Pastarnokai

Pastarnokai savo skoniu primena salierų, morkų ir petražolių derinį. Pastarnokai - dvimečiai augalai, pirmaisiais metais susiformuoja lapai ir šakniavaisiai, o antraisiais - stiebas su žiedais. Pastarnokai sėjami rudenį arba ankstyvą pavasarį. Prieš sėjant rekomenduojama išmirkyti sėklas. Pastarnokai gali augti įvairiose dirvose, tačiau geriausiai auga giliai įdirbtose, puriose, patręštose, neužmirkusiose, silpnai rūgščiose arba neutraliose dirvose. Pastarnokai neturėtų būti sėjami šalia jiems giminiškų augalų, pvz., salierų, petražolių. Jei pastarnokai bus pasėti balandžio mėnesio pabaigoje ar gegužės mėnesio pradžioje, jie sudygs gegužės pabaigoje. Rudenį jų derlių galima nuimti paskutinį po kitų daržovių, nes pastarnokai nebijo šalčių. Nuėmus pastarnokų derlių, laikykite juos rūsyje kaip morkas - susluoksniuokite su smėliu arba durpėmis, pageidautina 1-3 laipsnių šilumos temperatūroje. Pastarnokai naudojami salotoms gaminti, jais gardinami mėsos patiekalai. Pastarnokai maistingi - jie turi B grupės vitaminų, vitamino A, C, fosforo, kalio, folio rūgšties, daug angliavandenių. Įsigykite pastarnokų sėklų mūsų puslapyje!

Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
Rodoma 1 - 3 iš 3 elementų

Kategorijos