Baklažanai – ilgos vegetacijos daržovės, mėgstančios šviesą, šilumą ir drėgmę. Baklažanai sodinami tik daigais, užaugintais šiltnamiuose. Šildomuose šiltnamiuose baklažanai sėjami vasario viduryje, nešildomuose - maždaug kovo viduryje, o lauke po priedangomis - per pirmas dešimt balandžio dienų. Baklažanai sėjami ir auginami panašiai kaip paprikos. Baklažanai sėjami į durpių substratą, į durpinius ar plastmasinius vazonėlius. Sėklos sudygsta per 4-11 dienų, priklausomai nuo temperatūros ir drėgmės, o daigai nuo sėjos išauga per 50-55 dienas. Baklažanai laistomi drungnu 20–24 laipsnių vandeniu pirmoje dienos pusėje. Jokiu būdu nelaistykite baklažanų šaltu vandentiekio vandeniu. Daigai turi būti laistomi pagal poreikį, drungnu vandeniu pirmoje dienos pusėje. Daigų šaknų vystymuisi būtinas fosforas ir azotas, tad po dviejų savaičių nuo pirmųjų lapų pasirodymo baklažanai turi būti pradėti tręšti. Tręšiant ir laistant būtinai turi būti apsaugoti lapai. Baklažanų derlius nuimamas tada, kai vaisiai įgauna veislei būdingą spalvą, odelį yra standi ir blizganti, o sėklos minkštos. Odelei nustojus blizgėti, baklažanai maistui nebetinka, gali tapti kartūs, tad geriau palikti juos sėjimui.
Ankstyvas, atsparus ligoms hibridas. Gausiai dera. Vaisiai cilindro formos, apie 20 cm ilgio, balta žievele. Minkštimas baltas, standus, neturi kartaus poskonio. Augalai kompaktiški, apie 75 cm aukščio, dekoratyvūs, puikiai auga tiek vazonuose balkone, tiek šiltnamiuose. Maistui vartojami kepti, troškinti, gali būti konservuojami.
Ankstyvas hibridas, skirtas auginti šiltnamyje, bet, sudarius palankias sąlygas, augs ir lauke. Augalai gana aukšti, vešlūs. Vaisiai ovalūs, juoda blizgia odele, sveria apie 550 g. Minkštimas baltas, standus, turi labai mažai sėklų. Maistui vartojami kepti, troškinti, konservuoti. Kad užaugtų gražūs, dideli vaisiai, augalui paliekami ne daugiau kaip 3–4...
Vidutiniškai ankstyva veislė, skirta auginti šiltnamyje. Sunoksta per 75–85 dienas nuo daigų pasodinimo. Augalų aukštis – 65–70 cm. Vaisiai 22–24 cm ilgio, violetine odele su baltais dryžiais. Minkštimas baltas, standus, neturi kartaus poskonio. Maistui vartojami kepti, troškinti, konservuoti. Tinka padažams gaminti, įdaryti, kepti ant grotelių.
Vaisiai stambūs, cilindro formos, tamsiai violetinės spalvos. Minkštimas standus, baltas. Baklažanai dėl didelės maistinės vertės ypač vertinami vegetarų virtuvėje. Vaisiai skinami, kol jų odelė blizga - vėliau jie gali būti kartūs.
Ankstyvas hibridas, gausiai derantis 50–60 g sveriančiais vaisiais. Augalai kompaktiški, neturi duriančių dygliukų, 45–60 cm aukščio, dekoratyvūs, puikiai auga vazone balkone ar terasoje. Patariama auginti paliekant 3–5 stiebus. Vaisiai auga kekėmis, neturi kartaus poskonio, gaminant išlaiko spalvą ir tekstūrą. Maistui vartojami kepti, troškinti, gali...
Ankstyva hibridinė veislė. Vaisiai stambūs, 23 cm ilgio, juodi, blizgūs, sveria iki 210 gramų. Minkštimas standus, baltas. Auginami šiltnamiuose. Mėgsta drėgmę, laistomi šiltu vandeniu pirmoje dienos pusėje. Baklažanai – nekaloringos daržovės. Juose yra 93,2 proc. vandens, 3 proc. cukraus, iki 1,2 proc. ląstelienos, kalio ir kitų druskų. Taip pat...
Ankstyvas, derlingas, atsparus ligoms hibridas. Vaisiai cilindro formos, apie 17–20 cm ilgio, išskirtine šviesiai žalia žievele, itin tinka Azijos virtuvės patiekalams. Minkštimas baltas, standus, neturi kartaus poskonio, švelniai saldaus skonio. Augalai kompaktiški, apie 75 cm aukščio, dekoratyvūs, puikiai auga tiek vazonuose balkone, tiek šiltnamiuose....