-25%
Nauja
GRYBIENA VALGOMOJI VOVERAITĖ 10G
Kodas: 5906874355114

GRYBIENA VALGOMOJI VOVERAITĖ 10G

Cantharellus cibarius

Sėjos laikas į dirvą


IV-X

12,99 € 9,74 €/ vnt.

Sumažinta kaina TIK INTERNETE

Kaina fizinėse parduotuvėse gali skirtis

Būklė: Yra sandėlyje ir parduotuvėse

Mažiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 9,74 €

Prekę turime šiose parduotuvėse:

    Pristatymo galimybės:

    (Pasirinkimas kitame žingsnyje)

    Nemokamas atsiėmimas parduotuvėje
    Pristatymas į namus
    Atsiėmimas paštomate
    MėnuoSauVasKovBalGegBirLieRgpRgsSplLapGrd
    Sėjos laikas į dirvą

    Valgomoji voveraitė - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas, smulkintas į miltelius kaip prieskonis, beveik nekirmija. Valgomoji voveraitė liaudiškai dar vadinama voveruška, gaidelis, lepeška. Kepurėlė mėsinga, jaunų grybų iškili, senų − piltuvėliška, skiltėtais padrikai išsilanksčiusiais kraštais. Kepurėlės spalva paprastai sodrios geltonos, kartais oranžiniai ar šviesiai geltonos spalvos. Kotas trumpas ir tvirtas, ties pagrindu smailėjantis. Grybas vaisių kvapo ir ryškaus malonaus skonio, kartais gali būti aitrokas.
    Auginimo patarimai. Grybieną sodinti nuo balandžio vidurio iki spalio mėnesio. Grybienos sodinimo vietoje turi augti spygliuočiai medžiai, bet tinka ir ąžuolai, bukai, skroblai. Dažnai aptinkama samanose po pušimis ir eglėmis. Geriau, kad medžiai būtų pakankamai jauni. Sodinimui rekomenduojama naudoti universalų substratą ar kompostą su dideliu durpių sluoksniu.
    Auginimas ir priežiūra:
    1. Aplink medžio kelmą iškasti tris 30–40 cm skersmens ir 15 cm gylio duobes. Duobes kasti 0,5–5 m (maždaug kelmo skersmens x 10) atstumu nuo medžio kelmo.
    2. Duobes iki pusės užpildyti paruoštu gruntu, tada įdėti po 1/3 pakuotėje esančios grybienos į kiekvieną duobę. Užpilti gruntu iki žemės paviršiaus ir stipriai suslėgti.
    3. Sodinimo vietą rūpestingai palieti (po 1 kibirą vandens aplink kiekvieną duobę).
    4. Uždengti lapų, spyglių, samanų, šakelių (pvz., iš miško) sluoksniu.
    5. Grybienos vystymąsi skatina cukraus tirpalas (10 g cukraus 10 l vandens).
    6. Jeigu dygstant grybams trūksta lietaus, rekomenduojama reguliariai drėkinti dirvą.
    Dygimas. Esant tinkamoms sąlygoms, grybai gali pasirodyti pirmaisiais arba antraisiais metais po pasodinimo. Grybiena yra veiksminga 3–4 metus.
    Našumas. Per metus prie vieno medžio galima surinkti nuo keleto iki keliolikos grybų.
    Pakuotėje. Biologiniai sėjimui skirti grybienos milteliai - 10g. Derlingumo tikimybė 85- 87 proc. Pastaba. Mėgėjiškas mikorizinių (mikorizė – medžių šaknų simbiozė su grybais) miško grybų auginimas negarantuoja rezultatų, kadangi grybų augimas labai priklauso nuo oro sąlygų ir daugelio kitų veiksnių. Jų auginimui reikia sukurti sąlygas, kuo artimesnes natūralioms, ir naudoti grybieną pagal instrukciją. Jeigu oro sąlygos yra tinkamos, galima santykinai greitai džiaugtis gerais rezultatais.

    Charakteristikos
    Sėjos laikas į dirvąIV-X
    Prekinis ženklasMYCELIUM

    Geriausia pirkti viską kartu!

    E. parduotuvės prekių kainos, nuolaidos ir asortimentas gali skirtis nuo esančių fizinėse parduotuvėse „Žalia stotelė“ ir „Žaliasis centras“. Prekių likutis sandėlyje ir e. parduotuvėje gali nesutapti, todėl išlieka galimybė, kad Jūsų užsakymo įvykdyti negalėsime arba įvykdysime tik jo dalį, o už prekių neatitikimą - pinigų skirtumą grąžinsime. Pinigų grąžinimo terminas 14 d. Prekių spalva, dydis ir kitos savybės dėl savo vizualinių ypatybių gali atrodyti kitaip negu realybėje, todėl prašome vadovautis prekių aprašymu. Prekių nuotraukos skirtos tik iliustraciniams tikslams ir yra pavyzdinės.