Saujelė šviežių prieskoninių žolelių ‒ ir jūsų patiekalas įgaus puikų skonį. Prieskoniai gali suteikti puikų skonį pamėgtiems valgiams, bei atverti duris į kitų tautų virtuves. Verta visada po ranka turėti šviežios petražolės ir laiškinio česnako ‒ jie tinka beveik visuose lietuviškuose patiekaluose. Ką tik nuskinta krapų šakelė suteiks šviežumo ir vasaros skonio padažams bei sriuboms. Vos keli lapeliai šviežio baziliko ir pasklidęs aromatas nukels į šiltus prisiminimus apie atostogas saulėtoje Italijoje. Lapiniai ridikėliai, burokėliai, žirniai ar salierai suteiks ypatingo skonio žaliesiems kokteiliams bei praturtins jūsų mitybą organizmui būtinais vitaminais bei mikroelementais. Pamėgtų prieskoninių žolelių bei dar nepažintų prieskonių galite užsiauginti patys! Tam reikia visai nedaug: prieskoninių žolelių sėklų, žemės mišinio, keleto vazonėlių ir saulėtos palangės. Dar daugiau gastronominių nuotykių patirsite prieskoniams paskyrę keletą lysvių darže. Greta tradicinių petražolių, mėtų, raudonėlio ar šalavijo, pasėkite gelteklių, citrinžolių, ežiuolės, ožragės ar kurio kito retesnio augalo. Tokių būdu atrasite naujų skonių ir atsirinksite kurie prieskoniniai augalai jums labiausiai patinka. Vasarą lauke užaugintas prieskonines žoleles šaldykite bei džiovinkite, ruoškite naminius prieskonių mišinius. Tokiu būdu ištisus metus galėsite mėgautis išskirtinio skonio maistu. Zaliastotele.lt elektroninėje parduotuvėje rasite labai didelį asortimentą tiek pamėgtų prieskoninių žolelių, tiek retų augalų sėklų
KVAPIEJI BAZILIKAI ITALIANO CLASSICOVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
SĖJAMOSIOS GRAŽGARSTĖSLengvai auginamos ir greitai augančios lapinės daržovės. Maistui naudojami švieži, kiek aštroko skonio lapeliai. Auginamos pavasario, rudens derliui – sėjamos daržo lysvėje. Taip pat galima auginti vazonuose, loveliuose. Nerekomenduojama sėti vasaros viduryje.
TIKROSIOS LEVANDOS Daugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Maistui naudojami švieži ir džiovint, aštraus skonio lapai. Tinkamiausias dauginimo būdas – sodinti daigais, iš sėklų užaugintais daigyne. Vienoje vietoje gali augti net 10 metų.
VAISTINIAI ČIOBRELIAI Daugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Auginami gėlynuose, kaip kiliminiai vejų augalai, žiemą – ant palangės. Naudojami švieži ar džiovinti lapai, jauni ūgliai, žiedai. Geriausiai auga priesmėlyje, saulėtoje vietoje.
KVAPIEJI BAZILIKAI DARK OPALVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
VAISTINĖS RAMUNĖS Vienmečiai vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Nuskinti žiedai iš karto džiovinami, tik gerai išdžiovinti jie bus aromatingi. Geriausiai auga lengvoje, gerai įdirbtoje, piktžolėmis neapleistoje dirvoje.
BLAKINĖS KALENDROSPopuliariausia ir dažniausiai pasaulyje naudojama prieskoninė išskirtinio skonio ir aromato žolė. Maistui pagardinti naudojami švieži lapeliai ir džiovintos sėklos, ypač tinka mėsos ir žuvų patiekalams. Norint turėti šviežių lapelių visą sezoną, reikėtų sėti nuo kovo iki liepos kas 20 dienų.
SULTINGOSIOS MĖTOS MINI MINT Dekoratyvus augalas smulkiais, žaliais lapeliais, auginamas kaip vienmetis. Palietus arba užmynus, lapeliai skleidžia malonų kvapą. Kaip kiliminis augalas auginamas prieskonių darželiuose, gėlynuose, vazonuose, balkonų loveliuose. Nepakeičiamas kompozicijose, labai dekoratyviai atrodo auginamas vienas – suaugę augalai...
VAISTINIAI ŠALAVIJAIVaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Stipraus aromato ir aštraus skonio – tinka ankštinių daržovių patiekalams skaninti. Augalai dekoratyvūs, tinka auginti konteineriuose, loveliuose, žiemą – vazone ant palangės.
STEVIJA (MEDAUS ŽOLĖ)Daugiamečiai, 10–16 kartų saldesni už cukrų, 60–80 cm aukščio augalai. Augalo lapelius galima dėti į arbatą, kavą, kompotą, kepinius – į viską, kas saldinama. Augalas beveik neturi kalorijų ir yra nepavojingas diabetikams. Auginamas kambariuose, vasarą – balkonuose lauke augalas nežiemoja. Auginant stevijas ant palangės vėlų rudenį ir...
Vienmečiai aromatingi prieskoniniai, dekoratyvūs ir medingi augalai. Maistui naudojami švieži ir džiovinti stiebai su lapais. Tinka mėsos, varškės, daržovių patiekalams gardinti. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės. Į dirvą sodinami - daigeliai.
PAPRASTIEJI RAUDONĖLIAIDaugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Švieži ir džiovinti lapai tinka salotoms, mėsos patiekalams skaninti, antpilams aromatizuoti. Labai populiarūs prieskoniai italų virtuvėje, raudonėliais gardinamos picos, spagečiai.
Vaisiai smulkūs, skanūs, 5–10 g, augalai dera labai gausiai. Valgomi švieži, marinuojami, dedami į salotas, skoniu primena agurkus. Augalai auga greitai, iki 3–5 m aukščio, vienas augalas užima 2–3 m skersmens plotą, todėl reikia sodinti prie sienos arba įrengti atramas. Dekoratyvūs ne tik vaisiai, bet ir patys augalai, primenantys lianas.Rekomeduojama...
VAISTINĖS MELISOSDaugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, medingi augalai. Lapai ir žiedai skleidžia malonų, gaivų, citrinas primenantį kvapą. Šviežiomis ir džiovintomis žolėmis skaninami patiekalai, kuriems tinka citrinų aromatas. .
THAI bazilikai yra itin aromatingi, augalas dekoratyvus, kolonos formos, užauga iki 60–90 cm, lapija tamsiai žalios spalvos. Tinka auginti lauke, šiltnamyje ir vazonuose. Ruošiant prieskonių mišinius, dera su čiobreliais, peletrūnais, petražolėmis, rozmarinais. Lapeliai aromatingiausi iki žydėjimo. Žiemą bazilikų galima užsiauginti ir namuose dėžutėse ant...
Vienmečiai prieskoniniai augalai. Veislės CONFETTI – lapija primena krapus, pasižymi šviežumu, ddeliu eterinių aliejų kiekiu.Tinka auginti vazonuose, loveliuose ir daržo lysvėje. Maistui naudojami lapai, ūgliai, sėklos. Kalendrų lapai skinami nespėjus susidaryti pumpurams, džiovinami pavėsyje, paskui sudedami į stiklinius indus ir sandariai uždaromi....
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...
KVAPIEJI BAZILIKAI CINNAMONVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
Populiariausia ir dažniausiai pasaulyje naudojama prieskoninė išskirtinio skonio ir aromato žolė. Maistui pagardinti naudojami švieži lapeliai ir džiovintos sėklos, ypač tinka mėsos ir žuvų patiekalams. Norint turėti šviežių lapelių visą sezoną, reikėtų sėti nuo kovo iki liepos kas 20 dienų.
TUŠČIALAIŠKIAI ČESNAKAI STRADAAnkstyvoji veislė, tinka salotoms, laiškai skanūs, sultingi neformuoja ropelės. Vegetacijos periodas – 55–65 dienos. Tinka auginti pavasario ir rudens derliui. Atsparūs sausrai ir žemai temperatūrai. Geriausiai auga sukultūrinto priesmėlio, lengvo priemolio dirvoje. Auginami šiltnamiuose, lauke po dangalais ir atvirame...
Dvimečiai vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai, auginami daržuose ir gėlynuose. Agurklių lapais skaninami įvairūs patiekalai, kuriuos tinka gardinti agurkais. Jaunus lapus galima skinti visą vasarą. Žiedais puošiamos salotos, saldieji patiekalai, kokteiliai, kvėpinami marinatai. Žieduose ir lapuose gausu vitaminų, mineralinių ir rauginių medžiagų bei...
Vienmečiai, lengvai auginami, vertingi augalai. Maistui naudojami jauni nepradėjusių žydėti augalų lapeliai. Lapus ir jaunus burnočių stiebus galima troškinti, virti, šaldyti, konservuoti ar džiovinti. Lapuose gausu vitamino C, geležies, kalcio ir mikroelementų. Gali būti vartojamos ir riešutų skonio sėklos – tai lengvas, greitai įsisavinamas maistas....
KVAPIEJI BAZILIKAI AROMATICO DELLA RIVIERA LIGURELabai aromatingų lapelių bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, jais galima gardinti mėsos, žuvų patiekalus, daržovių salotas, ypač tinka pomidorams paskaninti. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą – ir lauke.
PRIESKONIŲ MIŠINYS JAPANESE GREENSMišinio sudėtyje yra greitai augančių prieskoninių daržovių sėklos. Mišinyje 15 skirtingų rūšių sėklų. Mišinį galima auginti vazonuose, loveliuose, 1 m2 lysvėje, darže. Mišinys skirtas pagardinti salotoms, mėsos, žuvų patiekalams, kai kurias mišinyje esančias rūšis galima džiovinti. Geriausiai auga saulėtoje vietoje,...
Daugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Sodinami alpinariumuose, gėlinėse, daugiamečių gėlių darželiuose. Jauni lapeliai ir nesubrendę vaisiai malonaus salstelėjusio skonio, iš jų galima ruošti salotas, mišraines. Žiedai tinka vynui, actui gaminti, taip pat vilnai mėlyna, pilka, raudona ir kitomis spalvomis dažyti. Dirvai nereiklios,...
KVAPIEJI BAZILIKAI THAI Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
Vienmečiai vijokliniai augalai, galintys išaugti iki 2 metrų. Maistui naudojami mėsingi, malonaus skonio lapai. Iš jų ruošiamos salotos, verdamos sriubos, galima konservuoti žiemai. Vaisiai – violetiniai riešutėliai. Jų dedama į kompotus, kisielius, uogienes. Galima auginti pastatomuose vazonuose, balkonuose, būtina įrengti atramas. Sėklos dygsta ilgai,...
VAISTINĖS JUOZAŽOLĖSPrieskoniniai, vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Kaip prieskoniai naudojami švieži arba džiovinti lapai, žiedai, jaunos ūglių viršūnėlės. Šalavijų ir mėtų kvapo. Augalai vertinami dėl dekoratyvinių ypatybių, puikiai dera auginami šalia rožių, tinka šlaitams apželdinti.
Auginamos kaip vienmetis augalas, išsiskiriantis ne tik dekoratyvumu, bet ir puikiomis skonio ypatybėmis. Lapeliuose gausu vitaminų, eterinių aliejų, o skoniu lapeliai primena špinatus. Maistui naudojami švieži, troškinti, iš lapelių gaminami žalieji kokteiliai. Geriausiai auga drėgnoje, humusingoje dirvoje, pavėsingoje vietoje. Šis dekoratyvus augalas...
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės.
Lengvai auginami, greitai užaugantys daigai – tai vitaminų šaltinis. Maistui vartojami švieži daigeliai, ypač tina gaminant salotų mišinius. Jauni daigeliai pasirodo praėjus 3 – 5 dienoms po sėjos. Prieš sėją sėklas rekomenduojama 24 valandoms pamerkti kambario temperatūros vandenyje. Drėgnos sėklos sudygs greičiau ir vienodžiau. Sėklas rekomenduojama...
Vienmetis, greitai ir lengvai auginamas augalas. Maistui vartojami stiebai ir lapai, skoniu primena špinatus. Nepakeičiamas azijietiškoje virtuvėje, naudojamas kaip garnyras. Jauni augalai su lapais ir stiebais verdami, troškinami, šaldomi, konservuojami. Gerai auga drėgnoje, humusingoje, šviesioje dirvoje. Augalai auginami naudojant atramas arba jiems...
Vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Medicinoje naudojamos šių augalų šaknys, sėklos. Iš sėklų spaudžiamas aliejus, kuris ypač reikalingas moterims, padeda išlaikyti sveikus plaukus, odą ir nagus, reguliuoja hormonų veiklą ir kraujospūdį. Vakarais, naktį ir apsiniaukusiomis dienomis žiedai stipriai kvepia, puikiai dera su kitomis daugiametėmis...
Dvimečiai augalai, patiekalams suteikiantys pikantiško kvapo, skonis panašus į gražgarsčių lapų. Puikiai dera prie sūrio, dedami į salotas, lapais puošiami patiekalai. Auga greitai, todėl, norint mėgautis šiais aromatingais lapais visą vasarą, rekomenduojama sėti kelis kartus. Galima auginti kartu su salotomis, ant palangės, loveliuose, daržo lysvėse. 1 g...
Vienmečiai augalai, maistui naudojami žali, sultingi lapeliai ir ūgliai. Tinka patiekalams paskaninti, salotoms ruošti. Ypač populiarus prieskonis japonų virtuvėje – tai puikus priedas gaminant sušius.Auginamos lauke, gerai auga smėlėtoje dirvoje, pavienius augalus galima sodinti alpinariumuose. Druskės nereiklios drėgmei, lengvai pakenčia trumpalaikes...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikro žalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...
PAPRASTIEJI RĖŽIUKAIPikantiško skonio greitai auganti lapinė daržovė, maistui naudojami greitai ataugantys jauni lapeliai. Iš šviežių lapelių ruošiamos salotos, gardinamos sriubos, ruošiami kokteiliai. Auginimui parenkama drėgna vieta.
PAPRASTOSIOS PORTULAKOSVienmečiai vertingi augalai. Maistui naudojami lapeliai, skoniu primenantys špinatus. Užauga per penkias savaites nuo sėjos, derlius skinamas iki žydėjimo. Norint nuolat mėgautis šviežiais lapeliais, rekomenduojama sėti kelis kartus per sezoną.
Dvimečiai augalai, patiekalams suteikiantys pikantiško kvapo, skonis panašus į gražgarsčių lapų. Puikiai dera prie sūrio, dedami į salotas, lapais puošiami patiekalai. Auga greitai, todėl, norint mėgautis šiais aromatingais lapais visą vasarą, rekomenduojama sėti kelis kartus. Galima auginti kartu su salotomis, ant palangės, loveliuose, daržo lysvėse. 1 g...
Daugiamečiai prieskoniniai aromatingi augalai. Maistui naudojami lapai ir stiebai, kuriuose yra citrinų eterinio aliejaus, augalo kvapas stipresnis nei citrinų. Geriausiai auga derlingame, drėgname, bet neužmirkusiame dirvožemyje. Vasarą auginami lauke, rudenį augalai su vazonais perkeliami į patalpas, sodinami į didesnius vazonus. Augalus galima...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...
Vaisiai smulkūs, skanūs, 5–10 g, augalai dera labai gausiai. Valgomi švieži, marinuojami, dedami į salotas, skoniu primena agurkus. Augalai auga greitai, iki 3–5 m aukščio, vienas augalas užima 2–3 m skersmens plotą, todėl reikia sodinti prie sienos arba įrengti atramas. Dekoratyvūs ne tik vaisiai, bet ir patys augalai, primenantys lianas. Auginami...
Pakuotėje – 4 sėklų kilimėliai, vieno dydis 20x20cm. Naudojant sėklų kilimėlius galima užauginti nuostabų įvairių veislių derinį. Sėklų kilimėliai palengvina sėją: tinka vazonams, loveliams, daržo lysvėms apsodinti. Sėklos visada išdėstomos optimaliausiu atstumu viena nuo kitos, todėl nereikia rūpintis, kad pasėsite į lovelį ar vazoną per daug augalų....
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Bazilikai gali pakeisti juoduosius pipirus, ypač geras ir labai vertinamas kulinarų bazilikų, krapų ir peletrūnų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės, virtuvėje. Norint...
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio žali ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Bazilikai gali pakeisti juoduosius pipirus, ypač geras ir labai vertinamas kulinarų bazilikų, krapų ir peletrūnų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės, virtuvėje. Norint...
Vienmečiai vaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Maistui naudojami džiovinti stiebai su lapais. Šviežios ar džiovintos žolės tinka mėsos, varškės, daržovių patiekalams gardinti. Gerai auga šiltoje, saulėtoje, nuo vėjų apsaugotoje vietoje. Sėklos sudygsta per 15–20 d., tinkamiausias dauginimo būdas – sodinti daigais. Galima auginti ir...
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Veislė 25–30 cm aukščio, skirta auginti vazonuose. Augalai kompaktiški, lapai ryškiai žali, aromatingi, malonaus kvapo, aštroko skonio. Maistui naudojami švieži lapai, tinka džiovinti. Vasarą auginami lauke, prasidėjus šalčiams augalai įnešami į patalpas. Norint auginti lauke parenkama...
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Veislė 25–30 cm aukščio, skirta auginti vazonuose. Augalai kompaktiški, lapai ryškiai žali, aromatingi, malonaus kvapo, aštroko skonio. Maistui naudojami švieži lapai, tinka džiovinti. Vasarą auginami lauke, prasidėjus šalčiams augalai įnešami į patalpas. Norint auginti lauke parenkama...
Daugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Naudojami švieži ar džiovinti lapai, jauni ūgliai, žiedai. Pjaunami žydėjimo pradžioje. Kaip prieskoniai puikia dera su petražolėmis, svogūnais, peletrūnais. Geriausiai auga laidžiame, kalkingame priemolyje arba priesmėlyje, saulėtoje vietoje. Auginami gėlynuose, kaip kiliminiai vejų...
Daugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Šviežiais ar džiovintais levandų žiedais bei aštraus skonio, stipraus kvapo lapais gardinami avienos, žvėrienos patiekalai, padažai, konditerijos gaminiai. Levandų šakelė, įdėta tarp drabužių, atbaido kandis. Tinkamiausias dauginimo būdas – sodinti daigais, iš sėklų užaugintais daigyne. Vienoje...
Daugiamečiai, 2 m aukščio, dekoratyvūs, medingi augalai. Juos galima valgyti vienus, ruošti kaip garnyrą, gardinti salotas, makaronų patiekalus, picas ir pyragus. Iš šių augalų netgi gaminami desertai, kepama duona. Maistui naudojami neišsiskleidę žiedai su stambiu žiedsosčiu ir taurėlapiais. Geriausiai auga šiltoje derlingoje, giliai įdirbtoje, nuo vėjų...
Lapinės daržovės, auginamos kaip sėjamosios salotos. Auga greitai, dirvai nereiklios. Maistui naudojami švieži aromatingi riešutų prieskonio lapai. Puikiai dera prie sūrio, dedami į salotas, jais puošiami patiekalai. Auga greitai, todėl, norint mėgautis šiais aromatingais lapais visą vasarą, rekomenduojama sėti kelis kartus. Galima auginti kartu su...
Vienmečiai prieskoniniai augalai. Maistui naudojami lapai, ūgliai, sėklos. Kalendros sėklos paprastai naudojamos su luobu, kurio viduje yra du džiovinti aromatingi vaisiai – gėlių ir citrinų aromato. Kalendrų lapai skinami nespėjus susidaryti pumpurams, džiovinami pavėsyje, paskui sudedami į stiklinius indus ir sandariai uždaromi. Norint ilgiau mėgautis...
Prieskoniniai, vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Kaip prieskoniai naudojami švieži arba džiovinti lapai, žiedai, jaunos ūglių viršūnėlės. Šalavijų ir mėtų kvapo. Tinka maistui gardinti, vaistinėms arbatoms ruošti. Augalai vertinami dėl dekoratyvinių ypatybių, puikiai dera auginami šalia rožių, vienoje vietoje gali augti 10 m., tinka šlaitams...
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Veislė 25–30 cm aukščio, krūmeliai apvalios formos, skirti auginti vazonuose. Lapeliai smulkūs, žali, aromatingi, malonaus kvapo, aštroko skonio. Maistui naudojami švieži lapai, tinka džiovinti. Vasarą auginami lauke, prasidėjus šalčiams augalai įnešami į patalpas. Norint auginti lauke...
Dvimetės dietinės, prieskoninės daržovės. Maistui naudojami riešutų skonio lapai ir šaknys, ypač tinkami rauginant agurkus. Skaniausios šaknys, užaugusios pirmaisiais metais, derlius imamas vėlų rudenį arba anksti pavasarį. Šaknys valgomos šviežios, kepamos, troškinamos, džiovinamos. Gerai auga priesmėlio arba lengvo priemolio puveningoje dirvoje. 1 g –...
Daugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, medingi augalai. Lapai ir žiedai skleidžia malonų, gaivų, citrinas primenantį kvapą. Šviežiomis ir džiovintomis žolėmis skaninami patiekalai, kuriems tinka citrinų aromatas. Geriausiai auga saulėtoje ar pusiau šešėliuotoje vietoje, tinka auginti balkonuose. Tinkamiausias dauginimo būdas – sodinti daigais, iš sėklų...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...
© UAB Agrofirma "SĖKLOS". Visos teisės saugomos.