Aguročiai, cukinijos, patisonai ‒ moliūginių šeimai priklausančios daržovės, sunokinančios itin gausų derlių. Šios daržovės džiugina ne tik savo subtiliu skoniu, bet ir spalvų bei formų įvairove.
Orams pakankamai sušilus patisonus bei cukinijas galite sėti tiesiai į dirvą. Prieš sėją dirva turėtų būti įšilusi bent iki 14-16 C laipsnių. Šios daržovės mėgsta derlias, nerūgščias, purias lengvo priesmėlio ar priemolio dirvas. Parinkite joms saulėtas, gerai prišylančias ir nuo vėjo apsaugotas vietas. Verta atminti, kad aguročiai stipriai nualina dirvą, todėl net ir derlingą žemę rekomenduojama patręšti perpuvusiu mėšlu arba kompostu. Aguročius reiktų tręšti ir augimo metu.
Geriausia temperatūra cukinijų, patisonų ir aguročių augimui yra 22-25 laipsniai šilumos. Itin karštomis vasaros dienomis, daržovės turėtų būti laistomos kas 2-3 dienas. Laistant ir tręšiant cukinijas būtina saugoti, kad vanduo bei trąšų skiedinys nepatektų ant lapų ir žiedų. Aguročiai, cukinijos ir patisonai vaisius užaugina per 40-50 dienų. Patisonų žievelė yra labai švelni, todėl norėdami mėgautis puikaus skonio bei nepriekaištingos išvaizdos daržovėmis, pasirūpinkite, kad vaisiai nesiliestų su žeme ‒ po vaisiai padėkite fanerą, lentelę ar stiklą.
Žaliastotelė.lt internetinėje parduotuvėje rasite labai didelį įvairiausių cukinijų, aguročių ir patisonų veislių pasirinkimą. Užsiauginkite įprastų pailgų arba apvalių cukinijų, kurios idealiai tinka farširavimui. Taip pat patisonus, aguročius bei cukinijas galite rinktis pagal spalvą: ryškiai geltonus, švelniai žalsvus ar sodrios žalios spalvos.
Ankstyva, labai derlinga krūminė hibridinė veislė. Vegetacijos trukmė – 51 d. Vaisiai cilindro formos, 18–20 cm ilgio, tamsiai žalios spalvos, blizgančia žievele, baltu minkštimu. Ilga derliaus nuėmimo trukmė – ilgai nesukietėja žievė ir nebręsta sėklos. Lengva skinti. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti.
Augalas vešlus. Cukinijų vaisiai pailgi tamsiai žalia blizgančia žievele. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtose, nuo vėjo apsaugotose vietose.
Auga kompaktišku krūmu. Geriausiai auga derlingoje, patręštoje organinėmis trąšomis, saulėtoje dirvoje. Cukinija – šilumamėgė daržovė, todėl ji sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki + 10–12 ºC temperatūros. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau pradeda derėti.
Augalas vešlus. Cukinijų vaisiai pailgi, apie 20 cm ilgio, šviesiai žalia blizgančia žievele.
Vegetacijos periodas – 70 dienų. Vaisiai geltonai oranžine žievele, minkštimas geltonas. 4–5 cm skersmens vaisius tinka konservuoti, didesnius – kepti, troškinti, įdaryti. Norint sulaukti ankstyvesnio derliaus, rekomenduojama užsiauginti daigų. Derlius renkamas du ar tris kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje, nuo vėjo...
Vegetacijos periodas - 60 dienų. Cukinijų vaisiai cilindriški, 20–25 cm ilgio, žali su šviesesniais dryžiais.
Vaisiai cilindriški, apie 20–60 cm ilgio, geltonos spalvos. Vaisiai švelnaus skonio, tinka dietinei mitybai, juose daug vitamino C ir mineralinių medžiagų.
Ankstyvoji veislė. Derlius imamas po 50 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti, iš jų gaminamos salotos, verdamos uogienės.
Vegetacijos periodas - 70 dienų. 4-5 cm skersmens vaisius galima konservuoti, didesnius– kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas du ar tris kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje, nuo vėjo apsaugotoje vietoje.
Kuo dažniau skinami vaisiai, tuo gausiau dera. Augalai reiklūs šilumai ir drėgmei. Auginimui lauke parenkama apsaugota nuo vėjo vieta, neužmirkstanti dirva. Norint gauti ankstyvesnį derlių, sodinami daigai.
Augalas vešlus. Cukinijų vaisiai geltonos spalvos, užauga iki 20–25 cm ilgio. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtose, nuo vėjo apsaugotose vietose.
CUKINIJOS GENOVESEVidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas po 55 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti.
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Vaisiaus žievelė tamsiai žalia, minkštimas baltas, skanesnis nei aguročių ar cukinijų. Vaisiai iki 4–5 cm skersmens, tinka konservuoti, didesni – kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstesnį derlių, rekomenduojama sodinti daigus. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje,...
Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas po 48 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti.
Cukinijų vegetacijos periodas – 55 dienos. Vaisiai apvalūs, tamsiai žali, puikaus skonio, sveria 400–800 gramų.
Vegetacijos periodas - 52 dienos. Vaisiai apvalūs, plona žalia žievele, puikaus skonio. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau pradeda derėti. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms.
Krūminė, sparčiai auganti veislė. Vegetacijos trukmė – 60 dienų nuo sėjos. Vaisiai pailgi, šviesiai žalia žieve, 15–20 cm ilgio, traškiu ir skaniu minkštimu. Augalas sukrauna daug žiedų, kuriuos, įdarius ir iškepus, paruošiamas puikus užkandis. Jaunas, iki 10 cm ilgio cukinijas galite valgyti šviežias, o didesnės tiks daugybei skanių ir lengvai virškinamų...
Krūminė veislė, atspari ligoms. Vegetacijos laikotarpis – 53–58 dienos. Vaisių forma primena žąsies kaklą, o ant gelsvos žievės iškilę kauburėliai. Maistui vartojami jauni vaisiai, kuriems būdingas puikus skonis ir tekstūra. Juos galima konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint sulaukti ankstyvesnio derliaus, rekomenduojama užsiauginti daigų.
Vidutinio vėlyvumo veislė. Vaisiai tamsiai žali. Auga kompaktišku krūmu. Vartojamos šviežios, galima kepti, troškinti, konservuoti. Geriausiai auga derlingoje, patręštoje organinėmis trąšomis, saulėtoje dirvoje. Cukinija – šilumamėgė daržovė, todėl ji sėjama kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki +10–12º C temperatūros. 1 g–apie 6–8 sėklas.
Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas po 60–65 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti, iš jų gaminamos salotos, verdamos uogienės.
Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas po 55 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti, iš jų gaminamos salotos, verdamos uogienės.
Augalų lapai, kitaip nei kitų veislių, neturi dygliukų. Vaisiai blizgia geltona su baltais dryžiais žievele, puikaus skonio ir tekstūros. Valgomi švieži, kepti, troškinti, konservuoti.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Auga kompaktišku krūmu. Vaisiai vartojami švieži, kepti, troškinti, konservuoti. Geriausiai auga derlingoje, patręštoje organinėmis trąšomis, saulėtoje dirvoje. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau pradeda derėti. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms.
Ankstyva, derlinga, ligoms atspari hibridinė veislė, tinkama auginti vazonuose. Cukinijos dekoratyviais lapais ir vaisiais puikiai derės ir balkonuose, ir daržo lysvėje. Norint valgyti šviežias cukinijas, vaisiai skinami kas 2-4 dienas, o norint konservuoti - kas 6 dienas. Norint sulaukti ankstyvo derliaus, sėklos turi būti sėjamos į puodelius, po šalnų...
© UAB Agrofirma "SĖKLOS". Visos teisės saugomos.