Paprikos - vienmetis augalas. Į šildomą šiltnamį paprikos gali būti sėjamos žiemos pabaigoje, į paprastą - įpusėjus kovui. Paprikos geriausiai auga lengvoje žemėje, padarius mišinį iš komposto, derlingos humusingos žemės, durpių ir smėlio arba tam tikslui paruoštas gruntas. Paprikos mėgsta šilumą ir drėgmę. Pasėjus paprikas, žemė turi būti pridengiama polietilenine plėvele, kad greičiau ir vienodžiau sudygtų sėklos. Plėvelė nuimama, kai išdygsta daigai - po 12-15 dienų. Geriausiai paprikos auga 22-25 laipsnių temperatūroje. Paprikos turi būti patręštos iš viso 2-3 kartus kas 10-12 dienų. Kai užauga 9-12 paprikos lapelių, reikia pašalinti susidariusį žiedą, kad nebūtų ankstyvo derliaus ir nebūtų pakenkta lapų formavimuisi. Visos paprikos atšakos žemiau žiedo turi būti pašalintos. Laistyti reikia 2-3 kartus per savaitę apsaugant lapus. Taip pat vertėtų mulčiuoti, nes tuomet bus gausesnis derlius. Nuimant derlių rekomenduojama ne plėšti, o nupjauti paprikų vaisius. Mes siūlome platų įvairių rūšių paprikų pasirinkimą.
Ankstyva veislė. Augalai 50–60 cm aukščio. Sunokę vaisiai sultingi, oranžiniai, 3–4 kamerų, 7 mm storio sienelėmis, sveria apie 140–160 g. Auginama šiltnamyje ir lauke. Auginant lauke, parenkama saulėta užuovėja. Gerai auga derlingoje, drėgnoje ir šiltoje humusingoje priesmėlio ar lengvo priemolio sukultūrintoje, nerūgščioje (pH 6,5) dirvoje. Derančios...
Vaisiai stambūs, kubo formos, raudonos spalvos, 8–10 mm storio sienelėmis. Puikiai dera šviesos trūkumo ir žemesnės temperatūros sąlygomis. Tinka šviežiam vartojimui ir perdirbimui. Optimali paprikos sėklų dygimo temperatūra + 22–25 °C. Daigai išdygsta per 14–22 dienas.
Ankstyva, derlinga saldžiųjų paprikų veislė. Vaisiai nedideli, iki 8 cm ilgio, sunokę – ryškiai geltoni, brandina mažai sėklų. Auginami šiltnamiuose arba lauke, augalai kompaktiški, apie 45 cm aukščio, todėl puikiai tiks auginti vazonuose. Paprikas tinka vartoti šviežias, konservuoti, troškinti, idealios kepti ant grilio.
Ankstyva, derlinga saldžiųjų paprikų veislė. Vaisiai apvalūs, briaunoti, šiek tiek plokšti, forma primenantys pomidorą. Sunokę būna raudonos spalvos, sveria apie 150 g. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti. Auginami šiltnamyje arba lauke. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C. Sėklos sudygsta per...
Ankstyvas hibridas. Augalai aukšti. Vaisiai blizgūs, 25 cm ilgio, sveria apie 200–210 g, sunokę – geltoni. Auginamas šiltnamyje ir lauke. Į nuolatinę augimo vietą daigai sodinami gegužės pabaigoje. Auginant atvirame grunte, parenkama saulėta užuovėja, pirmosiomis savaitėmis rekomenduojama daigus pridengti agroplėvele. Valgomos šviežios, keptos,...
Vegetacijos periodas – 65–75 dienos. Vaisiai užauga iki 7,5–8 cm ilgio, sunokę būna raudoni. Kuo labiau sunokę vaisiai, tuo jie aštresnio skonio. Tinkamiausia temperatūra paprikos sėkloms dygti – +22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Auginamos šiltnamiuose ir lauke, galima auginti vazonuose. Lauke daigai sodinami gegužės pabaigoje.Vaisiuose...
Vidutiniškai ankstyvas, labai derlingas ‘Lamuya’ tipo saldžiųjų paprikų hibridas. Vaisiai labai dideli, 3–4 kamerų, pailgi, šiek tiek briaunoti, sveria 300–400 g, 12–14 cm ilgio, sunokę būna sodriai raudoni. Labai gero skonio, saldūs, traškūs ir aromatingi. Augalai gana aukšti. Auginama šiltnamyje ir lauke. Auginant lauke, parenkama saulėta užuovėja.
Augalai vešlūs, gana aukšti. Vaisiai stambūs, keturių kamerų, sveria apie 280 g, 7–8 mm storio sienelėmis, sunokę būna geltoni. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti. Auginami šiltnamyje arba lauke.
Vaisiai dekoratyvūs, apvalūs, savo forma panašūs į pomidorus, 30–80 g svorio, storasieniai, skanūs. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Daigai į lauką sodinami praėjus šalnų pavojui, auginant lauke parenkama apsaugota nuo vėjo vieta, saulėta, derlinga dirva.
Augalai užauga iki 90–100 cm aukščio. Paprikų vaisiai ilgi, apie 110 gr svorio, sunokę – tamsiai raudonos spalvos.
Derlingas, gerai ištveriantis karščius „cayenne“ tipo aitriųjų paprikų hibridas. Auginamas lauke arba šiltnamyje. Vaisiai pailgi, siauri, smailėjantys, 18 cm ilgio, sveria apie 40 g, sunokę būna ryškiai raudoni. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C....
Augalai gana aukšti. Vaisiai labai dideli, 3–4 kamerų, pailgi, šiek tiek briaunoti, sveria 360–380 g, sunokę – geltoni. Paprikos jautrios drėgmės trūkumui, todėl augalus reikėtų laistyti 2–3 kartus per savaitę.
VIENAMEČIŲ PAPRIKŲ VEISLIŲ YALA IR RELA MIŠINYSVidutiniškai ankstyvų skanių ir dekoratyvių paprikų mišinys. Vienas augalas užaugina 50–70 nedidelių 8–10 ilgio ir 4 cm skersmens paprikų. Vaisiai labai skanūs, nepaprastai saldūs ir kvapūs. Paprikos naudojamos užkandžiams, nepakeičiamos gaminant gaivias salotas. Tinka auginti balkonuose, šiltnamiuose, karštą...
Ankstyvas ‘Kapia’ tipo aštriųjų paprikų hibridas. Augalai vidutinio aukščio. Sunokę vaisiai tamsiai raudoni, 15 cm ilgio, 4 mm storio sienelėmis. Auginama polietileniniuose ir stikliniuose šiltnamiuose. Paprikoms reikia drėgmės – laistomos 2-3 kartus per savaitę. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 500-1000.
Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, 7,5–8 cm skersmens, sunokę būna raudoni. Ilgai išsilaiko nuskinti. Auginamos nešildomame šiltnamyje.
Augalai vidutinio aukščio. Vaisiai stambūs, kubo formos, apie 120–140 g svorio, sunokę – tamsiai raudoni. Sėklos gerai sudygsta esant ne žemesnei kaip +15 °C temperatūrai. Optimali sėklų dygimo temperatūra – + 22–25 °C.
Labai ankstyvas, atsparus ligoms, derlingas saldžiųjų paprikų hibridas. Augalai vidutinio augumo, kompaktiški. Sunokę vaisiai sultingi, intensyvios oranžinės spalvos, vienodo dydžio, nėra linkę į smulkius įtrūkimus, 3–4 kamerų, storomis sienelėmis, sveria apie 220–250 g, ilgai išsilaiko nuskinti. Auginama šiltnamyje ir lauke. Auginant lauke, parenkama...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, atsparus ligoms ʻanaheimʼ tipo aitriųjų paprikų hibridas. Paprikos auginamos nešildomuose šiltnamiuose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Vaisiai pailgi, apie 18 cm ilgio, sveria 120–130 g, sunokę – ryškiai raudoni. Kuo labiau sunokę vaisiai, tuo aštresnio skonio.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU)...
Ankstyvas, atsparus ligoms, derlingas saldžiųjų paprikų hibridas. Augalų aukštis apie 50 cm. Vaisiai labai dideli, kubo formos, storomis sienelėmis, 3–4 kamerų, sunokę būna raudoni. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, kepami, ypač tinka įdaryti. Auginami šiltnamyje. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22...
Veislė išsiskiria dekoratyvumu ir nedideliais geltonos spalvos, deginančio aštrumo vaisiais. Augalas dera visus metus. Vaisiai nedideli, sveria apie 5 g. Pagal aštrumą ši veislė priskiriama bene aštriausioms paprikoms (700 000–900–000 SHU pagal Skovilio skalę). Augalas aukštas, auginamas pastatomuose vazonuose. Karštą vasarą galima auginti lauke,...
Derlinga, ʻappleʼ tipo aitriųjų paprikų veislė. Vaisiai gelsvi, sunokę – raudonos spalvos, apvalūs, švelniai aštrūs, sveria 90–100 g. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio...
Derlinga uoginių paprikų veislė. Augalai kompaktiški, gali būti auginami vazonuose. Vaisiai aitrūs, šiek tiek susiraukšlėję, 6–10 cm ilgio. Bręsdami keičia spalvą iš žalios į geltoną. Subrendusios ʻHot Lemonʼ paprikos turi ryškų citrinžolių ir citrusinių vaisių poskonį. Tinka vartoti šviežias gaminant salsas, taip pat galima džiovinti, konservuoti....
Ankstyvas, atsparus ligoms, derlingas saldžiųjų paprikų hibridas. Vaisiai kreminės spalvos, sunokę – šviesiai raudoni, sveria 110 g. Vaisiai kubo formos, storomis sienelėmis. Derlius skinamas, kol vaisiai yra kreminės spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka kepti.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Augalų aukštis – 60–70 cm. Vaisiai 7–9 mm storio sienelėmis, sveria apie 180–250 g. Ant vieno augalo subręsta 10–14 vaisių. Auginama tuneliuose, polietileniniuose ir stikliniuose šiltnamiuose. Gerai auga humusingoje priesmėlio ar lengvo priemolio sukultūrintoje, nerūgščioje (pH 6,5) dirvoje. Derančios paprikos gausiai...
Vaisiai - kūgio formos, apie 100–120 g svorio, violetinės spalvos, sultingi. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Optimali paprikos sėklų dygimo temperatūra + 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Daigai į lauką sodinami praėjus šalnų pavojui, auginant lauke parenkama apsaugota nuo vėjo, saulėta vieta, derlinga dirva.
VIENAMETĖS PAPRIKOS WESTLANDSE LANGE RODEAnkstyva aštri veislė, vaisiai žalios ir raudonos spalvos, stipraus skonio. Tinka šviežiam vartojimui, konservavimui, vaisius galima džiovinti. Auginama šilnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 1000-1500.
VIENAMETĖS PAPRIKOS QUADRATO D'ASTI GIALLOVidutiniškai ankstyva veislė. Augalai vešlūs, gana aukšti. Vaisiai stambūs, sultingi, 4 kamerų, sveria apie 280 g, 7–8 mm storio sienelėmis. Auginama šiltnamyje arba lauke.
Vidutinio ankstyvumo veislė su dekoratyviais ir labai skaniais vaisiais. Vaisiai storasieniai, kubo formos, dideli, 190 gramų svorio, violetinės spalvos, subrendę – oranžiniai, raudoni. Tinka auginti balkonuose, šiltnamiuose, karštą vasarą gerai dera lauke. Augalams reikia atramų. Sėklos sėjamos durpių substrato puodeliuose po 1–2 sėklas 0,5–1,5 cm...
Vaisiai 20–25 cm ilgio, sunokę būna oranžiniai, saldūs. Auginama šiltnamyje ir lauke. Paprikos valgomos šviežios, gali būti konservuojamos, troškinamos, naudojamos padažams gaminti. Šiuose vaisiuose gausu angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino P, C, B grupės, E vitaminų.
Vidutiniškai ankstyvas aitriųjų paprikų hibridas, atsparus tabako mozaikos virusui. Vaisiai apvalūs, blizgūs, 3–3,5 cm skersmens, 5 mm storio sienelėmis, sveria apie 20 g, sunokę būna raudoni. Paprikos auginamos šiltnamiuose ir lauke, galima auginti vazonuose. Lauke daigai sodinami praėjus šalnoms. Vartojamos šviežios, labai tinka konservuoti ar įdaryti....
Ankstyva veislė, tinkama auginti šiltnamyje ir lauke. Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, stambūs, 3–4 kamerų, sveria apie 300 g, 4–5 mm storio sienelėmis, juodos spalvos, kuri jiems nokstant keičiasi į raudoną. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti.
Ankstyva veislė, atspari tabako mozaikos virusui. Auginama šiltnamyje arba lauke. Augalai aukšti. Vaisiai 12 centimetrų ilgio, 2–3 kamerų, sveria apie 45–50 g, 3 mm storio sienelėmis. Derlius skinamas, kol vaisiai yra žalios spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka kepti.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Augalai vešlūs, gana aukšti. Vaisiai stambūs, 4 kamerų, sveria apie 280 g, 7–8 mm storio sienelėmis, sunokę būna raudoni. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti. Auginama šiltnamyje arba lauke.
Vaisiai pailgi, smailėjantys, forma primenantys ragą, prinokę – ryškiai raudoni, aštrūs. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Ant vieno augalo išauga 20–25 vaisiai. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra +22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Galima auginti nešildomuose šiltnamiuose arba...
Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai ploni, pailgi, 2,5 cm skersmens, 11 cm ilgio, 2 mm storio sienelėmis, sveria 40–45 g, sunokę – raudoni. Auginamos šiltnamyje ir lauke. Paprikos jautrios drėgmės trūkumui, todėl augalus reikėtų laistyti 2–3 kartus per savaitę pirmoje dienos pusėje. Ši veislė ypač tinkama konservuoti, tuomet vaisius galima palikti...
Paprikų vaisiai užauga iki 8 cm ilgio, su 3 mm storio sienelėmis, sunokę - oranžinės spalvos. Tinkamiausia temperatūra paprikos sėkloms dygti - + 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Galima auginti vazonuose.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 30-50 tūkstančių.
Augalai vidutinio aukščio. Vaisiai nedidukai, oranžiniai, besėkliai. Auginant lauke parenkama derlinga dirva, saulėta, nuo vėjo apsaugota vieta. Tinka vartoti šviežias, konservuoti, galima kepti, troškinti. Paprikų vaisiuose gausu angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino P, C, B grupės, E vitaminų.
Ankstyva aštrumi veislė, vaisiai žalios ir raudonos spalvos, stipraus skonio. Tinka šviežiam vartojimui, konservavimui, vaisius galima džiovinti. Auginama šilnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 30-50 tūkstančių.
Ankstyva, derlinga veislė. Augalai vešlūs, gana aukšti. Vaisiai pailgi, 1 cm skersmens, 22 cm ilgio, 2 mm storio sienelėmis, sveria 30–40 g. Vaisiai šviesiai žali, nokdami keičia spalvą į raudoną, jų forma primena ragą. Paprikos auginamos nešildomame šiltnamyje ir lauke. Ši veislė ypač tinka konservuoti, tuomet vaisius galima palikti sveikus, nepjaustytus.