Sėjos laikas daigams
Sėjos laikas į dirvą
Saulėta vieta
Dalinis šešėlis
Derlius
Daugiametis
Sėklų skaičius 1 grame
0,70 € 0,53 €/ vnt.
Kaina fizinėse parduotuvėse gali skirtis
Būklė: Yra sandėlyje
Mažiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 0,53 €
(Pasirinkimas kitame žingsnyje)
Dalintis
Mėnuo | Sau | Vas | Kov | Bal | Geg | Bir | Lie | Rgp | Rgs | Spl | Lap | Grd |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sėjos laikas daigams | ||||||||||||
Sėjos laikas į dirvą | ||||||||||||
Derlius |
Daugiamečiai prieskoniniai, 40–100 cm aukščio, medingi augalai. Kaip prieskoniai naudojami švieži ir džiovinti lapai, citrinų ir melisų aromato, vertingiausi nepradėję žydėti. Tinka salotoms, mėsos patiekalams skaninti, arbatoms ruošti.
Sėjos laikas daigams | III-IV |
Sėjos laikas į dirvą | IV-V, X |
Derlius | IV-IX |
Sėklų skaičius 1 grame | ~1600 |
Saulėta vieta | Taip |
Dalinis šešėlis | Taip |
Daugiametis | Taip |
Prekinis ženklas | AGRONOM |
Kalbos ant pakuotės | FIN, SE, EE, LV, LT, DE, EN |
Atstumai, cm | 30x30 |
Greitai auga. Žalia, švelni žolytė tinka, lesinti papūgėles ir šerti naminius gyvūnėlius. Kol sudygsta, laikyti šiltoje vietoje prie lango.
Greitai augantis mišinys – gaivioms, spalvingoms ir sveikoms salotoms. Tinka auginti ant palangės ir darže.Mišinio kiekis pakuotėje viso 5,0 g.- ridikėliai žali – 2,0 g., kopūstai violetiniai – 3,0 g.
KVAPIEJI BAZILIKAI CINNAMONVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
KVAPIEJI BAZILIKAI THAI Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
PAPRASTOSIOS PORTULAKOSVienmečiai vertingi augalai. Maistui naudojami lapeliai, skoniu primenantys špinatus. Užauga per penkias savaites nuo sėjos, derlius skinamas iki žydėjimo. Norint nuolat mėgautis šviežiais lapeliais, rekomenduojama sėti kelis kartus per sezoną.
KVAPIEJI BAZILIKAI DARK OPALVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
VAISTINĖS RAMUNĖS Vienmečiai vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Nuskinti žiedai iš karto džiovinami, tik gerai išdžiovinti jie bus aromatingi. Geriausiai auga lengvoje, gerai įdirbtoje, piktžolėmis neapleistoje dirvoje.
VAISTINIAI ČIOBRELIAI Daugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Auginami gėlynuose, kaip kiliminiai vejų augalai, žiemą – ant palangės. Naudojami švieži ar džiovinti lapai, jauni ūgliai, žiedai. Geriausiai auga priesmėlyje, saulėtoje vietoje.
KVAPIEJI BAZILIKAI AROMATICO DELLA RIVIERA LIGURELabai aromatingų lapelių bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, jais galima gardinti mėsos, žuvų patiekalus, daržovių salotas, ypač tinka pomidorams paskaninti. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą – ir lauke.
Daugiamečiai, šalčiams atsparūs, nereiklūs, lengvai auginami augalai. Derėti pradeda anksti pavasarį. Maistui naudojami švelnaus česnakų kvapo laiškai. Augalai dekoratyvūs, gražiai atrodo auginami gėlių lysvėse, vazonėliuose.
KVAPIEJI BAZILIKAI ITALIANO CLASSICOVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
TIKROSIOS LEVANDOS Daugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Maistui naudojami švieži ir džiovint, aštraus skonio lapai. Tinkamiausias dauginimo būdas – sodinti daigais, iš sėklų užaugintais daigyne. Vienoje vietoje gali augti net 10 metų.
Vienmečiai vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Nuskinti žiedai iš karto džiovinami, tik gerai išdžiovinti jie bus aromatingi. Geriausiai auga lengvoje, gerai įdirbtoje, piktžolėmis neapleistoje dirvoje.
BLAKINĖS KALENDROSPopuliariausia ir dažniausiai pasaulyje naudojama prieskoninė išskirtinio skonio ir aromato žolė. Maistui pagardinti naudojami švieži lapeliai ir džiovintos sėklos, ypač tinka mėsos ir žuvų patiekalams. Norint turėti šviežių lapelių visą sezoną, reikėtų sėti nuo kovo iki liepos kas 20 dienų.
Daugiamečiai prieskoniniai, medingi augalai, mėgstami dėl stipraus pipirmėčių aromato, naudojami arbatai, patiekalams gardinti. Augalai nereiklūs, gerai auga pavėsyje, stiprus kvapas atbaido peles, skruzdes.
Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės.
VAISTINIAI ŠALAVIJAIVaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Stipraus aromato ir aštraus skonio – tinka ankštinių daržovių patiekalams skaninti. Augalai dekoratyvūs, tinka auginti konteineriuose, loveliuose, žiemą – vazone ant palangės.
Vienmečiai aromatingi prieskoniniai, dekoratyvūs ir medingi augalai. Maistui naudojami švieži ir džiovinti stiebai su lapais. Tinka mėsos, varškės, daržovių patiekalams gardinti. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangės. Į dirvą sodinami - daigeliai.
PAPRASTIEJI RAUDONĖLIAIDaugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Švieži ir džiovinti lapai tinka salotoms, mėsos patiekalams skaninti, antpilams aromatizuoti. Labai populiarūs prieskoniai italų virtuvėje, raudonėliais gardinamos picos, spagečiai.
SĖJAMOSIOS GRAŽGARSTĖS Lapinės daržovės, auginamos kaip sėjamosios salotos. Auga greitai, nereikia ypatingų dirvos sąlygų. Maistui naudojami švieži, aromatingi riešutų prieskonio lapai. Puikiai dera prie sūrio, dedami į salotas, jais puošiami patiekalai. Auga greitai, todėl, norint mėgautis šiais aromatingais lapais visą vasarą, rekomenduojama sėti kelis...