Kokybiški bakalėjos produktai internetu Zaliastotele.lt Aliejus, cukrus, prieskoniai, kava, arbata, kakava, konservuoti produktai makaronai ir košės kiekvieno skoniui ir poreikiams tiesiai į namus. Bakalėja - tai ilgesnio galiojimo maisto produktai, kuriuos prieš vartojimą dar reikia apdoroti. Be šių bakalėjos produktų daugeliui būtų sunku įsivaizduoti kasdienį savo racioną, todėl ypač patogu, jei dalį šių maisto prekių atsargų visuomet turėsime virtuvės lentynose. Gausus bakalėjos prekių asortimentas pradžiugins tiek tradicinių patiekalų mėgėjus, tiek išskirtinių skonių ieškančius gurmanus. Norintiems atnaujinti savo pusryčių meniu, patiks greitai pagaminamos užpilamos įvairių kruopų košės, kurių galime pasiūlyti įvairių skonių. Užsukite ir įsigykite jau dabar!
Turimas kiekis: 25(lot. Ocimum sanctum) Šventasis bazilikas idealiai tinka arbatai ruošti. Gaivinantis, su lengva citrinine nata – toks yra Tulsi, indiško baziliko, arbatos skonis. Teigiama, kad tai kone geriausia alternatyva kavai, užtikrinanti gerą savijautą ir stiprų imunitetą. Indiško šventojo baziliko (Ocimum sanctum, Indijoje vadinamo „Tulsi"...
Fermentuota siauralapio gauromečio lapų arbata (Epilobium angustifolium)Ši arbata primena juodąją ir žaliąją arbatas. Tačiau neturi tonizuojamojo poveikio, tad puikiai tinka ir rytui ir vakarui. Vitamino C lapuose tiek pat, kiek ir juoduosiuose serbentuose. Taip pat yra daug biologiškai aktyvių medžiagų: taninų, gleivių, alkaloidų, vitaminų,...
Svogūnų gerbėjams - malonaus svogūnams būdingo saldumo, spalvingas prieskonių mišinys.Sudedamosios dalys: svogūnai, pomidorai, petražolės, ciberžolės. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.
Tikra pomidorų fiesta – daug pomidorų, daug česnakų bei prieskoninių žolelių žaismas. Tikras Ispanijos karštis Jūsų virtuvėje…Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: česnakai, pomidorai, petražolės, rozmarinai, kalendros lapeliai - kinza, krapai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ...
Baravykų mėgėjams - rupiai malti baravykai, svogūnai, natūralūs grietinėlės milteliai – puikus derinys padažams, sriuboms, troškiniams, bulvių, miltiniams patiekalams gardinti. Ir prieskoninės žolelės dar labiau apjungia šiuos subtilius skonius.Grynasis kiekis: 50 gSudedamosios dalys: grietinėlės milteliai, svogūnai, baravykai, petražolės, gelsvės,...
Unikalus, labai kvapnus prieskonių mišinys, kuriame naudojama citrinžolė. Tinka įvairioms žuvims, jų patiekalams gardinti.Grynasis kiekis: 60 gSudedamosios dalys: česnakai, svogūnai, petražolės, krapai, ciberžolės, citrinžolės, rausvieji pipirai, baltieji pipirai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ...
Subalansuota prieskoninių žolelių ir daržovių puokštė, praturtinta juodaisiais ir kvapiaisiais pipirai, tinkanti sriuboms, sultiniams, košėms bei troškiniams gardinti.Grynasis kiekis: 50 g Sudedamosios dalys: svogūnai, porai, salierai, morkos, kvapieji pipirai, juodieji pipirai, lauro lapai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO...
Persiladas yra klasikinis prancūzų prieskonių mišinys, naudojamas gaminant įvairius -paukštienos, mėsos, žuvų ir jūrų gėrybių, makaronų ir daržovių patiekalus. Mišinys suteiks skonį sriuboms, salotų užpilams, sviestui ar padažui. BE DRUSKOSSudedamosios dalys: česnakai, petražolės. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE...
Kaukazo šalių - armėniška, azerbaidžanietiška, gruziniška virtuvės mums iš karto asocijuojasi su lauko kepsniais, o ypač - šašlykais. Niekas neleis sumeluoti, jog šių šalių gaminami šašlykai yra klasikų klasika ir kiekvienam susikaupia daugiau seilių burnoje vien apie juos pagalvojus.Kaukazietiški šašlykų prieskoniai – tai subalansuotas prieskoninių...
Sudedamosios dalys: kmynų sėklos, pankolio sėklos, imbiero šaknys, žvaigždiniai anyžiai, ciberžolės.Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Švelnieji paukštienos prieskoniai - tai mišinys, neturintis aitriųjų paprikų (čili). Tinkantis gaminti ir mažiems, ir dideliems.Sudedamosios dalys: česnakai, raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, ožragės, salierai, kvapieji pipirai, svogūnų laiškai, muskatai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ...
Mangų karis (mango curry) – tai daugelio mėgstamas karis, praturtintas mango subtilia rūgštele, žiupsneliu imbiero, persipinančio su kitais kvapniaisiais prieskoniais. Taip sudarydami kvapnų, pikantišką, lengvai aštroką prieskonių mišinį. Indijoje mangai dar vadinami “vaisių karaliumi” ir valgomi ne tik kaip vaisiai. Neapdoroti mangai yra marinuoti arba...
KAUKAZIETIŠKO ŽOLELĖS – tai autentiškas, puikiai subalansuotas, labai kvapnus prieskoninių žolelių rinkinys, kuriame persipina petražolės, raudonėliai, mairūnai, ožragės lapeliai ir kt. su mažu žiupsneliu aitriųjų paprikų. Puikis derinys mėsos, daržovių, žuvų, troškinių, ryžių patiekalams gardinti.Ne veltui sakoma, jog kiekviename Kaukazo šalių...
Žaliasis prieskoninių žolelių mišinys šašlykams, tai pikantiškas ir labai kvapnus prieskonių mišinys, puikiai tinkantis kepsniams, paukštienai, troškiniams gardinti. Kaukazo šalių - armėniška, azerbaidžanietiška, gruziniška virtuvės mums iš karto asocijuojasi su lauko kepsniais, o ypač - šašlykais. Niekas neleis sumeluoti, jog šių šalių gaminami...
Tobulas mišinys tobulam guliašui – raudonos saldžiosios ir truputį parūkytos paprikos, česnakai, svogūnai, pomidorai, kmynai ir kiti prieskoniai užtikrina dalelę svetingosios ir kvapniosios Vengrijos Jūsų virtuvėje. Rezultatas nenuvils! Mišinys nėra aštrus.Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: morkos, raudonos saldžiosios paprikos, česnakai, svogūnai,...
Tikram viščiukui TABAKA - smulkus mišinys, kur svogūnai, raudonos saldžiosios paprikos, ožragės, česnakai, garstyčios, aitriosios paprikos (čili), romos kmynai (kuminai) ir kt. pradžiugins aštrumo mėgėjus.Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: svogūnai, raudonos saldžiosios paprikos, ožragės, česnakai, garstyčios, aitriosios paprikos (čili), romos...
Tikra daržovių fiestą, kurią sudaro net 12 daržovių, įskaitant salierus, porus ir kt. Kulinarijos paveldo fondo sertifikatas Grynasis kiekis: 50 g Sudedamosios dalys: svogūnai, morkos, pastarnokai, česnakai, petražolės, gelsvės, salierai, porai, ožragės. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR...
Kava jau tapo mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Kartais - tai malonus lengvo ir lėto ryto ritualas, kartais - tai geriausias pagalbininkas žvaliam ir greitam rytui, o kartais - puiki priežastis mielam susitikimui ir ilgam pokalbiui. Juoda, kava, latte, espresso, kava su pienu ar capuccino - jau visai nebesvarbu. Kava tiek įsišaknijo mūsų gyvenimuose, kad...
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės – maistinės skaidulos, dažnai vadinamos organizmo šluota. Šalina šlakus ir toksinus. Jas rekomenduojama vartoti tiems, kurie turi problemų su žarnynu, cholesteroliu, ar tiesiog norintiems profilaktiškai išvalyti organizmą. Balkšvasis gyslotis ( Psyllium Husk) labiausiai paplitęs šiaurės vakarų Indijoje. Ant vieno augalo...
Natūralus produktas. Margainiai labai vertinami dėl sėklose randamų eterinių aliejų, dervų, biogeninių elementų - tiramino ir histamino, o ypač dėl sudėtyje esančio silimarino. Farmacijoje iš standartizuoto margainių sėklų ekstrakto gaminami papildai, skirti kepenų funkcijoms gerinti.
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės - maistinės skaidulos, kurios šalina iš organizmo šlakus, slopina apetitą, todėl dažnai yra vadinamos „organizmo šluota“.VARTOJIMAS: gerti prieš pusryčius ryte arba vakare, prieš einant miegoti. Sumaišyti 1-2 arbatinius šaukštelius stiklinėje (250 ml) vandens, sulčių ar kito gėrimo. Užsigerkite kitu puodeliu skysčių...
Aitriųjų paprikų (čili) pagrindu sudarytas prieskonių mišinys su svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis - aštrumo mėgėjams, tinkantis ne tik mėsos gaminiams, bet troškinimas, sriuboms, daržovėms gardinti.Grynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: svogūnai, aitriosios paprikos (čili), petražolės, bazilikai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ...
Grynasis kiekis: 70 g.Sudedamosios dalys: raudonieji svogūnai, ciberžolės, pomidorai, petražolės, krapai, meškiniai česnakai.Vartojama kiaušinių patiekalams, ypač omletams, daržovių bei mėsos troškiniams, sriuboms ir košėms gardinti.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.
Žalioje kavoje 10 kartų daugiau antioksidantų, nei žalioje arbatoje.
Kanapių arbata turtinga Omega 3 ir Omega 6 riebalų rūgštimis, kurios kaip manoma padeda mažinti širdies ir kraujagyslių ligų sukeliamus simptomus, skatina odos ląstelių atsinaujinimą, plaukų augimą. Šioje arbatoje yra CBD turinčio priešvėžinių, priešuždegiminių, antidepresnių ir antioksidacinių savybių. Kaip manoma nuo senovės padeda reguliuoti virškinimą...
Likutis - 6 vnt. Geriausia iki 2023 11 30. TIKRA natūrali gilių kava , tinka visai šeimai, nes neturi kofeino. Tai nuo seno Lietuvoje gaminamas gėrimas, iš ąžuolų gilių surinktų Lietuvos miškuose. Pagal senąją receptūrą žaliava keletą kartų nuverdama, kad būtų sumažintas gilėse esantis taninų kiekis, po to džiovinama, malama. Visas procesas atliekamas su...
Muskatai naudojami mėsai, paukštienai ir žvėrienai pagardinti. Tinka bulvių, kopūstų, rūgštynių, špinatų, svogūnų, salierų patiekalams. Renesansinės epochos Žygimanto Augusto dvare taip pat buvo naudojamas muskatas – 1545 metų sąskaitų knygose įrašyta, kad kas mėnesį jo virtuvėje būdavo sunaudojama po svarą muskatų.Nesmulkintus muskatų riešutus visai...
Sudedamosios dalys: 100% Ceilono cinamonas.Ceilono cinamonas iš kitų rūšių išsiskiria labai plona ir minkšta, gelsvai rusvos spalvos aromatinga žieve, kurioje yra mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, mangano, geležies, cinko, magnio, vitamino A, itin gausu antioksidantų.Grynasis kiekis: 20 gLaikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Gvazdikėliai – labai senas prieskonis, dėl itin stipraus aromato vertinamas Europos, Šiaurės Afrikos ir didelės dalies Azijos virtuvėse. Senovės Kinijoje, prieš susitikdami su imperatoriumi, pavaldiniai ir svečiai pakramtydavo gvazdikėlių – kad būtų geras burnos kvapas. Etiopijoje kartu su kavos pupelėmis mėgstama paskrudinti ir porą gvazdikėlių....
Sudedamosios dalys: 100 % margainio sėklos.Vartojimo būdas: stikline ( 200 ml) verdančio vandens užpilti 1 arbatinį šaukštelį (2 g.) margainio sėklų. Palaikyti 10 min. ir nukošti. Arbatą rekomenduojama gerti po 3 stiklines per dieną. Taip pat vartojamos sumaltos sėklos, įberiant į košę, salotas.Energetinė vertė 500 kcal (2060kJ)100 g maistinė vertė:...
SENOJI RECEPTŪRA - bulvytės, virtos su lupenomis, "pamirkytos" Senolių bulvių prieskonių mišinyje -tai taip pat , kaip pas močiutę Žemaitijoje:) Šie bulvių prieskoniai puikiai tinka tiek virtoms, tiek keptoms bulvėms, troškintoms daržovėms gardini.Kulinarijos paveldo fondo sertifikatas Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: svogūnai, kanapės, česnakai,...
Muskatai naudojami mėsai, paukštienai ir žvėrienai pagardinti. Tinka bulvių, kopūstų, rūgštynių, špinatų, svogūnų, salierų patiekalams. Renesansinės epochos Žygimanto Augusto dvare taip pat buvo naudojamas muskatas – 1545 metų sąskaitų knygose įrašyta, kad kas mėnesį jo virtuvėje būdavo sunaudojama po svarą muskatų.Grynasis kiekis: 50 gLaikyti sausoje ir...
Universalus, kvapnus, "pirmosios pagalbos" virtuvėje prieskonių mišinys, kurį sudaro daugiau nei 25 prieskonių: kalendros, česnakai, svogūnai, ožragės, pipirai, paprikos, kmynai, garstyčios, ciberžolės, krapai, petražolės, bazilikai, kadagio uogos, kardamonai, gvazdikėliai, muskatai, aitriosios paprikos (čili) ir kt.Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios...
Skonių harmonija - pagrindinis Tailando virtuvės principas. Šios šalies virtuvė pilna gaivių ir aromatingų skonių - raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, kalendros, aitriosios paprikos (čili), česnakai ir kt., kurie sukelia norą vis ragauti ir ragauti. Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios dalys: raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, kalendros,...
Sudedamosios dalys: 100% Ceilono cinamonas.Ceilono cinamonas iš kitų rūšių išsiskiria labai plona ir minkšta, gelsvai rusvos spalvos aromatinga žieve, kurioje yra mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, mangano, geležies, cinko, magnio, vitamino A, itin gausu antioksidantų. Cinamonas plačiausiai naudojamas konditerijoje, juo gardinami kepiniai, šokoladas,...
Sudedamosios dalys: juodieji pipirai grūsti. Kilmės šalis: Vietnamas. Juodieji pipirai – pats populiariausias ir žinomiausias prieskonis pasaulyje, dar vadinamas „prieskonių karaliumi“. Juodieji pipirai sustiprina bet kokio maisto ar deserto skonį. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR...
Trumpa kelionė į Ameriką – traškūs vištų sparneliai, sultingi šonkauliukai – mišinys, kuris apjungia tris skonius – saldumą, aštrumą bei rūgštumą (cukranendrių cukrus, čili granulės ir žagrenis).Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: nerafinuotas rudasis cukranendrių cukrus, žagreniai, česnakai, aitriosios paprikos (čili), svogūnai.PRIESKONIAI BE...
Grynasis kiekis: Sudedamosios dalys: svogūnai, garstyčios, česnakai, petražolės, imbierai, citrinų žievelės, baltieji pipirai, mėtos, rozmarinai.Vartojama žuvų, troškinių patiekalams gardintiPRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.
Sudedamosios dalys: imbiero šaknys, obuolių gabaliukai, čiobreliai, raudonėliai, mėtos lapeliai, gvazdikėliai, žvaigždinis anyžius.Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Malti kajano pipirai yra intensyvaus aštraus skonio. Dažniausiai naudojamii ryžių, daržovių, žuvies, mėsos ir kitų aštrių patiekalų gardinimui. Naudoti labai mažais kiekiais. Kajeno pipirai – 20 000 skovilio karščio vienetų. Už paprikas turime būti dėkingi Kristupui Kolumbui, kuris XV amžiaus pabaigoje atgabeno jas į Europą, tikėdamas, kad tai yra...
Dalelytė Ispanijos ant Jūsų stalo – pomidorų gausa su prieskoninėmis žolelėmis ir daržovėmis. Viskas, kas svarbiausia.Grynasis kiekis: 40 gSudedamosios dalys: pomidorų dribsniai, česnakai, petražolės, bazilikai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.Laikyti sausoje ir vėsioje...
Sudedamosios dalys: pomidorai, kepintos sezamos sėklos, bazilikai, raudonėliai, špinataiPrieskonių mišinys Picai - tikra palaima picos gerbėjas - pomidorų gausa, neatsiejamos picų prieskoninės žolelės - bazilikai ir raudonėliai bei žiupsnelis špinatų. Ir visa tai praturtinta kepintomis sezamo sėklomis. Šis prieskonių mišinys idealiai tiks įvairioms...