Avietės yra labai skanios, saldžiarūgštės uogos, kurios yra mėgstamos tiek šviežios, tiek perdirbtos. Jos turi unikalų, subtilų skonį, kuris puikiai tinka įvairiems patiekalams. Avietės gali būti naudojamos džemams, uogienėms, desertams, pyragams, kokteiliams, kompotams, padažams, sirupams ir sultims gaminti. Jas taip pat galima džiovinti arba šaldyti, išlaikant jų skonį ir maistines savybes ilgą laiką. Avietės yra turtingos vitaminais C, K ir E, taip pat skaidulomis, antioksidantais (ypač antocianinais) ir mineralais, tokiais kaip manganas ir magnis. Jos prisideda prie širdies sveikatos, imuninės sistemos stiprinimo, virškinimo gerinimo ir turi priešuždegiminių savybių. Avietės yra mažai kaloringos, todėl yra puikus sveikas užkandis tiems, kurie nori palaikyti sveiką svorį. Avietės paprastai duoda gausų derlių, ypač jei tinkamai prižiūrimos ir auginamos derlingame dirvožemyje. Daugelio veislių derliaus sezonas yra ilgas, todėl galite mėgautis uogomis ilgą laiką. Kai kurios aviečių veislės, ypač rudeninės, duoda derlių net ir rudenį, o šaldytos avietės gali būti naudojamos visus metus. Avietės yra nereiklios augimo sąlygoms ir lengvai auginamos net pradedančiųjų sodininkų. Jos gali augti įvairiuose dirvožemiuose ir skirtingomis klimato sąlygomis, tačiau geriausiai auga derlingame, gerai drenuojamame dirvožemyje. Avietės nereikalauja intensyvios priežiūros – jas reikia tik reguliariai genėti, kad būtų skatinamas naujų ūglių augimas ir užtikrinamas geras derlius. Avietės pritraukia bites ir kitus apdulkintojus, padėdamos palaikyti ekologinę pusiausvyrą ir biologinę įvairovę sode. Avietės gali būti auginamos ekologiškai, nenaudojant cheminių trąšų ar pesticidų, todėl tai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia sveikesnio gyvenimo būdo. Aviečių auginimas suteikia ne tik skanių ir sveikų uogų, bet ir daug kitų privalumų, įskaitant paprastą priežiūrą, derlingumą ir ekonominę naudą. Jos yra puikus pasirinkimas tiek patyrusiems, tiek pradedantiesiems sodininkams.
Vasarinė, bespyglė veislė su ištęstu derėjimu. Pradeda nokti antroje rugpjūčio mėn. dekadoje. Uogas galima skinti visą mėnesį. Veislė labai derlinga, uogos stambios, tamsios avietinės spalvos, plačios formos, sultingos, labai gero skonio, galima valgyti šviežias, perdirbti, šaldyti. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė. Dirvožemis laidus,...
Vasarinė veislė, dera ant antramečių stiebų. Uogos stambios, juodos, saldaus skonio. Naudojamos desertui, konditerijoje puošybai, uogienėms. Labai augi veislė, gali užaugti net iki 3m aukščio, todėl patartina įrengti atramas. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė. Dirvožemis laidus, purus, derlingas, drėgnas, pH 5,5-6. Veislė atspari grybinėms...
Pakartotinio derėjimo - remontantinė aviečių veislė. Vidutinio ankstyvumo. Pradeda nokti liepos mėn., derėjimą tęsia iki šalčių. Geriausiai dera ant šių metų stiebų, todėl auginama rudeniniam derliui. Stiebai vidutinio aukščio ir tankio, tiesūs, tvirti. Uogos vidutinio dydžio, plataus kūgio formos, tamsiai raudonos, tvirtos, kvapnios, saldžios. Tinkama...
Pakartotinio derėjimo - remontantinė veislė. Gausiausiai dera ant vienmečių stiebų, todėl auginama rudeniniam derliui. Vidutinio antstyvumo. Stiebai tiesūs, tvirti. Uogos vidutinio dydžio, plataus kūgio formos, tamsiai raudonos, saldžiarūgštės, blizgios, tvirtos. Atspari ligoms. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė. Dirvožemis laidus, purus,...
Rudeninė veislė (ištęstu derėjimu). Pradeda nokti antroje rugpjūčio mėn. Uogos stambios, sodrios, geltonos spalvos oranžiniu atspalviu, plačios formos, sultingos, labai gero skonio, galima valgyti šviežias, perdirbti, šaldyti. Sodinti saulėtoje vietoje. Dirvožemis laidus, purus, derlingas, drėgnas, pH 5,5-6. Vegetacijos metu tręšti kompleksinėmis...
Vasarinė, saviduklė, juodų aviečių veislė. Uogos stambios, tvirtos, juodos, apvalios, saldaus skonio. Išvaizda panaši į gervuogę. Ūgliai su dygliais. Naudojamos desertui, konditerijoje puošybai, uogienėms. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė. Dirvožemis laidus, purus, derlingas, drėgnas, pH 5,5-6. Vegetacijos metu tręšti kompleksinėmis...
Nauja, avietės-gervuogės veislė. Augalas savidulis. Ūgliai be dyglių. Vaisiai pailgos avietės formos, iki 4 cm ilgio, subrendę - tamsiai raudonos, bordinės spalvos. Skonis labiau primena gervuogę. Derėjimas ant praėjusių metų ūglių, genėjimas kaip vasarinės avietės arba gervuogės - po derliaus nuėmimo išpjauti atiderėjusias šakas - iki žemės. Reikalingos...
Švediškos kilmės, lėto augumo, žemas, šliaužiantis augalas. Kryžmadulkė veislė, norint sulaukti derliaus šalia būtina sodinti kitą aviečių veislę. Dėl augimo į plotį galima sodinti į pakabinamus vazonus. Žydi rožinės spalvos žiedais. Vaisiai valgomi, saldžiarūgščiai, tamsiai raudoni, blizgūs, sunoksta birželio-liepos mėn. Dirvožemis laidus, lengvas,...
Vasarinė, bespyglė veislė su ištęstu derėjimu. Pradeda nokti antroje rugpjūčio dekadoje. Uogas galima skinti visą mėnesį. Veislė labai derlinga, uogos didžiulės, tamsios avietinės spalvos, plačios formos, sultingos, labai gero skonio, galima valgyti šviežias, perdirbti, šaldyti. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė. Dirvožemis laidus, purus,...
Kasmet vis labiau populiarėjanti, geltonų aviečių, pakartotinai deranti - remontantinė veislė. Auginama vėlesniam rudeniniam derliui. Nokti pradeda rugpjūčio mėnesį ir dera iki šalnų. Uogos geltonos, beveik apvalios, didelės, labai saldžios, net ir pilnai nesunokę, desertinės, bet tinka ir perdirbimui. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė....
Pakartotinio derėjimo - remontantinė veislė. Gausiausiai dera ant vienmečių stiebų, todėl auginama rudeniniam derliui. Vidutinio antstyvumo. Stiebai tiesūs, tvirti. Uogos vidutinio dydžio, plataus kūgio formos, tamsiai raudonos, saldžiarūgštės, blizgios, tvirtos. Atspari ligoms. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė. Dirvožemis laidus, purus,...
Pakartotinio derėjimo - remontantinė aviečių veislė. Vidutinio ankstyvumo. Pradeda nokti liepos mėn., derėjimą tęsia iki šalčių. Geriausiai dera ant šių metų stiebų, todėl auginama rudeniniam derliui. Stiebai vidutinio aukščio ir tankio, tiesūs, tvirti. Uogos vidutinio dydžio, plataus kūgio formos, tamsiai raudonos, tvirtos, kvapnios, saldžios. Tinkama...
Vasarinė veislė, dera ant antramečių stiebų. Uogos stambios, juodos, saldaus skonio. Naudojamos desertui, konditerijoje puošybai, uogienėms. Labai augi veislė, gali užaugti net iki 3m aukščio, todėl patartina įrengti atramas. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė. Dirvožemis laidus, purus, derlingas, drėgnas, pH 5,5-6. Veislė atspari grybinėms...
Derlinga aviečių veislė. Savidulkė. Stiebai statūs, stipriai išsišakoję, dera ant šių metų ūglių. Vaisiai saldūs, dideli, kūgio formos, rausvai oranžinės spalvos. Vidutinio vėlyvumo - vaisiai sunoksta rugpjūčio pradžioje. Lengva skinta, nes ūgliai be dyglių. Dirvožemis laidus, lengvas, derlingas. Sodinti saulėtoje vietoje. Iki žemės pjauti rudenį po...
Derantis puskrūmis, išlenktomis, šiek tiek dygliuotomis šakomis. Lapai plunksniniai, šiek tiek gofruoti. Liepos mėnesį žydi neišvaizdžiais 4 cm baltais žiedais. Rugpjūčio mėn. sonokina skaisčios raudonos spalvos uogas. Uogos savo sandara šiek tiek priemena braškes. Nereiklus augalas. Patartina žemėje apriboti augimo plotą, nes greita plinta šaknimis....
Remontantinė, desertinė veislė. Vaisiai stambūs, tamsiai raudoni. Tinkamos transportavimui. Derėti pradeda nuo liepos vidurio iki pat pirmųjų rudens šalnų. Veislė atspari ligoms, kenkėjams ir šalčiui. Galima auginti be atramų.
Kasmet vis labiau populiarėjanti, geltonų aviečių, pakartotinai deranti - remontantinė veislė. Auginama vėlesniam rudeniniam derliui. Nokti pradeda rugpjūčio mėnesį ir dera iki šalnų. Uogos geltonos, beveik apvalios, didelės, labai saldžios, net ir pilnai nesunokę, desertinės, bet tinka ir perdirbimui. Tinkama vieta sodinti - pilna arba dalinė saulė....
Veislė ištęstu derėjimu. Pirmas derlius sunoksta pirmoje vasaros pusėje, antras - rugpjūčio mėn. Uogos stambios, sodrios, raudonos spalvos, plačios formos, sultingos, labai gero skonio, galima valgyti šviežias, perdirbti, šaldyti. Sodinti saulėtoje vietoje. Dirvožemis laidus, purus, derlingas, drėgnas, pH 5,5-6. Vegetacijos metu tręšti kompleksinėmis...