Grybiena kelmų irimui ir kompostavimui skatinti. Nekelia pavojaus gyviems augalams ir yra saugus aplinkai. Preparato naudojimas yra natūralus ir aplinkai draugiškas būdas atsikratyti kelmo, kurio nėra galimybės išrauti. Grybiena taip pat gali būti naudojama organinėms atliekoms skaidyti ir kompostuoti.
Preparatą jau ne vienerius metus sėkmingai naudoja miškininkai, šalindami medžių kelmus ir ardydami šaknis. Grybiena puikiai tinka visur, kur neįmanoma mechaniškai pašalinti kelmo nuo nupjauto medžio. Irimo laikas svyruoja nuo pusės metų iki net trejų metų, bei priklauso nuo oro sąlygų, drėgmės, medienos kietumo, kamieno skersmens ir tinkamo preparato panaudojimo. Panaudojimas. Sumaišykite pakuotės turinį su 5l švaraus vandens ir išmaišykite. Gautą darbinį skystį užtepkite ant kelmo per visą paviršių. Apsaugokite kelmą nuo drėgmės praradimo ir užžerkite jį 5cm storio žemės sluoksniu ar pjuvenomis. Grybieną naudokite nuo balandžio iki spalio mėnesio.
Prekinis ženklas | MYCELIUM |
Valgomoji voveraitė - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas, smulkintas į miltelius kaip prieskonis, beveik nekirmija. Valgomoji voveraitė liaudiškai dar vadinama voveruška, gaidelis, lepeška. Kepurėlė mėsinga, jaunų grybų iškili, senų − piltuvėliška, skiltėtais padrikai...
Beržyninis baravykas - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai dideli, mėsingi, balsvos, baltos, kreminės spalvos. Kepurėlė balta, balsva, užauga iki 15 cm skersmens, pusrutuliška, apvali, iškili, vėliau paplokščia, silpnai raukšlėta, drėgnu oru lipni. Kotas 5–12 cm ilgio....
Tikrasis raudonviršis - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai dideli, mėsingi. Kepurėlė užauga iki 30 cm skersmens, plaušuota, oranžiškai raudona, geltonai raudona. Kotas 5-20 cm ilgio. Auginimo patarimai. Grybieną sodinti nuo balandžio vidurio iki spalio mėnesio....
Tikrinis baravykas - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai stambūs, mėsingi. Subrendusių grybų kepurėlė 7-30 cm skersmens, paprastai rausva, ruda, spalva tamsėja bręstant. Kotas 8-25 cm aukščio, iki 7 cm storio. Auginimo patarimai. Grybieną sodinti nuo balandžio vidurio...