daigų. Derlius renkamas du ar tris kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje...
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Vegetacijos periodas – apie 50 dienų. Vaisiaus žievelė šviesiai žalia, minkštimas baltas, skanesnis nei aguročių ar cukinijų. Vaisius tinka konservuoti, didesnius – kepti, troškinti, įdaryti. Norint sulaukti ankstyvesnio derliaus, rekomenduojama sodinti daigus. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga...