Kukurūzai

Kategorijos

Kukurūzai – skani ir maistinga daržovė, deranti su įvairiais maisto produktais. Iš kukurūzų grūdų gaminami miltai, kruopos, dribsniai, gliukozė, krakmolas, sirupas, spiritas. Kukurūzai pasižymi maistingumu – juose gausu angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, kalio, fosforo, kalcio, geležies, seleno. Termiškai apdoroti kukurūzai daug geriau išsaugo vitaminus nei, pavyzdžiui, pupelės ar žirniai. Bene paprasčiausias yra klasikinis saldžiųjų kukurūzų paruošimas – burbuolę keletą minučių apvirti ir pabarstyti druska bei aptepti sviestu. Nustebsite, koks gardus šis greitai paruošiamas skanėstas. Vasaros metu išmėginkite ir ant grilio keptų kukurūzų burbuolių skonį. Mažos kukurūzų burbuolės pagyvins daržovių troškinius, jos puikiai tinka wok patiekalams ruošti. Mažos saldžiųjų kukurūzų burbuolės taip pat idealiai tinka konservavimui. Virtuvėje pravers tiek švieži, tiek konservuoti kukurūzai.
Kukurūzai geriausiai auga derlingose dirvose – priesmėliuose, lengvuose ir vidutiniuose priemoliuose. Jiems netinka rūgščios ir pernelyg drėgnos dirvos, taip pat šalnas pritraukiančios dirvos (durpžemiai, smėliai). Kukurūzai yra labai jautrūs piktžolėms, todėl jas būtina naikinti. Kukurūzai sėjami gegužės pradžioje, o derliaus nuėmimo laikas priklauso nuo kukurūzų veislės bei oro sąlygų. Paprastai Lietuvoje ūkininkai kukurūzų burbuoles nuimama spalio viduryje, o esant nepalankioms oro sąlygoms – spalio gale. Įsigykite kukurūzų sėklų Zaliastotele.lt internetinėje parduotuvėje. Čia rasite įvairių veislių saldžiųjų kukurūzų – tiek klasikinių, tiek sunokinančių miniatūrines burbuoles.

Skaityti daugiau
Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 5 iš 5 elementų