Burokėliai, lapiniai burokėliai

Kategorijos

Burokėliai – viena populiariausių daržovių mūsų kraštuose. Šie šakniavaisiai vertinami dėl subtilaus saldoko skonio. Skirtingų veislių burokėliai skiriasi šakniavaisių dydžiu bei forma. Lapiniai burokėliai auginami ne dėl šakniavaisių, bet dėl lapų, kurie puikiai tinka sriuboms bei troškiniams gardinti.
Valgomieji burokėliai nėra reiklūs nei dirvai, nei klimatui. Burokėliai gali būti auginami daugelyje dirvų, tačiau labiausiai mėgsta nerūgščią, lengvo ir vidutinio sunkumo puveningą, drėgną priemolio dirvą. Didesnio derliaus sulauksite, jei dirva bus giliai įdirbta. Burokėliams netinka šviežiu mėšlu tręšta žemė. Jei norite užsiauginti burokėlių vasarai ir žiemai, sėkite juos kai dirva sušils iki 8 laipsnių šilumos. Žiemai auginamus burokėlius sėkite gegužės viduryje. Burokėliai dygsta lėtai – daigeliai pasirodo po 15-20 dienų nuo sėjos. Burokėliai sudygs greičiau, jei prieš sėją 1-2 paras sėklas pamirkysite vandenyje arba boro, vario ir kitų mikroelementų tirpale. Praėjus savaitei po sudygimo burokėlius reikia išretinti. Auga burokėliai taip pat lėtai, todėl svarbu po kiekvieno stipresnio lietaus supurenti žemę, tokiu būdu pirmą mėnesį burokėlius apsaugosite nuo piktžolių nustelbimo. Burokėliai kartais turi būti patręšti, o esant sausroms reiktų palaistyti. Būtinai pasirūpinkite, kad nenuvystų burokėlių lapai. Iš visų šakniavaisių daržovių burokėlių derlius nuimamas ankščiausiai. Lapiniai burokai auginami panašiai kaip burokėliai, priklausomai nuo jų rūšies. Zaliastotele.lt internetinėje parduotuvėje rasite labai didelį burokėlių bei lapinių burokų sėklų asortimentą.

Skaityti daugiau
Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 20 iš 29 elementų