Ropiniai kopūstai dar vadinami kaliaropėmis. Ropiniai kopūstai mėgsta silpnai rūgščią arba neutralią, puveningą priesmėlio ir lengvo priemolio dirvą. Nerekomenduojama humusinga dirva. Norint gauti ankstyvą derlių, ropiniai kopūstai turi būti sėjami šiltnamyje arba kambaryje į dėžutes kovo 1-15 dieną ir auginami kaip ankstyvųjų baltųjų gūžinių kopūstų daigai. Vėlesniam derliui šie kopūstai sėjami į lysves po polietilenine plėvele balandžio mėnesį ir auginami kaip vėlyvųjų gūžinių kopūstų daigai, o gegužės pradžioje pasėti į lysves — kaip vidutinio vėlyvumo gūžinių kopūstų daigai. Norint gauti rudens derlių, ropiniai kopūstai turi būti sėjami gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje tiesiai į dirvą. Tręšti reikia tik mineralinėmis trąšomis, o rudenį galima patręšti perpuvusiu kompostu. Iki stiebagumbių formavimosi pradžios geriau laikyti dirvą sausą, o vėliau ropiniams kopūstams būtinai turi užtekti vandens. Šių kopūstų nereikia kaupti. Ankstyvasis derlius nuimamas, kai stiebagumbiai išauga 6-8 cm skersmens. Vėlyvasis derlius nuimamas prieš šalnas, stiebagumbiams užaugus iki 10-12 cm skersmens. Ropiniai kopūstai daug maistingesni už gūžinius kopūstus.
Ankstyvas hibridas pavasario ir rudens derliui. Stiebagumbiai švelnaus skonio, vidutinio dydžio, netrūkinėja ir nemedėja, nelinkę sužydėti. Valgomi švieži, virti, troškinti, jauni lapeliai taip pat tinka sriuboms, salotoms, juose gausu vertingų maistinių medžiagų. Stiebagumbius vėsioje patalpoje ar šaldytuve galima išlaikyti kelis mėnesius. Gerai auga...
Ankstyva veislė. Stiebagumbiai gero, švelnaus skonio, baltai žalsvos spalvos, nelinkę trūkinėti, išpursti ir formuoti žyduolių. Juose gausu vitamino C bei mineralinių medžiagų. Tinka auginti ankstyvajam derliui šiltnamyje bei pavasario, vasaros, rudens derliui lauke. Maistui ropiniai kopūstai vartojami švieži, kepti, virti, troškinti. Geriausiai auga...
Ankstyvųjų hibridinių veislių mišinys. Stiebagumbiai rutuliškos formos, skanūs sultingi tinka užsiauginti ankstyvam ir vasaros derliui. Užauga praėjus 65–85 dienoms po sėjos arba 40–50 dienų po daigų sodinimo į dirvą. Iš jų gaminamos salotos, verdamos sriubos, dėl puikaus skonio galima valgyti šviežius. Maistui naudojami ne tik stiebagumbiai, bet ir...
Vidutiniškai vėlyvas, nelinkęs peraugti hibridas. Vegetacijos trukmė – apie 100 dienų nuo sėjos. Auginamas pavasario, vasaros ir rudens derliui. Stiebagumbiai dideli, apvalūs, šiek tiek suploti, puikaus skonio. Jų skersmuo gali siekti net 15–18 cm. Stiebagumbiai maistui vartojami švieži, kepti, virti, troškinti. Gerai auga humusingoje, priesmėlio bei...