Grybų auginimas yra įdomus ir naudingas užsiėmimas, o kieme augantys grybai ne tik papuoš aplinką, bet ir taps skaniu ingridientu Jūsų patiekalams. Grybai maistui suteikia nepakartojamai malonų skonį ir kvapą. El.parduotuvėje Žaliastotelė.lt siūlome Jums populiariausių grybų rūšių grybieną, kurią itin paprasta pasodinti. Grybieną rekomenduojama sodinti nuo balandžio vidurio iki spalio mėnesio. Grybienos sodinimo vietoje turi augti lapuočiai medžiai, geriausia ąžuolai, bukai ar beržai. Geriau, kad medžiai būtų santykinai jauni. Gruntui rekomenduojama naudoti paruoštą sodo žemę su dideliu durpių sluoksniu. Esant tinkamoms augimo sąlygoms, grybai gali pasirodyti pirmaisiais arba antraisiais metais po pasodinimo. Gurmaniški, gerai pažystami ir retesni grybai namuose, užauganti savo pačių kieme džiugins derliumi ne vienerius metus.
Beržyninis baravykas - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai dideli, mėsingi, balsvos, baltos, kreminės spalvos. Kepurėlė balta, balsva, užauga iki 15 cm skersmens, pusrutuliška, apvali, iškili, vėliau paplokščia, silpnai raukšlėta, drėgnu oru lipni. Kotas 5–12 cm ilgio....
Tikrinis baravykas - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai stambūs, mėsingi. Subrendusių grybų kepurėlė 7-30 cm skersmens, paprastai rausva, ruda, spalva tamsėja bręstant. Kotas 8-25 cm aukščio, iki 7 cm storio. Auginimo patarimai. Grybieną sodinti nuo balandžio vidurio...
Tikrasis raudonviršis - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai dideli, mėsingi. Kepurėlė užauga iki 30 cm skersmens, plaušuota, oranžiškai raudona, geltonai raudona. Kotas 5-20 cm ilgio. Auginimo patarimai. Grybieną sodinti nuo balandžio vidurio iki spalio mėnesio....
Valgomoji voveraitė - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas, smulkintas į miltelius kaip prieskonis, beveik nekirmija. Valgomoji voveraitė liaudiškai dar vadinama voveruška, gaidelis, lepeška. Kepurėlė mėsinga, jaunų grybų iškili, senų − piltuvėliška, skiltėtais padrikai...
Pušyninis baravykas - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai masyvūs, dideli. Kepurėlė užauga iki 25 cm skersmens, apvali, pailgai apvali, rausvai, raudonai ruda, purpuriškai ruda, kartais su violetiniu apnašu. Kotas 5–15 cm ilgio, kartais net 6–9 cm storio, gelsvai...
Grybiena kelmų irimui ir kompostavimui skatinti. Nekelia pavojaus gyviems augalams ir yra saugus aplinkai. Preparato naudojimas yra natūralus ir aplinkai draugiškas būdas atsikratyti kelmo, kurio nėra galimybės išrauti. Grybiena taip pat gali būti naudojama organinėms atliekoms skaidyti ir kompostuoti.Preparatą jau ne vienerius metus sėkmingai naudoja...