Svoris
Sėjos laikas į šiltnamį
Sėjos laikas į dirvą
Atstumai, cm
Saulėta vieta
Derlius
Vienmetis
Sėklų skaičius 1 grame
1,59 € 1,19 €/ vnt.
Kaina fizinėse parduotuvėse gali skirtis
Būklė: Yra sandėlyje ir parduotuvėse
Mažiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 1,19 €
(Pasirinkimas kitame žingsnyje)
Dalintis
Mėnuo | Sau | Vas | Kov | Bal | Geg | Bir | Lie | Rgp | Rgs | Spl | Lap | Grd |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sėjos laikas į šiltnamį | ||||||||||||
Sėjos laikas į dirvą | ||||||||||||
Derlius |
PAPRASTOSIOS PORTULAKOS
Vienmečiai vertingi augalai. Maistui naudojami lapeliai, skoniu primenantys špinatus. Užauga per penkias savaites nuo sėjos, derlius skinamas iki žydėjimo. Norint nuolat mėgautis šviežiais lapeliais, rekomenduojama sėti kelis kartus per sezoną.
Sėjos laikas į šiltnamį | III-IV, 0 cm |
Sėjos laikas į dirvą | V-VI, VIII 0 cm |
Derlius | IV-VI, VIII |
Svoris | 1 g |
Sėklų skaičius 1 grame | 2000 |
Atstumai, cm | IV-VI,VIII 20 x 10 cm |
Saulėta vieta | Taip |
Vienmetis | Taip |
Auginimo vieta | Terasoje, Balkone, Lauke |
Prekinis ženklas | ORGANIC WAY |
Vienmečiai vijokliniai augalai, galintys išaugti iki 2 metrų. Maistui naudojami mėsingi, malonaus skonio lapai. Iš jų ruošiamos salotos, verdamos sriubos, galima konservuoti žiemai. Vaisiai – violetiniai riešutėliai. Jų dedama į kompotus, kisielius, uogienes. Galima auginti pastatomuose vazonuose, balkonuose, būtina įrengti atramas. Sėklos dygsta ilgai,...
STEVIJA (MEDAUS ŽOLĖ)Daugiamečiai, 10–16 kartų saldesni už cukrų, 60–80 cm aukščio augalai. Augalo lapelius galima dėti į arbatą, kavą, kompotą, kepinius – į viską, kas saldinama. Augalas beveik neturi kalorijų ir yra nepavojingas diabetikams. Auginamas kambariuose, vasarą – balkonuose lauke augalas nežiemoja. Auginant stevijas ant palangės vėlų rudenį ir...
Vienmečiai prieskoniniai augalai. Veislės CONFETTI – lapija primena krapus, pasižymi šviežumu, ddeliu eterinių aliejų kiekiu.Tinka auginti vazonuose, loveliuose ir daržo lysvėje. Maistui naudojami lapai, ūgliai, sėklos. Kalendrų lapai skinami nespėjus susidaryti pumpurams, džiovinami pavėsyje, paskui sudedami į stiklinius indus ir sandariai uždaromi....
SULTINGOSIOS MĖTOS MINI MINT Dekoratyvus augalas smulkiais, žaliais lapeliais, auginamas kaip vienmetis. Palietus arba užmynus, lapeliai skleidžia malonų kvapą. Kaip kiliminis augalas auginamas prieskonių darželiuose, gėlynuose, vazonuose, balkonų loveliuose. Nepakeičiamas kompozicijose, labai dekoratyviai atrodo auginamas vienas – suaugę augalai...
PRIESKONIŲ MIŠINYS JAPANESE GREENSMišinio sudėtyje yra greitai augančių prieskoninių daržovių sėklos. Mišinyje 15 skirtingų rūšių sėklų. (Amaranthus Green Calaloo, Brassica rapa var. Mizuna green, Brassica rapa var. Tatsoi, Brassica rapa var. Pak Choy chinese white, Brassica juncea Osaka purple, rucola, radish)Mišinį galima auginti vazonuose, loveliuose,...
Vaisiai smulkūs, skanūs, 5–10 g, augalai dera labai gausiai. Valgomi švieži, marinuojami, dedami į salotas, skoniu primena agurkus. Augalai auga greitai, iki 3–5 m aukščio, vienas augalas užima 2–3 m skersmens plotą, todėl reikia sodinti prie sienos arba įrengti atramas. Dekoratyvūs ne tik vaisiai, bet ir patys augalai, primenantys lianas.Rekomeduojama...
KVAPIEJI BAZILIKAI ITALIANO CLASSICOVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
KVAPIEJI BAZILIKAI DARK OPALVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
SĖJAMOSIOS GRAŽGARSTĖSLengvai auginamos ir greitai augančios lapinės daržovės. Maistui naudojami švieži, kiek aštroko skonio lapeliai. Auginamos pavasario, rudens derliui – sėjamos daržo lysvėje. Taip pat galima auginti vazonuose, loveliuose. Nerekomenduojama sėti vasaros viduryje.
TIKROSIOS LEVANDOS Daugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Maistui naudojami švieži ir džiovint, aštraus skonio lapai. Tinkamiausias dauginimo būdas – sodinti daigais, iš sėklų užaugintais daigyne. Vienoje vietoje gali augti net 10 metų.
VAISTINĖS RAMUNĖS Vienmečiai vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Nuskinti žiedai iš karto džiovinami, tik gerai išdžiovinti jie bus aromatingi. Geriausiai auga lengvoje, gerai įdirbtoje, piktžolėmis neapleistoje dirvoje.
VAISTINIAI ČIOBRELIAI Daugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Auginami gėlynuose, kaip kiliminiai vejų augalai, žiemą – ant palangės. Naudojami švieži ar džiovinti lapai, jauni ūgliai, žiedai. Geriausiai auga priesmėlyje, saulėtoje vietoje.
KVAPIEJI BAZILIKAI AROMATICO DELLA RIVIERA LIGURELabai aromatingų lapelių bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, jais galima gardinti mėsos, žuvų patiekalus, daržovių salotas, ypač tinka pomidorams paskaninti. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą – ir lauke.
KVAPIEJI BAZILIKAI CINNAMONVienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
KVAPIEJI BAZILIKAI THAI Vienmečiai aromatiniai, prieskoniniai, vaistiniai, medingi augalai. Maistui naudojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Auginami lysvėse, balkonuose, ant palangėse.
VAISTINĖS JUOZAŽOLĖSPrieskoniniai, vaistiniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Kaip prieskoniai naudojami švieži arba džiovinti lapai, žiedai, jaunos ūglių viršūnėlės. Šalavijų ir mėtų kvapo. Augalai vertinami dėl dekoratyvinių ypatybių, puikiai dera auginami šalia rožių, tinka šlaitams apželdinti.
VAISTINĖS MELISOSDaugiamečiai vaistiniai, prieskoniniai, medingi augalai. Lapai ir žiedai skleidžia malonų, gaivų, citrinas primenantį kvapą. Šviežiomis ir džiovintomis žolėmis skaninami patiekalai, kuriems tinka citrinų aromatas. .
PAPRASTIEJI RAUDONĖLIAIDaugiamečiai prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Švieži ir džiovinti lapai tinka salotoms, mėsos patiekalams skaninti, antpilams aromatizuoti. Labai populiarūs prieskoniai italų virtuvėje, raudonėliais gardinamos picos, spagečiai.
PAPRASTIEJI RĖŽIUKAIPikantiško skonio greitai auganti lapinė daržovė, maistui naudojami greitai ataugantys jauni lapeliai. Iš šviežių lapelių ruošiamos salotos, gardinamos sriubos, ruošiami kokteiliai. Auginimui parenkama drėgna vieta.
VAISTINIAI ŠALAVIJAIVaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Stipraus aromato ir aštraus skonio – tinka ankštinių daržovių patiekalams skaninti. Augalai dekoratyvūs, tinka auginti konteineriuose, loveliuose, žiemą – vazone ant palangės.