Daržovės - pati svarbiausia mitybos raciono dalis. Šiuose natūraliai užaugintuose maisto produktuose slypi gausybė žmogaus organizmui reikalingų ir naudingų vitaminų bei mineralinių medžiagų. Kiekviena daržovė pasižymi unikaliu skoniu ir turi plačias panaudojimo galimybes kulinarijoje. Skirtingų daržovių sėklos sodinamos tam tikrais laikotarpiais, todėl vienomis jų galime mėgautis jau ankstyvuoju sodinimo metu, o kitų derliumi džiaugiamės tik rudeniop. Kiekvienais metais prieš sėją norisi apgalvoti, kokias gi daržovių sėklas sodinsime šįkart, todėl, turėdami laiko pasidomėti daržovių savybėmis, auginimo subtilybėmis ir kita reikalinga informacija, imame ieškoti sėklų. Mes norime padėti kiekvienam sodininkui užsiauginti kuo gausesnį ir įvairesnį derlių, todėl pateikiame didelį pačių įvairiausių ekologiškų, juostoje ar skirtų daiginti sėklų asortimentą. Šios kokybiškos sėklos puikiai tiks tiek mėgėjams, tiek profesionalams!
Agurkai
Pomidorai
Aguročiai, cukinijos, patisonai
Arbūzai, melionai
Baklažanai
Bulvės
Burokėliai
Brokoliai
Gūžiniai kopūstai
Briuseliniai kopūstai
Garbanotieji kopūstai
Kininiai bastučiai
Ropiniai kopūstai
Savojiniai kopūstai
Žiediniai kopūstai
Krapai
Kukurūzai
Moliūgai
Morkos
Pankoliai
Paprikos
Pastarnokai
Petražolės
Pipirnės
Porai, svogūnai
Pupelės, pupos
Rabarbarai
Ridikai, ridikėliai
Ropės
Rūgštynės
Salierai
Salotos, trūkažolės, sultenės
Smidrai
Špinatai
Žemuogės
Žirniai
Profesionalių veislių sėklos, didelės pakuotės
Labai derlingas universalus ridikėlių hibridas, pakantus ilgai dienai, karščiui ir drėgmės trūkumui, todėl tinka auginti visą sezoną. Šakniavaisiai lygūs, skaisčiai raudonos spalvos, užauga labai dideli – iki 6–7 cm skersmens. Vegetacijos trukmė pavasarį – 37 dienos. Lapija vidutinio aukščio, vešli. Sėklos gali būti beicuotos. Jei sėklos beicuotos, beico...
Ankstyvas, derlingas, savidulkis hibridas. Pradeda derėti po 50 dienų nuo sudygimo. Auginamas šiltnamiuose ir lauke. Vaisiai žali, stambiais kauburėliais, cilindro formos, nelinkę peraugti. Veislė pasižymi dideliu augimo intensyvumu, atspari ligoms. Tinka šviežiam naudojimui, konservavimui ir rauginimui. Geriausiai auga nuo vėjo apsaugotoje,...
Vidutiniškai ankstyva, universalios paskirties veislė. Vasarą maistui vartojami jauni burokėlių lapai, o vėliau – šakniavaisiai. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės. Minkštimas intensyviai raudonos spalvos. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - verdant nepraranda spalvos. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje...
Vidutiniškai ankstyva derlinga hibridinė veislė. Mėgstama dėl didelių, pailgų, labai skanių vaisių. Augalai aukštaūgiai, vaisiai 130–150 g svorio, 12 cm ilgio, gražios formos. Tinkami vartoti švieži ir konservuoti. Auginami balkonuose, šiltnamiuose – augalai atsparūs ligoms, dera gausiai ir ilgai. Dėl atsparumo ligoms ši veislė gerai dera net ir esant...
Vidutinio ankstyvumo, labai derlinga, aukštaūgė veislė. Užaugina išskirtinio skonio, nedidelius apie 70 g svorio, tamsiai raudonos spalvos, slyvos formos pomidorus. Būdingas puikus saldumo ir rūgštumo balansas. Jie ne tik labai skanūs, bet ir dekoratyvūs – nokstant vaisiams, pomidorų viršutinė dalis patamsėja. Auginami šiltnamiuose, karštą vasarą galima...
Aukštaūgė, vidutiniškai ankstyva senovinė veislė. Auginama šiltnamyje ir lauke prie atramų. Sunoksta po 80 dienų nuo daigų pasodinimo. Kekėje – 3–4, 250–400 g (o kartais ir 500–700 g) sveriantys, mėsingi, puikiai subalansuoto skonio vaisiai. Vaisiaus minkštime labai mažai sėklų. Tiks salotoms, sumuštiniams ir padažams gaminti.
Ankstyvas, savidulkis, gausiai derantis hibridas. Atsparus tikrajai miltligei ir kladosporiozei, vidutiniškai atsparus agurkų mozaikos virusui. Vaisiai smulkiai kauburiuoti, nedideli, nekarstantys, nuskinti ilgai nepraranda prekinės išvaizdos, skanūs, aromatingi. Auginami lauke ir šiltnamyje. Vartojami švieži, konservuojami. Geriausiai auga daug mitybinių...
Labai ankstyvas arbūzų hibridas. Vaisiai apvalūs, 7–8 kg svorio. Žievės spalva tamsiai žalia. Minkštimas ryškiai raudonas, traškus ir saldus. Atsparus fuzariozei. Auginamas po priedangomis ir lauke. Norint gauti ankstyvesnį derlių sodinami daigai. Gerai augs priesmėlyje, lengvoje, nemolingoje, vandeniui laidžioje dirvoje, saulėtoje vietoje. Sėklos gali...
Ankstyva, aukštaūgė, balkonuose auginama veislė. Vaisiai apvalūs, smulkūs, labai skanūs, sveria 15–20 gramų. Auginami balkonuose, žiemos soduose, šiltnamiuose. Šios veislės pomidorus nesudėtinga auginti. Maži pomidoriukai tinka salotoms, nepakeičiami puošiant patiekalus. Sėklos sėjamos kovo mėnesį. Kad sėklos sudygtų greičiau ir vienodžiau, pasėlis...
Seniai žinoma ir viena mėgstamiausių pirkėjų veislių, vertinama dėl išskirtinio skonio. Tai vidutiniškai ankstyvas hibridas, pradedantis derėti po 48–52 dienų nuo daigų pasodinimo. Vaisiai taisyklingos formos, šviesiai žalios spalvos, vidutinio dydžio kauburėliais, juodais spygliukais, aromatingi. Vartojami švieži, marinuojami, rauginami. Auginami lauke...
Ankstyvas, derlingas, savidulkis hibridas, auginamas šiltnamyje ar lauke. Hibridas išsiskiria intensyviu augimu. Tinka Kornišonams auginti. Vaisiai nedideli, stambiais kauburėliais, maža sėkline, nekarstantys. Valgomi švieži, tinka rauginti ir marinuoti. Hibridas atsparus kladosporiozei, tikrajai miltligei ir vidutiniškai atsparus agurkų mozaikos virusui....
Ankstyva, labai derlinga žemaūgė hibridinė veislė. Vegetacijos periodas – 70 dienų. Vaisiai pailgos formos, sveria apie 100–120 gramų, raudoni. Labai gerai mezga vaisius net ir vėsią vasarą. Augalai atsparūs bakterinėms ir grybelinėms ligoms. Tinka šviežiam vartojimui ir konservavimui. Sodinami lauke ir po priedangomis. Auginant lauke parenkama apsaugota...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Gražgarsčių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite...
Ankstyva arbūzų veislė, atspari antraknozei ir fuzariozei. Sunoksta po 85–100 dienų. Vaisiai pailgi, sveria iki 15 kg. Minkštimas ryškiai raudonas, traškus ir saldus. Auginami šiltnamyje ir lauke. Arbūzams vandens reikia nedaug. Jei sausra trunka ilgai, galima palieti, kad neišdžiūtų. Anksti ryte laistomos ne tik šaknys, bet ir lapai.
Aukštaūgė, vidutiniškai ankstyva senovinė veislė. Vaisiai gana dideli, plona odele, sultingi, skanūs. Juose gausu karotinoido likopeno – vieno stipriausių natūralių antioksidantų. Gerai auga ir vėsesnę vasarą, nes yra išvesta Rusijoje, Sibiro regione. Nuo vieno augalo per sezoną nuskinsite 12–18 kg derlių. Valgomi švieži, konservuojami, naudojami padažams...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Žirnių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite įtraukti į...
Vėlyva derlinga hibridinė veislė, skirta rauginti rudenį ir sandėliuoti. Vegetacijos periodas – 139 d. nuo daigų pasodinimo. Gūžės šiek tiek suplotos labai geros vidinės struktūros – gyslos vos matomos, lapai ploni, balti, vidinė šerdis trumpa, jose gausu sausųjų medžiagų, o tai labai svarbu rauginant. Gerai dera vandeniui laidžioje, nerūgščioje, lengvo...
Ankstyvas, atsparus ligoms, aukštaūgis hibridas. Vaisiai širdies formos, geltoni su oranžiniais dryžiais, mėsingi, stambūs, sveria apie 200-600 g. Labai gero skonio, aromatingi, turi mažai sėklų. Auginami šiltnamyje. Tiks užkandžiams, salotoms, pagardams gaminti.
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas hibridas su stipria šaknų sistema. Užauga iki 1,5 m aukščio. Vaisiai mėsingi, skanūs, ryškiai raudonos spalvos, apie 150–170 g svorio, netrūkinėja. Veislė atspari temperatūros svyravimams. Tinka šviežiam vartojimui ir konservavimui. Auginamas šiltnamiuose. Hibridas atsparus verticiliozei, fuzariozei, rudajai lapų...
Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Lapeliai tamsiai žalios spalvos, labai aromatingi. Žiedynus formuoja vėlai. Lengvai auginami, nereiklūs. Pakenčia pusiau pavėsį. Krapus galima auginti tarp kitų daržovių – morkų, burokėlių, salotų, ridikėlių ir kitų. Kad visą vasarą turėtumėte krapų, jie sėjami kas 10 dienų iki birželio vidurio ir nuo rugpjūčio 10...
Ankstyva, labai derlinga krūminė hibridinė veislė. Vegetacijos trukmė – 51 d. Vaisiai cilindro formos, 18–20 cm ilgio, tamsiai žalios spalvos, blizgančia žievele, baltu minkštimu. Ilga derliaus nuėmimo trukmė – ilgai nesukietėja žievė ir nebręsta sėklos. Lengva skinti. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti.
Žemaūgė, derlinga smulkiavaisių pomidorų veislė. Skirta auginti vazonuose kambario sąlygomis ir balkonuose. Krūmai kompaktiški. Vaisiai apvalūs, oranžinės spalvos, sveria 30 g. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Pomidoruose gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Geriausiai auga esant 22–24 °C temperatūrai. Pomidorai laistomi pirmoje dienos pusėje...
Vidutiniškai vėlyva, aukštaūgė veislė. Vaisiai skanūs, sultingi, dekoratyvūs – neįprasta akiai juodos spalvos odele ir ryškiai raudonu minkštimu. Kekėje 8–10 vaisių, sveriančių 50–55 g. Jie puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniams ar salotoms, papuoš užkandžių lėkštę. Auginami šiltnamyje ir lauke.
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Augalas vešlus. Vaisiai pailgi, apie 20 cm ilgio, šviesiai žalia blizgančia žievele. Vaisius tinka konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje,...
Vėlyva saldžiųjų svogūnų veislė. Ropelės labai didelės, apie 360–600g svorio, esant palankioms sąlygoms užauga ir iki 800 g. Auginama šviežiam vartojimui, trumpam laikymui, tinka konservuoti. Derlius imamas praėjus 170–175 dienoms po sėjos, patartina į gruntą sodinti daigus. Derlių būtina nuimti prieš šalnas. Svogūnams auginti geriausiai tinka laidus...
Vėlyva, derlinga veislė. Vegetacijos periodas - 140–150 dienų. Šakniavaisiai ryškios oranžinės spalvos, saldūs, užauga iki 18–24 cm ilgio, nelinkę trūkinėti. Dėl didelės masės ir sudėtyje esančio didelio kiekio cukraus labai tinka sulčių gamybai. Puikiai laikosi per žiemą. Geriausiai auga sukultūrintoje, neužmirkusioje lengvo priemolio arba priesmėlio...
Laiškinių svogūnų veislė. Vegetacijos periodas - 60–75 dienos. Auginama dėl sustorėjusių stiebų ir laiškų. Laiškai vešlūs, tamsiai žali, švelnaus skonio. Atsparūs sausrai ir žemai temperatūrai. Geriausiai auga sukultūrinto priesmėlio, lengvo priemolio dirvoje. Auginami šiltnamiuose, lauke po priedangomis ir atvirame grunte. Auginant lauke vegetacijos...
Vidutiniškai ankstyva aukštaūgių pomidorų veislė. Vegetacijos periodas – 80 dienų. Vaisiai kriaušės formos, šiek tiek briaunoti, sveria apie 200-250 g, mėsingi, skanūs. Vartojami švieži, tinka sultims spausti, padažams gaminti. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai užaugina pirmąjį tikrąjį lapelį. Auginami...
Žemaūgė, derlinga, pamėgta daržininkų mėgėjų smulkiavaisių pomidorų veislė. Skirta auginti vazonuose kambario sąlygomis ir balkonuose. Krūmai kompaktiški. Vaisiai apvalūs, skaisčiai raudonos spalvos, 30 g svorio. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Geriausiai auga esant 22–24 °C temperatūrai. Pomidorai laistomi pirmoje dienos pusėje šiltu vandeniu...
Itin ankstyva žemaūgių pomidorų veislė. Vaisiai ovalūs, šiek tiek briaunoti, sveria apie 80–90 g, sunokę – tamsiai raudoni. Šiuose pomidoruose ypač daug likopeno – medžiagos, turinčios antioksidanto savybių. Geriausiai auga esant 22–24 ºC temperatūrai. Vartojami švieži, tinka konservuoti, padažams gaminti. Auginami šiltnamiuose ir lauke.
Gerai žinoma ir patikima, ankstyva, aukštaūgė, labai derlinga ir ilgai deranti vyšninių pomidorų veislė. Vegetacijos trukmė – 65 dienos. Vaisiai saldūs, kvapūs, atsparūs trūkinėjimui, sveria 14–18 g. Puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniams ar salotoms, gali būti konservuojami. Auginami šiltnamyje ir lauke, laistomi pirmoje dienos pusėje šiltu vandeniu 1–2...
Labai ankstyva šparaginių pupelių veislė, deranti geltonos spalvos ankštimis. Vegetacijos trukmė – 60 dienų. Krūmas 30–40 cm aukščio. Ankštys be pergamentinio sluoksnio, 11–12 cm ilgio. Ankstyvam derliui galima auginti daržo plėvelės tuneliuose. Gerai auga ir dera derlingoje, nerūgščioje, drėgnoje priemolio dirvoje. Vartojamos keptos, virtos,...
Puiki, daržininkams mėgėjams skirta vidutiniškai ankstyva veislė - nuo seno visų mėgiama Jaučio širdies veislė. Augalai užauga iki 2 metrų aukščio, todėl reikalingos atramos. Vaisiai stambūs, apie 200–600 g svorio, mėsingi, skanūs. Tinka auginti nešildomuose šiltnamiuose. Visą vegetacijos laikotarpį reikia šalinti šonines šakeles, išaugančias lapų...
Ankstyva veislė, auginama šiltnamiuose ir lauke. Vaisiai sveria apie 5–7 kg, vaisiaus minkštimas labai saldus, sultingas. Auginant lauke, parenkama apsaugota nuo vėjo, saulėta daržo vieta. Kad vaisiai spėtų subręsti, tiek į lauką, tiek į šiltnamį sodinami daigai. Daigai gali žūti, jei temperatūra žemesnė nei 15 °C. Derlių būtina nuimti prieš pirmąsias...
Maistui naudojami žali lapai, iš kurių gaminamos salotos, košės, sriubos, juos galima konservuoti žiemai. Sėjami anksti pavasarį, pasėjus per karščius (vidurvasarį) - derlius negausus. Norint gauti ankstyvą špinatų derlių, sėjami rudenį.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Ridikėlių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite...
Vidutiniškai ankstyva, labai derlinga veislė. Krapai - vieni iš populiariausių prieskoninių ir vaistinių augalų. Maistui vartojami švieži, rečiau džiovinti lapai, žiedynai, stiebai. Lengvai auginami, nereiklūs. Pakenčia pusiau pavėsį. Galima auginti ištisus metus. Kad visą vasarą turėtumėte krapų, jie sėjami kas 10 dienų iki birželio vidurio ir nuo...
Ankstyvas, derlingas, atsparus ligoms hibridas. Šakniavaisių tiek išorė, tiek vidus – išskirtinės raudonos spalvos. Puikaus skonio ir traškios morkos vartojamos šviežios, tinka salotoms, sultims gaminti. Šią veislę galima auginti ir rudens derliui arba laikymui – tuomet sėklos turėtų būti sėjamos nuo gegužės 20 dienos iki birželio 10 dienos. Sėklos gali...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, aukštaūgis „beef“ tipo hibridas. Vaisiai apvalūs, avietiniai, stambūs, sveria apie 200–250 g. Labai gero skonio, aromatingi, ilgai nepernoksta. Vartojami švieži, tiks sumuštiniams ar salotoms. Auginami šiltnamyje. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai užaugina pirmąjį...
Vidutiniškai ankstyva, užauginanti 700-800 gramų sveriančius vaisius, aukštaūgė (indeterminantinė) veislė. Šios veislės pomidorai patiks mėgstantiems skanius, saldoko skonio vaisius. Pomidorai tinka salotoms, konservavimui. Sėklos sėjamos kovo mėnesį. Kad sėklos sudygtų greičiau ir vienodžiau, pasėlis pridengiamas stiklu ar plėvele. Substrato, kuriame...
Žemaūgė avietinių pomidorų veislė. Vaisiai mėsingi, šiek tiek briaunoti, širdies formos, dideli, sveria 500–650 g, labai skanūs ir aromatingi. Vartojami švieži. Auginami šiltnamiuose ir lauke. Optimali sėklų dygimo temperatūra 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai turi pirmąjį tikrąjį lapelį.
Vidutiniškai ankstyva, aukštaūgė, tvirtastiebė, atspari ligoms hibridinė veislė. Vegetacijos periodas – 70 dienų. Vaisiai gražios, tamsiai raudonos spalvos, apvalūs, labai skanūs, sveria apie 100–110 gramų. Vaisius galima skinti kekėmis. Tinka vartoti žviežius, konservuoti. Auginami šiltnamyje. Sėklos gali būti beicuotos. Jei sėklos beicuotos, beico...
Vidutiniškai ankstyva, derlinga ‘Nantes’ tipo veislė. Vegetacijos periodas – 105-110 dienų. Šakniavaisiai užauga iki 18–20 cm ilgio, augdami neiškyla į paviršių, todėl nepažaliuoja.Tinka vartoti šviežius, laikyti per žiemą. Geras morkų priešsėlis - porai, svogūnai, javai, ankstyvosios bulvės. Geriausiai auga humusingoje, neužmirkusioje lengvo priemolio...
Viena iš seniausių ir populiariausių moliūgų veislių. Vegetacijos periodas – 100–110 dienų. Vaisiai užauga iki 5–15 kg svorio. Minkštimas oranžinis, skanus. Norint gauti ankstyvesnį derlių, daiginami puodeliuose. Kad užaugtų didesni, pašalinama dalis užuomazgų. Tinka kepti, troškinti, virti. Geriausiai auga priesmėlio arba lengvo priemolio dirvoje, nuo...
Žemaūgė, atspari grybinėms ligoms smulkiavaisių avietinių pomidorų veislė. Kekės 45–75 cm ilgio, vaisiai sveria apie 7–8 g, labai skanūs. Ant vieno augalo gali augti iki 600 vaisių, todėl reikėtų kekes parišti. Auginami šiltnamiuose ir lauke. Auginant lauke reikalingos atramos, parenkama saulėta, šilta vieta.
Labai ankstyvas, itin derlingas, savidulkis hibridas, auginamas šiltnamyje arba lauke. Hibridas išsiskiria intensyviu augimu, tvirta šaknų sistema, tinkamas kornišonams auginti. Augalai atsparūs ligoms ir žemoms temperatūroms ankstyvuose augimo tarpsniuose, taip pat pakenčia šviesos trūkumą. Vaisiai nedideli, stambiais kauburėliais, maža sėkline, puikaus...
Labai derlingas vidutinio vėlyvumo hibridas. Vegetacijos laikotarpis – 125 dienos. Šakniavaisiai ilgi, vienodos formos, gražios tamsiai raudonos spalvos, lygia ir plona odele. Minkštimas sultingas, puikaus skonio, be žiedų ir sukietėjusio pluošto intarpų. Vartojami švieži, tinka konservuoti, ilgai laikyti. Sėklos gali būti beicuotos. Jei sėklos beicuotos,...
Stipraus augimo, aukštaūgių, avietinių pomidorų hibridinė veislė. Hibridas atsparus pomidorų mozaikos virusui, 1 rasės fuzarioziniam vytuliui, lapų rudajai dėmėtligei, stemfiliozei bei verticiliozei. Vaisiai mėsingi, apvalūs, sveria 190–210 g, nelinkę trūkinėti, be žalios dėmės prie vaiskočio, labai skanūs ir aromatingi. Vartojami švieži. Auginami...
Daugiametės, atsparios šalčiui ir sausrai, nereiklios dirvai lapinės daržovės. Nuo sudygimo iki pirmojo derliaus praeina 45–50 dienų. Gali augti ir pavėsyje. Geriausiai auga esant +13–18 °C temperatūrai. Didžiausias derlius būna antraisiais ir trečiaisiais metais. Maistui vartojami jauni lapeliai.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Auga kompaktišku krūmu. Vartojamos šviežios, galima kepti, troškinti, konservuoti. Geriausiai auga derlingoje, patręštoje organinėmis trąšomis, saulėtoje dirvoje. Cukinija – šilumamėgė daržovė, todėl ji sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12 ºC temperatūros. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau...
Šilumamėgė daržovė šliaužiančiu stiebu. Derlius imamas po 111–120 dienų nuo daigų pasodinimo. Vaisiai kriaušės formos, žievė gelsva, minkštimas oranžinės spalvos, saldus, turi riešutų prieskonį. Tinka šviežiam vartojimui bei ilgesniam laikymui, troškinimui, kepimui, sriuboms bei kepiniams pagardinti. Geriausiai auga nuo vėjo apsaugotoje vietoje,...
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Pipirnių mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį galite įtraukti...
Aukštaūgis, vidutiniškai ankstyvas, atsparus ligoms, labai derlingas ʽSaladette’ tipo pomidorų hibridas. Vaisiai pailgos slyvos formos, raudoni, mėsingi, nekieti, sveria apie 250 g. Vartojami švieži, tinka konservuoti, sultims, pagardams, padažams gaminti. Auginami šiltnamyje ir lauke. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C.
Lapinių petražolių veislė. Vegetacijos periodas – 80–90 dienų (pavasario/vasaros derliui) arba 150–180 dienų (rudens derliui). Lapai vešlūs, tamsiai žali, garbanoti. Juose esantys eteriniai aliejai praturtina patiekalų skonį. Lapus galima šaldyti, džiovinti, juose gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Petražolės reiklios šviesai ir dirvai. Geriausiai...
Derlingas, ʻsviestinioʼ tipo moliūgų hibridas. Augalai kompaktiški, tinka auginti vazonuose balkone ar terasoje, pakeliamose lysvėse. Vienas augalas užaugina apie 5 kokybiškus vaisius. Vaisiai nedideli, kriaušės formos, iki 1 kg svorio. Žievė balsva, minkštimas oranžinis, saldus. Tinka troškinti, kepti, sriuboms virti ir kepiniams pagardinti.
Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Mikrožalumynai yra naudojami maisto patiekalų pagardinimui arba papuošimui. Sėklos sėjamos visus metus į daigyklas arba negilias dėžutes – daiginami durpinėje tabletėje ar ant sterilaus pluošto, valgomi be šaknų. Garbanotųjų kopūstų mikrožalumynai yra sveikas ir skanus ingredientas, kurį...
Ankstyva veislė. Stiebagumbiai gero, švelnaus skonio, baltai žalsvos spalvos, nelinkę trūkinėti, išpursti ir formuoti žyduolių. Juose gausu vitamino C bei mineralinių medžiagų. Tinka auginti ankstyvajam derliui šiltnamyje bei pavasario, vasaros, rudens derliui lauke. Maistui ropiniai kopūstai vartojami švieži, kepti, virti, troškinti. Geriausiai auga...
Vidutiniškai ankstyvas „Crimson Sweet“ tipo hibridas. Vaisiai ovalūs, jų svoris siekia 12–14 kg. Minkštimas raudonas, labai saldus, kvapus. Norint gauti ankstyvesnį derlių, sodinami daigai. Į nuolatinę augimo vietą juos reikėtų sodinti nuo gegužės pabaigos iki birželio pradžios, kai dirva jau pakankamai įšilusi. Gerai auga priesmėlyje, lengvoje,...
Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, 7,5–8 cm skersmens, sunokę būna raudoni. Ilgai išsilaiko nuskinti. Auginamos nešildomame šiltnamyje.