Pipirnės - ankstyvieji, vienmečiai augalai. Pipirnės geriausiai auga drėgnose, pavėsingose vietose. Dirvai pipirnės visiškai nereiklios. Jos gali augti netgi ant drėgnos servetėlės ar vatos. Ant palangės arba šiltnamyje pipirnes galima auginti ištisus metus, o lauke sėjama kovo viduryje. Pipirnės sėklos sėjamos tankiai, beriamos ant žemės ir prispaudžiamos, bet užpilti žemėmis jų nereikia. Pipirnės sudygsta labai greit - dažniausiai jau po dviejų dienų. Visą augimo laikotarpį jas reikia reguliariai laistyti. Pipirnės yra vienas iš lengviausiai prižiūrimų augalų, nes joms reikia tik drėkinimo ir apsaugos nuo tiesioginių saulės spindulių, kad nevystų. Kas 7-14 dienų vis atsėjant šviežių pipirnių galima turėti visus metus. Jeigu lauke pasėtos pipirnės nenupjaunamos iki žydėjimo, sėklos išbyrės ir pasisės pačios. Pipirnės yra maistingos, jose daug kalcio, fosforo, jodo, geležies, B grupės vitaminų ir vitamino C, karotino. Pipirnės gana aštraus skonio ir stipraus kvapo, primena garstyčias ir krienus, tad dažniausiai naudojamos kaip prieskonis salotoms, mišrainėms, sriuboms, padažams, sumuštiniams. Įsigykite sėjamųjų pipirnių mūsų puslapyje.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
SĖJAMOSIOS PIPIRNĖSSėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias polimerines dėžutes – būtina šviesa, šiluma, purus ir derlingas substratas.
Maistui vartojami smulkūs, aromatingi, pikantiško skonio lapeliai. Šviežių lapelių dedama ant sumuštinių, jais paskaninami mėsos, žuvies, varškės, kiaušinių patiekalai. Sėklos sudygsta per 2–3 dienas, norint nuolat turėti pipirnių, jos sėjamos kas 7–14 dienų. Pipirnių lapuose yra jodo, kalcio, geležies druskų, karoteno, B grupės vitaminų ir vitamino C.
Maistui vartojami smulkūs, aromatingi, pikantiško skonio lapeliai. Pipirnių lapuose yra jodo, kalcio, geležies druskų, karoteno, itin gausu vitamino C. Šviežių lapelių dedama ant sumuštinių, jais paskaninami mėsos, žuvų, varškės, kiaušinių patiekalai. Sėklos sudygsta per 2–3 dienas, norint nuolat turėti pipirinių, jos sėjamos kas 7–14 dienų.
Lengvai auginamos, populiarios – tai vitaminų šaltinis, vartojami švieži su įvairiais patiekalais. Aromatingi lapeliai pasirodo praėjus 3 – 4 dienos po sėjos. Sėklas galima sėti ant popierinių servėtėlių, į dirvos substratą – svarbu, kad netrūktų drėgmės – tada sėklos sudygs greitai ir vienodai.
Pakuotėje – 4 sėklų kilimėliai, vieno dydis 20x20cm. Naudojant sėklų kilimėlius galima užauginti nuostabų įvairių veislių derinį. Sėklų kilimėliai palengvina sėją: tinka vazonams, loveliams, daržo lysvėms apsodinti. Sėklos visada išdėstomos optimaliausiu atstumu viena nuo kitos, todėl nereikia rūpintis, kad pasėsite į lovelį ar vazoną per daug augalų....
© UAB Agrofirma "SĖKLOS". Visos teisės saugomos.