Abrikosai yra saldūs, sultingi ir turi švelnų, unikalų skonį, kuris yra labai vertinamas tiek šviežiame, tiek perdirbtame pavidale. Kulinarinis universalumas - abrikosus galima naudoti įvairiems patiekalams – nuo desertų, džemų, kompotų, iki padažų, salotų ir kepinių. Jie taip pat gali būti džiovinami, o džiovinti abrikosai yra populiarus sveikas užkandis. Abrikosai yra turtingi vitaminais A, C, E ir K, taip pat skaidulomis, antioksidantais, kaliu ir geležimi. Jie yra naudingi akių sveikatai, odos priežiūrai, imuniteto stiprinimui ir virškinimo gerinimui. Džiovinti abrikosai yra puikus natūralus energijos šaltinis, turintis daug skaidulų ir mažai riebalų. Abrikosų medžiai dažnai pradeda duoti vaisius gana anksti – jau po kelių metų nuo sodinimo. Abrikosų medžiai gali duoti didelį derlių, ypač jei sodinami derlingame dirvožemyje ir tinkamai prižiūrimi. Estetinė vertė - pavasarį abrikosų medžiai žydi gražiais rožiniais arba baltais žiedais, kurie yra ne tik puošnūs, bet ir pritraukia apdulkintojus, tokius kaip bitės. Abrikosų medžiai yra patrauklūs ir gali tapti išskirtiniu sodo akcentu, ypač kai medžiai yra pilni brandžių, ryškiai oranžinių vaisių. Nors šie augalai mėgsta šiltesnį klimatą, zaliastotele.lt pasirūpina veislėmis, kurios gali būti sėkmingai auginamos ir Lietuvos sąlygomis. Vis dėlto šie medžiai turi būti sodinami apsaugotose vietose, kur jie yra mažiau veikiami šalčių ir vėjų. Abrikosai nėra itin reiklūs dirvožemiui ir gali augti įvairiose sąlygose, jei dirvožemis yra gerai drenuojamas. Savo sode auginami abrikosai leidžia mėgautis šviežiais, ekologiškais vaisiais be cheminių priemaišų. Tai ne tik malonumas, bet ir sveika mityba visai šeimai. Abrikosų sodinimas suteikia galimybę mėgautis skaniais ir sveikais vaisiais, praturtina sodą estetiškai ir ekonomiškai, bei yra palyginti lengvai prižiūrimas vaismedis.
Lietuviška veislė. Vaisiai stambūs ir vidutiniai, apie 35-40 g svorio, suploti iš šono, sunoksta liepos antroje pusėje, pilnai sunokę greitai nukrenta. Odelė oranžinė su gana nedaug raudonai išsiliejančių taškelių. Minkštimas oranžinis, vidutiniškai sultingas, minkštas, skanus, saldus, nuo kauliuko atsiskiria labai gerai, kauliuko branduolys taip pat...
Babtuose atrinktas abrikosas, vaisiai vidutinio dydžio, apie 30 g svorio, sunoksta rugpjūčio viduryje. Odelė geltona, beveik be dėmelių, tvirta. Minkštimas geltonas, sultingas, saldžiarūgštis. Kauliukas atsiskiria lengvai. Medis labai derlingas, atsparus šalčiui ir ligoms. Dirvožemis – priesmėlis, lengvas arba vidutinio sunkumo priemolis. Sodinimo laikas...
Ukrainietiškos kilmės veislė. Vaisiai stambūs, siekia 50-60 g, odelė oranžinė, dalinai padengta raudonais taškeliais, minkštimas oranžinis, gana tvirtas, sultingas, gero saldžiarūgščio skonio, gerai atsiskiria nuo kauliuko. Vaisiai sunoksta rugpjūčio pirmoje pusėje, tinka desertui ir perdirbimui. Veislė atspari šalčiui ir ligoms, derlinga, savidulkė....
Vidutinio ankstyvumo veislė, sunokstanti rugpjūčio pradžioje. Vaisiai nedideli, apie 20 g svorio, geltonai oranžiniai, apvaliai pailgi su ryškia šonine siūle. Pilnai sunokę nukrenta. Odelė šiek tiek pūkuota, be taškelių, tvirta. Minkštimas oranžinis, minkštas, sultingas, labai saldus. Kauliukas ne itin didelis, atsiskiria lengvai. Medis vidutinio augumo,...
Šiaurės triumfas. Savidulkis. Dera gausiai, kasmet. Ankstyva veislė, derlius - liepos pabaigoje. Vaisiai dideli, 50-70 g svorio, ovalūs, oranžiniai, saulės pusėje padengti raudonai taškuotais skaistalais. Minkštimas oranžinis, saldus, skanus, kauliukas atsiskiria lengvai. Didelis atsparumas šalčiui ir ligoms. Dirvožemis – priesmėlis, lengvas arba...
Vaisiai stambūs, apie 40-50 g, 45-50 mm aukščio, sunoksta liepos antroje pusėje, gerai laikosi ant medžio. Odelė oranžinė, su daug mažų taškelių, dalinai nusispalvinusi išsiliejančiu raudoniu. Minkštimas šviesiai oranžinis, tvirtas, ne itin sultingas, sausokas, su saldumu, nuo kauliuko atsiskiria labai gerai. Medis vidutinio augumo, atsparus šalčiui,...