Baklažanai

Baklažanai – ilgos vegetacijos daržovės, mėgstančios šviesą, šilumą ir drėgmę. Baklažanai sodinami tik daigais, užaugintais šiltnamiuose. Šildomuose šiltnamiuose baklažanai sėjami vasario viduryje, nešildomuose - maždaug kovo viduryje, o lauke po priedangomis - per pirmas dešimt balandžio dienų. Baklažanai sėjami ir auginami panašiai kaip paprikos. Baklažanai sėjami į durpių substratą, į durpinius ar plastmasinius vazonėlius. Sėklos sudygsta per 4-11 dienų, priklausomai nuo temperatūros ir drėgmės, o daigai nuo sėjos išauga per 50-55 dienas. Baklažanai laistomi drungnu 20–24 laipsnių vandeniu pirmoje dienos pusėje. Jokiu būdu nelaistykite baklažanų šaltu vandentiekio vandeniu. Daigai turi būti laistomi pagal poreikį, drungnu vandeniu pirmoje dienos pusėje. Daigų šaknų vystymuisi būtinas fosforas ir azotas, tad po dviejų savaičių nuo pirmųjų lapų pasirodymo baklažanai turi būti pradėti tręšti. Tręšiant ir laistant būtinai turi būti apsaugoti lapai. Baklažanų derlius nuimamas tada, kai vaisiai įgauna veislei būdingą spalvą, odelį yra standi ir blizganti, o sėklos minkštos. Odelei nustojus blizgėti, baklažanai maistui nebetinka, gali tapti kartūs, tad geriau palikti juos sėjimui.

Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 5 iš 5 elementų

Kategorijos