Kukurūzai

Kukurūzai - skani ir maistinga daržovė, deranti su įvairiais maisto produktais, o taip pat gardi valgoma ir viena. Kukurūzai geriausiai auga derlingose dirvose - priesmėliuose, lengvuose ir vidutiniuose priemoliuose. Jiems netinka rūgščios ir pernelyg drėgnos dirvos, taip pat šalnas pritraukiančios dirvos (durpžemiai, smėliai). Kukurūzai labai jautrūs piktžolėms, tad jas būtina naikinti. Kukurūzai sėjami gegužės pradžioje, o derliaus nuėmimo laikas priklauso nuo kukurūzų veislės, meteorologinių sąlygų. Įprastai Lietuvoje ūkininkai kukurūzų burbuoles nuimama spalio viduryje, o esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms – spalio gale. Iš kukurūzų grūdų gaminami miltai, kruopos, dribsniai, gliukozė, krakmolas, sirupas, spiritas. Kukurūzai yra maistingi - juose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, kalio, fosforo, kalcio, geležies, seleno. Termiškai apdoroti kukurūzai daug geriau išsaugo vitaminus nei, pavyzdžiui, pupelės ar žirniai. Naudokite kukurūzus įvairiausiems patiekalams gaminti - tiek švieži, tiek konservuoti kukurūzai pravers jūsų virtuvėje. Įsigykite kukurūzų sėklų mūsų puslapyje.

Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 5 iš 5 elementų

Kategorijos