Burokėliai – viena populiariausių daržovių mūsų kraštuose. Šie šakniavaisiai vertinami dėl subtilaus saldoko skonio. Skirtingų veislių burokėliai skiriasi šakniavaisių dydžiu bei forma. Lapiniai burokėliai auginami ne dėl šakniavaisių, bet dėl lapų, kurie puikiai tinka sriuboms bei troškiniams gardinti.
Valgomieji burokėliai nėra reiklūs nei dirvai, nei klimatui. Burokėliai gali būti auginami daugelyje dirvų, tačiau labiausiai mėgsta nerūgščią, lengvo ir vidutinio sunkumo puveningą, drėgną priemolio dirvą. Didesnio derliaus sulauksite, jei dirva bus giliai įdirbta. Burokėliams netinka šviežiu mėšlu tręšta žemė. Jei norite užsiauginti burokėlių vasarai ir žiemai, sėkite juos kai dirva sušils iki 8 laipsnių šilumos. Žiemai auginamus burokėlius sėkite gegužės viduryje. Burokėliai dygsta lėtai – daigeliai pasirodo po 15-20 dienų nuo sėjos. Burokėliai sudygs greičiau, jei prieš sėją 1-2 paras sėklas pamirkysite vandenyje arba boro, vario ir kitų mikroelementų tirpale. Praėjus savaitei po sudygimo burokėlius reikia išretinti. Auga burokėliai taip pat lėtai, todėl svarbu po kiekvieno stipresnio lietaus supurenti žemę, tokiu būdu pirmą mėnesį burokėlius apsaugosite nuo piktžolių nustelbimo. Burokėliai kartais turi būti patręšti, o esant sausroms reiktų palaistyti. Būtinai pasirūpinkite, kad nenuvystų burokėlių lapai. Iš visų šakniavaisių daržovių burokėlių derlius nuimamas ankščiausiai. Lapiniai burokai auginami panašiai kaip burokėliai, priklausomai nuo jų rūšies. Zaliastotele.lt internetinėje parduotuvėje rasite labai didelį burokėlių bei lapinių burokų sėklų asortimentą.
Auginama šviežiam vartojimui, konservavimui, sandėliavimui. Burokėlių derlius imamas praėjus 115 dienų po sudygimo. Šakniavaisiai vienodi, lygūs, minkštimas tamsiai raudonas, be ruožų, sultingas.
Vegetacijos laikotarpis – 125 dienos. Šakniavaisiai ilgi, vienodos formos, gražios tamsiai raudonos spalvos, lygia ir plona odele. Minkštimas sultingas, puikaus skonio, be žiedų ir sukietėjusio pluošto intarpų. Vartojami švieži, tinka konservuoti, ilgai laikyti.
Nauja vidutiniškai ankstyva derlinga hibridinė veislė, užregistruota 2016 metais. Veislė vertinama dėl kokybiškų šakniavaisių, išsiskiriančių ypač geru skoniu, sodria spalva, gražia forma. Minkštimas ryškiai raudonos spalvos, sultingas, nesusiformuoja sukietėjusio pluošto žiedinių intarpų. Burokėliai auginami vartoti švieži, juos galima konservuoti ir...
Vidutinio vėlyvumo, derlinga, vienadaigė veislė. Šakniavaisiai pailgi, gražios formos, vidus tamsiai raudonas, skanūs.Tinka auginti ankstyvam vartojimui vasarą, taip pat laikymui per žiemą ir konservavimui.Derlių būtina nuimti prieš šalnas. Burokėlius į tą pačią vietą galima sėti po 3 - 4 metų. Sėklų juostos pranašumai: didesnis, gausesnis,...
Derlinga, vidutiniškai ankstyva veislė. Vegetacijos periodas – 100–110 dienų. Augalų lapija vešli, sveika. Šakniavaisių minkštimas tamsiai raudonos spalvos, paviršiaus luobelė lygi. Tinka auginti ankstyvajam derliui, vartoti šviežius, konservuoti. Viena geriausių veislių perdirbti. Šakniavaisiai, neprarasdami kokybės, labai gerai laikosi per žiemą.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Derlius imamas po 55–65 dienų. Šakniavaisiai tamsiai raudonos spalvos. Auginama vasaros ir rudens derliui, tinka sandėliuoti. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Šis hibridas skirtas mažiems lapeliams auginti, kurie maistui gali būti vartojami jau po 30 dienų nuo sudygimo. Lapai lygūs, raudonais lapkočiais. Maži lapeliai labai tinka šviežioms salotoms, užkandžiams. Jų galima užsiauginti namie ant palangės. Taip pat galima tradiciškai sėti į dirvą ir po 58–60 dienų nuo sudygimo lapiniai burokėliai bus įprasto...
Vasarą maistui vartojami jauni burokėlių lapai, o vėliau – šakniavaisiai.Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės. Minkštimas intensyviai raudonos spalvos. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - verdant nepraranda spalvos.
Vegetacijos periodas – 115 dienų. Šakniavaisiai vidutinio dydžio, apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Auginami vasaros ir rudens derliui. Vartojami švieži, konservuojami, gerai laikosi per žiemą.
Vegetacijos periodas - 110-120 dienų. Lapija nedidelė. Šakniavaisiai plona odele, minkštimas tamsiai raudonas, be žiedų. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Auginama vasaros ir rudens derliui, daržoves galima nuimti mechanizuotai. Augalų lapai vidutinio dydžio. Šakniavaisiai apvalūs, stambūs, tamsiai raudonos spalvos, lygia, tvirta odele. Tinka sultims spausti, sandėliuoti iki kovo mėnesio, perdirbti.
Vegetacijos periodas – 130 dienų. Šakniavaisiai pailgi, minkštimas tamsiai raudonas be žiedų. Tinka vartoti šviežius, konservuoti, troškinti, kepti. Gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Vegetacijos periodas - apie 120 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Šakniavaisiai tinka perdirbimui, verdant nepraranda spalvos.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Derlius imamas po 85–95 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, tamsiai raudonos spalvos. Auginama vasaros ir rudens derliui, tinka sandėliuoti. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje dirvoje.
Užauga per 55 dienas nuo sėklų sudygimo. Maistui vartojami lygūs, švelnaus skonio lapai ir rausvos spalvos lapkočiai. Jauni lapeliai labai tinka salotoms, o užaugę lapai bei lapkočiai ruošiami garuose, troškinami, tinka sriuboms. Rudenį iškastas lapinių burokėlių šaknis galima želdinti anksti pavasarį. Nešaltą žiemą pridengtos šaknys peržiemoja dirvoje....
Vegetacijos periodas apie 60 dienų. Šios veislės šakniavaisiai išsiskiria saldžiu, švelniu skoniu. Minkštimas tamsiai raudonos spalvos, su baltais plačiais žiedais. Neblogai laikosi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Šakniavaisiai apvaliai plokšti, ryškai raudonos spalvos. Burokėlių derlius imamas praėjus 90–120 dienų po sėklų sudygimo, prieš šalnas. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Blogai įdirbtoje dirvoje burokėliai sudygsta ne vienu laiku, išretėja.
Lengvai auginami, dirvai nereiklūs, derlius imamas praėjus 60 dienų po sėjos. Rudenį iškastas mangoldų šaknis, galima želdinti anksti pavasarį. Nešaltą žiemą pridengtos šaknys peržiemoja dirvoje. Geriausiai auga nerūgščiame, humusingame priemolyje.
Auginama vasaros ir rudens derliui, daržoves galima nuimti mechanizuotai. Augalų lapai vidutinio dydžio. Šakniavaisiai apvalūs, stambūs, tamsiai raudonos spalvos, lygia, tvirta odele. Tinka sultims spausti, sandėliuoti iki kovo mėnesio, perdirbti.
RAUDONIEJI BUROKĖLIAI NOIRE D'EGYPTEVidutiniškai ankstyva veislė. Derlius imamas po 85–95 dienų. Šakniavaisiai apvaliai plokšti, tamsiai raudonos spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, laikomi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje dirvoje.
Derlius imamas praėjus 60 dienų nuo sėjos. Lapai šiek tiek raukšlėti, sultingi, žali su geltonomis gyslelėmis. Lapkočiai geltonos spalvos. Jauni lapeliai tiks salotoms, užkandžiams, o iš užaugusių lapų bei lapkočių verdamos sriubos, juos galima troškinti, kepti, konservuoti. Nešaltą žiemą pridengtos šaknys peržiemoja dirvoje. Geriausiai auga nerūgščiame,...
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Auginami kaip burokėliai, tik retinant tarp augalų paliekami didesni tarpai. Iš lapų verdamos sriubos, valgomi troškinti, dedami į salotas, lapkočius galima konservuoti. Mangoldai labai maistingi – lapuose ir lapkočiuose gausu karoteno, ypač daug vitamino C, B1, B2, A, kalcio, fosforo,...
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Auginami vasaros ir rudens derliui. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Universalios paskirties, vidutinio ankstyvumo veislė. Lapija nedidelė. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės. Minkštimas intensyviai raudonas. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui, nes gerai išlaiko spalvą verdant. Vidutiniškai laikosi per žiemą. Sėklų kiekis 10m2 lysvei 10-12 g.
Ankstyvos derlingos veislės. Geltonos, baltos, raudonos spalvos šakniavaisiai. Tai puikus pasirinkimas norintiesiems užsiauginti skirtingos spalvos šakniavaisių, tinkamų vartoti šviežius, konservuoti, laikyti per žiemą. Šakniavaisiai skanūs, sultingi, maistui naudojami ir jauni burokėlių lapai. Iš jų gaminamos salotos, daržovių kokteiliai, tinka...
Universalios paskirties, vidutinio ankstyvumo veislė. Lapija nedidelė. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės. Minkštimas intensyviai raudonas. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui, nes gerai išlaiko spalvą verdant. Vidutiniškai laikosi per žiemą. Sėklų kiekis 10m2 lysvei 10-12 g.
Žalių lapų ir baltų lapkočių lapinių burokėlių veislė. Maistui naudojami lapai su lapkočiais, skoniu primenantys špinatus ir riešutus. Iš jų gaminamos salotos, garnyrai, juos galima konservuoti žiemai. Ankstyvam derliui sėjami šiltnamiuose, ankstyvo pavasario, vasaros derliui – lauke.
Derlinga vidutinio ankstyvumo veislė. Vegetacijos periodas - apie 120 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos – bordo spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Šakniavaisiai tinka perdirbimui, verdant nepraranda spalvos. Tinka auginti ankstyvam derliui, vartoti šviežius, konservuoti, gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga...
Universalios paskirties, vidutinio ankstyvumo veislė. Lapija nedidelė. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės. Minkštimas intensyviai raudonas. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui, nes gerai išlaiko spalvą verdant. Vidutiniškai laikosi per žiemą. Sėklų kiekis 10m2 lysvei 10-12 g.
Derlinga vidutinio ankstyvumo veislė. Vegetacijos periodas - apie 120 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos – bordo spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Šakniavaisiai tinka perdirbimui, verdant nepraranda spalvos. Tinka auginti ankstyvam derliui, vartoti šviežius, konservuoti, gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga...
LAPINIAI BUROKĖLIAI WHITE SILVER 2Žalių lapų ir baltų lapkočių lapinių burokėlių veislė. Maistui naudojami lapai su lapkočiais, skoniu primenantys špinatus ir riešutus. Iš jų gaminamos salotos, garnyrai, juos galima konservuoti žiemai. Ankstyvam derliui sėjami šiltnamiuose.
Vegetacijos periodas – 55 dienos. Maistui vartojami lapai ir lapkočiai. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Atsparūs šalnoms, nereiklūs dirvai. Geriausiai auga nerūgščiame, humusingame priemolyje. Tinka virti, troškinti, kepti, konservuoti. Lapuose ir lapkočiuose gausu karoteno, ypač daug vitamino C, B1, B2, kalcio, fosforo, geležies, kitų mineralinių...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Derlius imamas po 55–65 dienų. Šakniavaisiai tamsiai raudonos spalvos. Auginama vasaros ir rudens derliui, tinka sandėliuoti. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Lapai šiek tiek raukšlėti, sultingi, žali su geltonomis gyslelėmis. Lapkočiai geltonos spalvos. Lengvai auginami, dirvai nereiklūs, derlius imamas praėjus 57 d. nuo sėjos. Tinka auginti pundeliniam derliui. Rudenį iškastas lapinių burokėlių šaknis galima želdinti anksti pavasarį. Nešaltą žiemą pridengtos šaknys peržiemoja dirvoje. Geriausiai auga...
Ankstyvos derlingos veislės. Geltonos, baltos, raudonos spalvos šakniavaisiai. Tai puikus pasirinkimas norintiesiems užsiauginti skirtingos spalvos šakniavaisių, tinkamų vartoti šviežius, konservuoti, laikyti per žiemą. Šakniavaisiai skanūs, sultingi, maistui naudojami ir jauni burokėlių lapai. Iš jų gaminamos salotos, daržovių kokteiliai, tinka...
© UAB Agrofirma "SĖKLOS". Visos teisės saugomos.