Burokėliai – viena populiariausių daržovių mūsų kraštuose. Šie šakniavaisiai vertinami dėl subtilaus saldoko skonio. Skirtingų veislių burokėliai skiriasi šakniavaisių dydžiu bei forma. Lapiniai burokėliai auginami ne dėl šakniavaisių, bet dėl lapų, kurie puikiai tinka sriuboms bei troškiniams gardinti.
Valgomieji burokėliai nėra reiklūs nei dirvai, nei klimatui. Burokėliai gali būti auginami daugelyje dirvų, tačiau labiausiai mėgsta nerūgščią, lengvo ir vidutinio sunkumo puveningą, drėgną priemolio dirvą. Didesnio derliaus sulauksite, jei dirva bus giliai įdirbta. Burokėliams netinka šviežiu mėšlu tręšta žemė. Jei norite užsiauginti burokėlių vasarai ir žiemai, sėkite juos kai dirva sušils iki 8 laipsnių šilumos. Žiemai auginamus burokėlius sėkite gegužės viduryje. Burokėliai dygsta lėtai – daigeliai pasirodo po 15-20 dienų nuo sėjos. Burokėliai sudygs greičiau, jei prieš sėją 1-2 paras sėklas pamirkysite vandenyje arba boro, vario ir kitų mikroelementų tirpale. Praėjus savaitei po sudygimo burokėlius reikia išretinti. Auga burokėliai taip pat lėtai, todėl svarbu po kiekvieno stipresnio lietaus supurenti žemę, tokiu būdu pirmą mėnesį burokėlius apsaugosite nuo piktžolių nustelbimo. Burokėliai kartais turi būti patręšti, o esant sausroms reiktų palaistyti. Būtinai pasirūpinkite, kad nenuvystų burokėlių lapai. Iš visų šakniavaisių daržovių burokėlių derlius nuimamas ankščiausiai. Lapiniai burokai auginami panašiai kaip burokėliai, priklausomai nuo jų rūšies. Zaliastotele.lt internetinėje parduotuvėje rasite labai didelį burokėlių bei lapinių burokų sėklų asortimentą.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Derlius imamas po 85–95 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, tamsiai raudonos spalvos. Auginama vasaros ir rudens derliui, tinka sandėliuoti. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje dirvoje.
Vidutiniškai ankstyva, universalios paskirties veislė, skirta šviežiam vartojimui, perdirbimui ir laikymui. Vegetacijos periodas- 110–120 dienų. Lapija nedidelė. Šakniavaisiai plona odele, minkštimas tamsiai raudonas, be žiedų. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Blogai įdirbtoje dirvoje burokėliai...
Vidutiniškai ankstyva, universalios paskirties veislė. Vasarą maistui vartojami jauni burokėlių lapai, o vėliau – šakniavaisiai. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės. Minkštimas intensyviai raudonos spalvos. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - verdant nepraranda spalvos. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje...
Nauja vidutiniškai ankstyva derlinga hibridinė veislė, užregistruota 2016 metais. Veislė vertinama dėl kokybiškų šakniavaisių, išsiskiriančių ypač geru skoniu, sodria spalva, gražia forma. Minkštimas ryškiai raudonos spalvos, sultingas, nesusiformuoja sukietėjusio pluošto žiedinių intarpų. Burokėliai auginami vartoti švieži, juos galima konservuoti ir...
Derlingas, vidutiniškai ankstyvas hibridas. Auginama šviežiam vartojimui, konservavimui, sandėliavimui. Derlius imamas praėjus 115 dienų po sudygimo. Šakniavaisiai vienodi, lygūs, minkštimas tamsiai raudonas, be ruožų, sultingas. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Geras priešsėlis burokėliams yra javai,...
Dvimetė daržovė, maistui vartojami sultingi lapai ir stambūs raudonos spalvos lapkočiai. Lengvai auginami, dirvai nereiklūs, derlius imamas praėjus 60 dienų po sėjos. Rudenį iškastas mangoldų šaknis, galima želdinti anksti pavasarį. Nešaltą žiemą pridengtos šaknys peržiemoja dirvoje. Geriausiai auga nerūgščiame, humusingame priemolyje.
Labai derlingas vidutinio vėlyvumo hibridas. Vegetacijos laikotarpis – 125 dienos. Šakniavaisiai ilgi, vienodos formos, gražios tamsiai raudonos spalvos, lygia ir plona odele. Minkštimas sultingas, puikaus skonio, be žiedų ir sukietėjusio pluošto intarpų. Vartojami švieži, tinka konservuoti, ilgai laikyti. Sėklos gali būti beicuotos. Jei sėklos beicuotos,...
Vidutinio vėlyvumo, derlinga, vienadaigė veislė. Šakniavaisiai pailgi, gražios formos, vidus tamsiai raudonas, skanūs.Tinka auginti ankstyvam vartojimui vasarą, taip pat laikymui per žiemą ir konservavimui.Derlių būtina nuimti prieš šalnas. Burokėlius į tą pačią vietą galima sėti po 3 - 4 metų. Sėklų juostos pranašumai: didesnis, gausesnis,...
Derlinga, vidutiniškai ankstyva veislė. Vegetacijos periodas – apie 120 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Šakniavaisiai tinka perdirbimui, verdant nepraranda spalvos. Tinka auginti ankstyvajam derliui, vartoti šviežius, konservuoti, gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga...
Ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas praėjus 90–120 dienų po sėklų sudygimo. Šakniavaisiai apvaliai plokšti, tamsiai raudonos spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, laikomi per žiemą.
Derlinga, vidutiniškai ankstyva veislė. Vegetacijos periodas – apie 120 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Šakniavaisiai tinka perdirbimui, verdant nepraranda spalvos. Tinka auginti ankstyvajam derliui, vartoti šviežius, konservuoti, gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga...
Auginama vasaros ir rudens derliui, daržoves galima nuimti mechanizuotai. Augalų lapai vidutinio dydžio. Šakniavaisiai apvalūs, stambūs, tamsiai raudonos spalvos, lygia, tvirta odele. Tinka sultims spausti, sandėliuoti iki kovo mėnesio, perdirbti.
RAUDONIEJI BUROKĖLIAI RED SHINEAnkstyvoji vienadaigė veislė, kurią lengva pasėti ir beveik nereikia retinti. Vertinama dėl kokybiškų šakniavaisių, išsiskiriančių ypač geru skoniu, sodria spalva ir gražia forma. Minkštimas ryškiai raudonos spalvos, sultingas. Burokėliai auginami vartoti švieži, juos galima konservuoti ir ilgam sandėliuoti. Augalams...
Vidutiniškai ankstyva, universalios paskirties veislė. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - nepraranda spalvos. Tinkami vartoti šviežius ir laikyti per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Vasarą maistui vartojami jauni burokėlių lapai, o vėliau – šakniavaisiai. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės.
Ankstyva, derlinga veislė. Šakniavaisiai apvaliai plokšti, ryškai raudonos spalvos. Auginama šviežiam vartojimui, konservavimui, sandėliavimui. Derlius imamas praėjus 90–120 dienų po sėklų sudygimo, prieš šalnas. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Blogai įdirbtoje dirvoje burokėliai sudygsta ne vienu...
Vidutiniškai vėlyva viendaigių burokėlių veislė.Vegetacijos periodas – 130 dienų. Šakniavaisiai pailgi, minkštimas tamsiai raudonas be žiedų. Tinka vartoti šviežius, konservuoti, troškinti, kepti. Gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Blogai įdirbtoje dirvoje sudygsta netolygiai,...
Vidutiniškai ankstyva, universalios paskirties veislė. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - nepraranda spalvos. Tinkami vartoti šviežius ir laikyti per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Vasarą maistui vartojami jauni burokėlių lapai, o vėliau – šakniavaisiai. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės.
Vidutiniškai ankstyva veislė. Derlius imamas po 55–65 dienų. Šakniavaisiai tamsiai raudonos spalvos. Auginama vasaros ir rudens derliui, tinka sandėliuoti. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Vidutiniškai ankstyva viendaigių burokėlių veislė. Vegetacijos periodas – 115 dienų. Šakniavaisiai vidutinio dydžio, apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Auginami vasaros ir rudens derliui. Vartojami švieži, konservuojami, gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje,...
LAPINIAI BUROKĖLIAI WHITE SILVER 2Žalių lapų ir baltų lapkočių lapinių burokėlių veislė. Maistui naudojami lapai su lapkočiais, skoniu primenantys špinatus ir riešutus. Iš jų gaminamos salotos, garnyrai, juos galima konservuoti žiemai. Ankstyvam derliui sėjami šiltnamiuose.
Derlinga, vidutiniškai ankstyva veislė. Vegetacijos periodas – 100–110 dienų. Augalų lapija vešli, sveika. Šakniavaisių minkštimas tamsiai raudonos spalvos, paviršiaus luobelė lygi. Tinka auginti ankstyvajam derliui, vartoti šviežius, konservuoti. Viena geriausių veislių perdirbti. Šakniavaisiai, neprarasdami kokybės, labai gerai laikosi per žiemą. Sėklos...
LAPINIAI BUROKĖLIAI RHUBARB CHARD Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Auginami vasaros ir rudens derliui. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Augalai vešlūs, 30–50 cm aukščio. Veislė išsiskiria atsparumu karščiui. Maistui vartojami lapai ir lapkočiai. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Geriausiai auga nerūgščiame, humusingame priemolyje. Tinka virti, troškinti, kepti, konservuoti.
Ankstyva, universalios paskirties veislė. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - nepraranda spalvos. Tinkami vartoti šviežius ir laikyti per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, nerūgščioje priemolio dirvoje
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Auginami kaip burokėliai, tik retinant tarp augalų paliekami didesni tarpai. Iš lapų verdamos sriubos, valgomi troškinti, dedami į salotas, lapkočius galima konservuoti. Mangoldai labai maistingi – lapuose ir lapkočiuose gausu karoteno, ypač daug vitamino C, B1, B2, A, kalcio, fosforo,...
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Auginami vasaros ir rudens derliui. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje.
Ankstyva veislė, nelinkusi formuoti žiedų. Auginama vasaros ir rudens derliui, daržoves galima nuimti mechanizuotai. Šakniavaisiai apvalūs, stambūs, tamsiai raudonos spalvos, lygia, tvirta odele. Tinka sultims spausti, sandėliuoti iki kovo mėnesio, perdirbti. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Blogai...
Derlius imamas praėjus 60 dienų nuo sėjos. Lapai šiek tiek raukšlėti, sultingi, žali su geltonomis gyslelėmis. Lapkočiai geltonos spalvos. Jauni lapeliai tiks salotoms, užkandžiams, o iš užaugusių lapų bei lapkočių verdamos sriubos, juos galima troškinti, kepti, konservuoti. Nešaltą žiemą pridengtos šaknys peržiemoja dirvoje. Geriausiai auga nerūgščiame,...
RAUDONIEJI BUROKĖLIAI NOIRE D'EGYPTEVidutiniškai ankstyva veislė. Derlius imamas po 85–95 dienų. Šakniavaisiai apvaliai plokšti, tamsiai raudonos spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, laikomi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje dirvoje.
Dvimetė lapinė daržovė. Vegetacijos trukmė – 55 dienos. Maistui vartojami lapai ir lapkočiai. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Geriausiai auga nerūgščiame, humusingame priemolyje. Tinka virti, troškinti, kepti, konservuoti. Lapuose ir lapkočiuose gausu karoteno, ypač daug vitamino C, B1, B2, kalcio, fosforo, geležies, kitų mineralinių medžiagų.
Šis hibridas skirtas mažiems lapeliams auginti, kurie maistui gali būti vartojami jau po 30 dienų nuo sudygimo. Lapai lygūs, raudonais lapkočiais. Maži lapeliai labai tinka šviežioms salotoms, užkandžiams. Jų galima užsiauginti namie ant palangės. Taip pat galima tradiciškai sėti į dirvą ir po 58–60 dienų nuo sudygimo lapiniai burokėliai bus įprasto...
Ankstyvos derlingos veislės. Geltonos, baltos, raudonos spalvos šakniavaisiai. Tai puikus pasirinkimas norintiesiems užsiauginti skirtingos spalvos šakniavaisių, tinkamų vartoti šviežius, konservuoti, laikyti per žiemą. Šakniavaisiai skanūs, sultingi, maistui naudojami ir jauni burokėlių lapai. Iš jų gaminamos salotos, daržovių kokteiliai, tinka...
Derlinga, vidutiniškai ankstyva veislė. Vegetacijos periodas – apie 120 dienų. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas tamsiai raudonos spalvos, be baltų žiedų, paviršiaus luobelė lygi. Šakniavaisiai tinka perdirbimui, verdant nepraranda spalvos. Tinka auginti ankstyvajam derliui, vartoti šviežius, konservuoti, gerai laikosi per žiemą. Geriausiai auga...
Ankstyva veislė. Vegetacijos periodas apie 60 dienų. Šios veislės šakniavaisiai išsiskiria saldžiu, švelniu skoniu. Minkštimas tamsiai raudonos spalvos, su baltais plačiais žiedais. Tinka vartoti šviežius, konservuoti, troškinti, kepti. Neblogai laikosi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje, nerūgščioje priemolio dirvoje....
RAUDONIEJI BUROKĖLIAI CHIOGGIAAnkstyva veislė. Derlius imamas po 60 dienų. Minkštimas tamsiai raudonos spalvos, su baltais plačiais žiedais. Vartojami švieži, konservuojami, laikomi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje dirvoje.
Vidutiniškai ankstyva, universalios paskirties veislė. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - nepraranda spalvos. Tinkami vartoti šviežius ir laikyti per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, nerūgščioje priemolio dirvoje. Vasarą maistui vartojami jauni burokėlių lapai, o vėliau – šakniavaisiai. Šakniavaisiai ilgi, didesnė dalis būna virš žemės.
Žalių lapų ir baltų lapkočių lapinių burokėlių veislė. Maistui naudojami lapai su lapkočiais, skoniu primenantys špinatus ir riešutus. Iš jų gaminamos salotos, garnyrai, juos galima konservuoti žiemai. Ankstyvam derliui sėjami šiltnamiuose, ankstyvo pavasario, vasaros derliui – lauke.