Saujelė šviežių prieskoninių žolelių ‒ ir jūsų patiekalas įgaus puikų skonį. Prieskoniai gali suteikti puikų skonį pamėgtiems valgiams, bei atverti duris į kitų tautų virtuves. Verta visada po ranka turėti šviežios petražolės ir laiškinio česnako ‒ jie tinka beveik visuose lietuviškuose patiekaluose. Ką tik nuskinta krapų šakelė suteiks šviežumo ir vasaros skonio padažams bei sriuboms. Vos keli lapeliai šviežio baziliko ir pasklidęs aromatas nukels į šiltus prisiminimus apie atostogas saulėtoje Italijoje. Lapiniai ridikėliai, burokėliai, žirniai ar salierai suteiks ypatingo skonio žaliesiems kokteiliams bei praturtins jūsų mitybą organizmui būtinais vitaminais bei mikroelementais. Pamėgtų prieskoninių žolelių bei dar nepažintų prieskonių galite užsiauginti patys! Tam reikia visai nedaug: prieskoninių žolelių sėklų, žemės mišinio, keleto vazonėlių ir saulėtos palangės. Dar daugiau gastronominių nuotykių patirsite prieskoniams paskyrę keletą lysvių darže. Greta tradicinių petražolių, mėtų, raudonėlio ar šalavijo, pasėkite gelteklių, citrinžolių, ežiuolės, ožragės ar kurio kito retesnio augalo. Tokių būdu atrasite naujų skonių ir atsirinksite kurie prieskoniniai augalai jums labiausiai patinka. Vasarą lauke užaugintas prieskonines žoleles šaldykite bei džiovinkite, ruoškite naminius prieskonių mišinius. Tokiu būdu ištisus metus galėsite mėgautis išskirtinio skonio maistu. Zaliastotele.lt elektroninėje parduotuvėje rasite labai didelį asortimentą tiek pamėgtų prieskoninių žolelių, tiek retų augalų sėklų
PAPRASTOSIOS PORTULAKOSVienmečiai vertingi augalai. Maistui naudojami lapeliai, skoniu primenantys špinatus. Užauga per penkias savaites nuo sėjos, derlius skinamas iki žydėjimo. Norint nuolat mėgautis šviežiais lapeliais, rekomenduojama sėti kelis kartus per sezoną.
Auginamos kaip vienmetis augalas, išsiskiriantis ne tik dekoratyvumu, bet ir puikiomis skonio ypatybėmis. Lapeliuose gausu vitaminų, eterinių aliejų, o skoniu lapeliai primena špinatus. Maistui naudojami švieži, troškinti, iš lapelių gaminami žalieji kokteiliai. Geriausiai auga drėgnoje, humusingoje dirvoje, pavėsingoje vietoje. Šis dekoratyvus augalas...
THAI bazilikai yra itin aromatingi, augalas dekoratyvus, kolonos formos, užauga iki 60–90 cm, lapija tamsiai žalios spalvos. Tinka auginti lauke, šiltnamyje ir vazonuose. Ruošiant prieskonių mišinius, dera su čiobreliais, peletrūnais, petražolėmis, rozmarinais. Lapeliai aromatingiausi iki žydėjimo. Žiemą bazilikų galima užsiauginti ir namuose dėžutėse ant...
SĖJAMOSIOS GRAŽGARSTĖSLengvai auginamos ir greitai augančios lapinės daržovės. Maistui naudojami švieži, kiek aštroko skonio lapeliai. Auginamos pavasario, rudens derliui – sėjamos daržo lysvėje. Taip pat galima auginti vazonuose, loveliuose. Nerekomenduojama sėti vasaros viduryje.
KVAPIEJI BAZILIKAI DARK OPALVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...
TIKROSIOS LEVANDOS Daugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Maistui naudojami švieži ir džiovint, aštraus skonio lapai. Tinkamiausias dauginimo būdas – sodinti daigais, iš sėklų užaugintais daigyne. Vienoje vietoje gali augti net 10 metų.
SULTINGOSIOS MĖTOS MINI MINT Dekoratyvus augalas smulkiais, žaliais lapeliais, auginamas kaip vienmetis. Palietus arba užmynus, lapeliai skleidžia malonų kvapą. Kaip kiliminis augalas auginamas prieskonių darželiuose, gėlynuose, vazonuose, balkonų loveliuose. Nepakeičiamas kompozicijose, labai dekoratyviai atrodo auginamas vienas – suaugę augalai...
KVAPIEJI BAZILIKAI ITALIANO CLASSICOVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikro žalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...
VAISTINĖS MELISOSDaugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, medingi augalai. Lapai ir žiedai skleidžia malonų, gaivų, citrinas primenantį kvapą. Šviežiomis ir džiovintomis žolėmis skaninami patiekalai, kuriems tinka citrinų aromatas. .
VAISTINIAI ŠALAVIJAIVaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Stipraus aromato ir aštraus skonio – tinka ankštinių daržovių patiekalams skaninti. Augalai dekoratyvūs, tinka auginti konteineriuose, loveliuose, žiemą – vazone ant palangės.
VAISTINIAI ČIOBRELIAI Daugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Auginami gėlynuose, kaip kiliminiai vejų augalai, žiemą – ant palangės. Naudojami švieži ar džiovinti lapai, jauni ūgliai, žiedai. Geriausiai auga priesmėlyje, saulėtoje vietoje.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Garbanotųjų kopūstų mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį...
Dvimečiai augalai, patiekalams suteikiantys pikantiško kvapo, skonis panašus į gražgarsčių lapų. Puikiai dera prie sūrio, dedami į salotas, lapais puošiami patiekalai. Auga greitai, todėl, norint mėgautis šiais aromatingais lapais visą vasarą, rekomenduojama sėti kelis kartus. Galima auginti kartu su salotomis, ant palangės, loveliuose, daržo lysvėse. 1 g...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Saulėgrąžų mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Garstyčių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Gražgarsčių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite...
Vienmečiai aromatingi prieskoniniai, dekoratyvūs ir medingi augalai. Maistui naudojami švieži ir džiovinti stiebai su lapais. Tinka mėsos, varškės, daržovių patiekalams gardinti. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės. Į dirvą sodinami - daigeliai.
PRIESKONIŲ MIŠINYS JAPANESE GREENSMišinio sudėtyje yra greitai augančių prieskoninių daržovių sėklos. Mišinyje 15 skirtingų rūšių sėklų. (Amaranthus Green Calaloo, Brassica rapa var. Mizuna green, Brassica rapa var. Tatsoi, Brassica rapa var. Pak Choy chinese white, Brassica juncea Osaka purple, rucola, radish)Mišinį galima auginti vazonuose, loveliuose,...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Pipirnių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite įtraukti...
STEVIJA (MEDAUS ŽOLĖ)Daugiamečiai, 10–16 kartų saldesni už cukrų, 60–80 cm aukščio augalai. Augalo lapelius galima dėti į arbatą, kavą, kompotą, kepinius – į viską, kas saldinama. Augalas beveik neturi kalorijų ir yra nepavojingas diabetikams. Auginamas kambariuose, vasarą – balkonuose lauke augalas nežiemoja. Auginant stevijas ant palangės vėlų rudenį ir...
Vienmečiai vijokliniai augalai, galintys išaugti iki 2 metrų. Maistui naudojami mėsingi, malonaus skonio lapai. Iš jų ruošiamos salotos, verdamos sriubos, galima konservuoti žiemai. Vaisiai – violetiniai riešutėliai. Jų dedama į kompotus, kisielius, uogienes. Galima auginti pastatomuose vazonuose, balkonuose, būtina įrengti atramas. Sėklos dygsta ilgai,...
BLAKINĖS KALENDROSPopuliariausia ir dažniausiai pasaulyje naudojama prieskoninė išskirtinio skonio ir aromato žolė. Maistui pagardinti naudojami švieži lapeliai ir džiovintos sėklos, ypač tinka mėsos ir žuvų patiekalams. Norint turėti šviežių lapelių visą sezoną, reikėtų sėti nuo kovo iki liepos kas 20 dienų.
KVAPIEJI BAZILIKAI AROMATICO DELLA RIVIERA LIGURELabai aromatingų lapelių bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, jais galima gardinti mėsos, žuvų patiekalus, daržovių salotas, ypač tinka pomidorams paskaninti. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą – ir lauke.
VAISTINĖS JUOZAŽOLĖSPrieskoniniai, vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Kaip prieskoniai naudojami švieži arba džiovinti lapai, žiedai, jaunos ūglių viršūnėlės. Šalavijų ir mėtų kvapo. Augalai vertinami dėl dekoratyvinių ypatybių, puikiai dera auginami šalia rožių, tinka šlaitams apželdinti.
KVAPIEJI BAZILIKAI CINNAMONVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės.
Vienmečiai vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Nuskinti žiedai iš karto džiovinami, tik gerai išdžiovinti jie bus aromatingi. Geriausiai auga lengvoje, gerai įdirbtoje, piktžolėmis neapleistoje dirvoje. Augalai 50-60 cm aukščio. Daiginant sėklų substratu nereikia užberti, o tik lengvai įspausti į dirvos paviršių. Kad sudygtų, dirvos paviršius turi...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Ridikėlių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Žirnių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite įtraukti...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Kalendrų mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite...
VAISTINĖS RAMUNĖS Vienmečiai vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Nuskinti žiedai iš karto džiovinami, tik gerai išdžiovinti jie bus aromatingi. Geriausiai auga lengvoje, gerai įdirbtoje, piktžolėmis neapleistoje dirvoje.
Vienmečiai, aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui vartojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai ir žiedai. Tinka mėsos, žuvies patiekalams. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės. Ruošiant prieskonių mišinius, dera su čiobreliais, peletrūnais, petražolėmis, rozmarinais. Lapeliai aromatingiausi iki...
Lengvai auginami ir nereiklūs augalai, todėl jie yra puikus pasirinkimas net ir mažesniems sodininkams. Maistui naudojami lapai ir raudonos spalvos kvapnios uogytės, kurios atkreips vaikų dėmesį ir suteiks papildomo grožio daržui.
Vaisiai smulkūs, skanūs, 5–10 g, augalai dera labai gausiai. Valgomi švieži, marinuojami, dedami į salotas, skoniu primena agurkus. Augalai auga greitai, iki 3–5 m aukščio, vienas augalas užima 2–3 m skersmens plotą, todėl reikia sodinti prie sienos arba įrengti atramas. Dekoratyvūs ne tik vaisiai, bet ir patys augalai, primenantys lianas.Rekomeduojama...
Vienmečiai prieskoniniai augalai. Veislės CONFETTI – lapija primena krapus, pasižymi šviežumu, ddeliu eterinių aliejų kiekiu.Tinka auginti vazonuose, loveliuose ir daržo lysvėje. Maistui naudojami lapai, ūgliai, sėklos. Kalendrų lapai skinami nespėjus susidaryti pumpurams, džiovinami pavėsyje, paskui sudedami į stiklinius indus ir sandariai uždaromi....
PAPRASTIEJI RĖŽIUKAIPikantiško skonio greitai auganti lapinė daržovė, maistui naudojami greitai ataugantys jauni lapeliai. Iš šviežių lapelių ruošiamos salotos, gardinamos sriubos, ruošiami kokteiliai. Auginimui parenkama drėgna vieta.
PAPRASTIEJI RAUDONĖLIAIDaugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Švieži ir džiovinti lapai tinka salotoms, mėsos patiekalams skaninti, antpilams aromatizuoti. Labai populiarūs prieskoniai italų virtuvėje, raudonėliais gardinamos picos, spagečiai.
Vienmetis, greitai ir lengvai auginamas augalas. Maistui vartojami stiebai ir lapai, skoniu primena špinatus. Nepakeičiamas azijietiškoje virtuvėje, naudojamas kaip garnyras. Jauni augalai su lapais ir stiebais verdami, troškinami, šaldomi, konservuojami. Gerai auga drėgnoje, humusingoje, šviesioje dirvoje. Augalai auginami naudojant atramas arba jiems...
KVAPIEJI BAZILIKAI THAI Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
Dvimečiai augalai, patiekalams suteikiantys pikantiško kvapo, skonis panašus į gražgarsčių lapų. Puikiai dera prie sūrio, dedami į salotas, lapais puošiami patiekalai. Auga greitai, todėl, norint mėgautis šiais aromatingais lapais visą vasarą, rekomenduojama sėti kelis kartus. Galima auginti kartu su salotomis, ant palangės, loveliuose, daržo lysvėse. 1 g...
© UAB Agrofirma "SĖKLOS". Visos teisės saugomos.