Sėjos laikas į dirvą
12,99 €/ vnt.
Būklė: Yra sandėlyje ir parduotuvėse
Mažiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 9,74 € (-25 %)
(Pasirinkimas kitame žingsnyje)
Dalintis
Mėnuo | Sau | Vas | Kov | Bal | Geg | Bir | Lie | Rgp | Rgs | Spl | Lap | Grd |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sėjos laikas į dirvą |
Tikrasis raudonviršis - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai dideli, mėsingi. Kepurėlė užauga iki 30 cm skersmens, plaušuota, oranžiškai raudona, geltonai raudona. Kotas 5-20 cm ilgio.
Auginimo patarimai. Grybieną sodinti nuo balandžio vidurio iki spalio mėnesio. Grybienos sodinimo vietoje turi augti drebulės ir tuopos. Geriau, kad medžiai būtų pakankamai jauni. Sodinimui rekomenduojama naudoti universalų substratą ar kompostą su dideliu durpių sluoksniu.
Auginimas ir priežiūra:
1. Aplink medžio kelmą iškasti tris 30–40 cm skersmens ir 15 cm gylio duobes. Duobes kasti 0,5–5 m (maždaug kelmo skersmens x 10) atstumu nuo medžio kelmo.
2. Duobes iki pusės užpildyti paruoštu gruntu, tada įdėti po 1/3 pakuotėje esančios grybienos į kiekvieną duobę. Užpilti gruntu iki žemės paviršiaus ir stipriai suslėgti.
3. Sodinimo vietą rūpestingai palieti (po 1 kibirą vandens aplink kiekvieną duobę).
4. Uždengti lapų, spyglių, samanų, šakelių (pvz., iš miško) sluoksniu.
5. Grybienos vystymąsi skatina cukraus tirpalas (10 g cukraus 10 l vandens).
6. Jeigu dygstant grybams trūksta lietaus, rekomenduojama reguliariai drėkinti dirvą.
Dygimas. Esant tinkamoms sąlygoms, grybai gali pasirodyti pirmaisiais arba antraisiais metais po pasodinimo. Grybiena yra veiksminga 3–4 metus. Našumas. Per metus prie vieno medžio galima surinkti nuo keleto iki keliolikos grybų.
Pakuotėje. Biologiniai sėjimui skirti grybienos milteliai - 10g. Derlingumo tikimybė 85- 87 proc.
Pastaba. Mėgėjiškas mikorizinių (mikorizė – medžių šaknų simbiozė su grybais) miško grybų auginimas negarantuoja rezultatų, kadangi grybų augimas labai priklauso nuo oro sąlygų ir daugelio kitų veiksnių. Jų auginimui reikia sukurti sąlygas, kuo artimesnes natūralioms, ir naudoti grybieną pagal instrukciją. Jeigu oro sąlygos yra tinkamos, galima santykinai greitai džiaugtis gerais rezultatais.
Sėjos laikas į dirvą | IV-X |
Prekinis ženklas | MYCELIUM |
Valgomoji voveraitė - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas, smulkintas į miltelius kaip prieskonis, beveik nekirmija. Valgomoji voveraitė liaudiškai dar vadinama voveruška, gaidelis, lepeška. Kepurėlė mėsinga, jaunų grybų iškili, senų − piltuvėliška, skiltėtais padrikai...
Beržyninis baravykas - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai dideli, mėsingi, balsvos, baltos, kreminės spalvos. Kepurėlė balta, balsva, užauga iki 15 cm skersmens, pusrutuliška, apvali, iškili, vėliau paplokščia, silpnai raukšlėta, drėgnu oru lipni. Kotas 5–12 cm ilgio....
Tikrinis baravykas - populiarus ir skanus miško grybas. Vartojamas šviežias, dažniausiai džiovintas, marinuotas, sūdytas, šaldytas. Vaisiakūniai stambūs, mėsingi. Subrendusių grybų kepurėlė 7-30 cm skersmens, paprastai rausva, ruda, spalva tamsėja bręstant. Kotas 8-25 cm aukščio, iki 7 cm storio. Auginimo patarimai. Grybieną sodinti nuo balandžio vidurio...