Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, ligoms atsparus hibridas, auginamas šildomuose ir nešildomuose šiltnamiuose bei lauke. Vaisiai raudoni, apvalūs, tvirti, 3–4 kamerų, atsparūs trūkinėjimui, sveria 160–180 g. Jie labai skanūs, saldūs. Hibridas gausiai dera ir esant nepalankioms augimo sąlygoms. Puiki veislė ir daržininkams mėgėjams, ir pomidorų pardavėjams.
Vaisiai mėsingi, šiek tiek suploti, dideli, sveria 450-600 g, labai skanūs ir aromatingi. Vartojami švieži. Optimali sėklų dygimo temperatūra + 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai turi pirmąjį tikrąjį lapelį.
Vaisiai stambūs, apie 200–600 g svorio, mėsingi, skanūs. Visą vegetacijos laikotarpį reikia šalinti šonines šakeles, išaugančias lapų pažastyse. Pomidorai gausiai laistomi pirmoje dienos pusėje šiltu vandeniu, vieną ar du kartus per savaitę.
Aukštaūgė, vidutiniškai ankstyva senovinė veislė. Vaisiai gana dideli, plona odele, sultingi, skanūs. Juose gausu karotinoido likopeno – vieno stipriausių natūralių antioksidantų. Gerai auga ir vėsesnę vasarą, nes yra išvesta Rusijoje, Sibiro regione. Nuo vieno augalo per sezoną nuskinsite 12–18 kg derlių. Valgomi švieži, konservuojami, naudojami padažams...
Labai derlingas ʽbeef’ tipo, vidutiniškai ankstyvas, žemaūgis, atsparus ligoms hibridas. Augalai kompaktiški, gerai pridengti lapais. Dera dideliais, sultingais, vidutiniškai iki 250 g sveriančiais vaisiais. Vaisiai užauga vienodo dydžio, netrūkinėja, gerai išsilaiko nuskinti. Auginamas lauke. Šios veislė pomidorai vartojami švieži, tiks padažų, pastos...
Vaisiai stambūs, kubo formos, raudonos spalvos, 8–10 mm storio sienelėmis. Puikiai dera šviesos trūkumo ir žemesnės temperatūros sąlygomis. Tinka šviežiam vartojimui ir perdirbimui. Optimali paprikos sėklų dygimo temperatūra + 22–25 °C. Daigai išdygsta per 14–22 dienas.
Vegetacijos periodas - 70 dienų. Pomidorų vaisiai sveria apie 100–110 gramų, gražios, tamsiai raudonos spalvos, apvalūs, transportabilūs, labai skanūs. Vaisius galima skinti kekėmis. Tinka šviežiam vartojimui ir konservavimui. Sėklos beicuotos.
Ankstyvas, aukštaūgis, labai derlingas, atsparus ligoms hibridas. Vaisiai apvalūs, puikios kokybės – tvirti, nelinkę trūkinėti. Pirmųjų kekių vaisiai sveria 220–260 g. Minkštimas sultingas, skanus. Auginami plėvele dengtuose šiltnamiuose. Tinkamiausia temperatūra pomidorams augti +20–32 °C. Vaisių nokimo metu augalams reikia kur kas daugiau vandens negu...
Ankstyvas, atsparus ligoms, aukštaūgis hibridas. Vaisiai širdies formos, geltoni su oranžiniais dryžiais, mėsingi, stambūs, sveria apie 200 g. Labai gero skonio, aromatingi, turi mažai sėklų. Auginami šiltnamyje. Tiks užkandžiams, salotoms, pagardams gaminti.
Pomidorai puikiai auga vazonuose. Krūmai kompaktiški, žemaūgiai. Vaisiai apvalūs, skaisčiai raudonos spalvos, iki 30 g svorio. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Geriausiai auga + 22–24 °C temperatūroje.
Vaisiai sveria apie 80 g, mėsingi, ryškios raudonos spalvos, labai skanūs. Veislė atspari žemai temperatūrai, todėl sėklas galima sėti tiesiai į dirvą. Dera ir vėsesnę vasarą.
Aukštaūgė, labai derlinga veislė. Vegetacijos periodas – 75–80 dienų nuo daigų pasodinimo. Vaisiai apvalūs, sveria apie 60–120 g, sultingi, aromatingi. Jie ne tik skanūs, bet ir labai dekoratyvūs – nokstant vaisiams, ant jų esantys žali dryžiai virsta ryškiai geltonais. Auginama nešildomame šiltnamyje.
Auginama vazonuose, loveliuose, bet dažniausiai pakabinamuose krepšiuose ir puošia balkoną, terasą ar oranžeriją – žemyn svyra šakos, nusėtos mažais, vyšnios dydžio, saldžiais pomidoriukais. Nuo vieno augalo per sezoną galima nuskinti apie 2–3 kg vaisių. Dar vienas šios veislės pranašumas – nereikia genėti ar rišti.
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, derlingas ʻbeefʼ tipo pomidorų hibridas. Vegetacijos periodas – 75–80 dienų. Vaisiai rekordinio dydžio – gali sverti iki 1 kg, raudoni, mėsingi, blizgūs. Stebina ne tik dydžiu, bet ir skoniu bei kvapnumu. Norint užauginti rekordinio dydžio pomidorus, būtina riboti vaisių skaičių ant augalo. Auginami šiltnamiuose, reikia...
Ankstyva, derlinga saldžiųjų paprikų veislė. Vaisiai nedideli, iki 8 cm ilgio, sunokę – ryškiai geltoni, brandina mažai sėklų. Auginami šiltnamiuose arba lauke, augalai kompaktiški, apie 45 cm aukščio, todėl puikiai tiks auginti vazonuose. Paprikas tinka vartoti šviežias, konservuoti, troškinti, idealios kepti ant grilio.
Ankstyva veislė. Augalai 50–60 cm aukščio. Sunokę vaisiai sultingi, oranžiniai, 3–4 kamerų, 7 mm storio sienelėmis, sveria apie 140–160 g. Auginama šiltnamyje ir lauke. Auginant lauke, parenkama saulėta užuovėja. Gerai auga derlingoje, drėgnoje ir šiltoje humusingoje priesmėlio ar lengvo priemolio sukultūrintoje, nerūgščioje (pH 6,5) dirvoje. Derančios...
Vaisiai mėsingi, skanūs, ryškiai raudonos spalvos, apie 150–170 g svorio, netrūkinėja. Veislė atspari temperatūros svyravimams. Tinka šviežiam vartojimui ir konservavimui. Hibridas atsparus verticiliozei, fuzariozei, rudajai lapų demėtligei, tabako mozaikos virusui ir fuzariniam vytuliui.
Puikiai auga vazonuose. Pomidorų krūmai kompaktiški. Vaisiai apvalūs, iki 30 g svorio.Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Pomidoruose gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų.
Vaisiai sveria apie 15–20 gramų, kriaušės formos, labai skanūs. Dėl dekoratyvių vaisių šią veislę daržininkai mėgėjai augina balkonuose. Tinka konservuoti, valgomi švieži.
Vaisiai mėsingi, šiek tiek briaunoti, širdies formos, dideli, sveria 500-650 gr, labai skanūs ir aromatingi. Vartojami švieži.
Ankstyva veislė, tinkama auginti šiltnamyje ir lauke. Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, stambūs, 3–4 kamerų, sveria apie 300 g, 4–5 mm storio sienelėmis, juodos spalvos, kuri jiems nokstant keičiasi į raudoną. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti.
Vidutiniškai vėlyva, aukštaūgė veislė. Vaisiai skanūs, sultingi, dekoratyvūs – neįprasta akiai juodos spalvos odele ir ryškiai raudonu minkštimu. Kekėje 8–10 vaisių, sveriančių 50–55 g. Jie puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniams ar salotoms, papuoš užkandžių lėkštę. Auginami šiltnamyje ir lauke.
Ankstyvas, atsparus ligoms, derlingas saldžiųjų paprikų hibridas. Augalų aukštis apie 50 cm. Vaisiai labai dideli, kubo formos, storomis sienelėmis, 3–4 kamerų, sunokę būna raudoni. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, kepami, ypač tinka įdaryti. Auginami šiltnamyje. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22...
Vienmečiai 45 cm aukščio augalai. Žiedai 8 cm skersmens. Gerai auga ir žydi ir saulėtoje vietoje, ir paunksnėje. Nereiklūs dirvai. Geriausiai auga derlingame priemolio dirvožemyje. Sodinami želdynuose, gėlynuose, kapinėse, tinka auginti vazonuose. Peržydėję žiedynai nuskabomi, kad gausiau ir ilgiau žydėtų. Dėl sudėtyje esančių fitoaleksinų šalia jų...
Derlingas, gerai ištveriantis karščius „cayenne“ tipo aitriųjų paprikų hibridas. Auginamas lauke arba šiltnamyje. Vaisiai pailgi, siauri, smailėjantys, 18 cm ilgio, sveria apie 40 g, sunokę būna ryškiai raudoni. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C....
Gvazdikiniai serenčiai | Red BrocateVienmetės 30 cm aukščio gėlės. Žiedai 5–6 cm skersmens. Gerai auga ir žydi saulėtoje vietoje ir paunksnėje. Tinka auginti gėlynuose kartu su kitomis vienmetėmis ir daugiametėmis gėlėmis, dažnai auginami kapinėse, balkonuose. Serenčiai tinka ir maistui pagardinti, įvairioms salotoms papuošti. Serenčiai auginami po...
Pomidorų vaisiai ovalūs, šiek tiek briaunoti, sveria apie 80-90 g, sunokę - tamsiai raudoni. Šiuose pomidoruose ypač daug likopeno – medžiagos, turinčios antioksidanto ypatybių. Geriausiai auga esant + 22–24 ºC temperatūrai. Vartojami švieži, tinka konservuoti, padažams gaminti.
Vegetacijos periodas – 80 dienų. Vaisiai kriaušės formos, šiek tiek briaunoti, sveria apie 200-250 g, mėsingi, skanūs. Vartojami švieži, tinka sultims spausti, padažams gaminti. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti - + 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai užaugina pirmąjį tikrąjį lapelį.
Ankstyvas, aukštaūgis, ilgai derantis, atsparus ligoms hibridas. Vaisiai rago formos, sveria 200–230 g. Minkštimas mėsingas, skanus, jame labai nedaug sėklų. Vartojami švieži, tinka džiovinti, padažams ar pomidorų pastai gaminti. Tinkamiausia temperatūra pomidorams augti – + 20–32 °C. Vaisių nokimo metu augalams reikia kur kas daugiau vandens negu...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, pusiau žemaūgis hibridas. Skirtas šviežiam vartojimui bei konservavimui. Vaisiai stambūs, apvaliai plokšti, apie 180–200 g svorio, greitai įgaunantys ryškiai raudoną vidinę ir išorinę spalvą. Vegetacijos trukmė – 65 dienos. Šis hibridas gerai dera esant žemesnei temperatūrai, yra atsparus verticiliozei, tabako mozaikos...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, aukštaūgis „beef“ tipo hibridas. Vaisiai apvalūs, avietiniai, stambūs, sveria apie 200–250 g. Labai gero skonio, aromatingi, ilgai nepernoksta. Vartojami švieži, tiks sumuštiniams ar salotoms. Auginami šiltnamyje. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai užaugina pirmąjį...
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, derlingas, ʻbeefʼ tipo avietinių pomidorų hibridas. Vegetacijos periodas – 70–75 dienos. Vaisiai šiek tiek suploti, blizgūs, sveria apie 200 g ir daugiau, puikios prekinės išvaizdos, netrūkinėja, gerai laikosi nuskinti. Būdingas puikus saldumo ir rūgštumo balansas. Auginami šiltnamiuose ir lauke, nuo vėjo apsaugotoje,...
Nuo sudygimo iki pirmojo derliaus praeina 45–50 dienų. Dirvai nereiklios, bet mėgsta drėgną, silpnai rūgščią, puveningą priemolio dirvą. Gali augti ir pavėsyje. Geriausiai auga esant + 13–18 °C temperatūrai. Didžiausias derlius būna antraisiais ir trečiaisiais metais. Vienoje vietoje gali augti 3–4 metus. Pasėjus vasaros viduryje, derlius imamas kitų metų...
Vaisiai raudonos spalvos, sveria apie 130–145 gramų. Optimali sėklų dygimo temperatūra + 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai turi pirmąjį tikrąjį lapelį. Geriausiai auga + 22–24 ºC temperatūroje.
Aukštaūgė, vidutiniškai ankstyva senovinė veislė. Auginama šiltnamyje ir lauke prie atramų. Sunoksta po 80 dienų nuo daigų pasodinimo. Kekėje – 3–4, 250–400 g (o kartais ir 500–700 g) sveriantys, mėsingi, puikiai subalansuoto skonio vaisiai. Vaisiaus minkštime labai mažai sėklų. Tiks salotoms, sumuštiniams ir padažams gaminti.
Vidutiniškai ankstyva, aukštaūgė veislė. Augalai pasiekia 2 m aukštį. Vaisiai sultingi, sveria apie 100–130 gramų, raudoni su geltonai dryželiais. Tinka vartoti šiežius, konservuoti. Auginami šiltnamiuose ir lauke, auginant lauke reikalingos atramos. Optimali augalų augimo ir vystymosi temperatūra yra 20–25 °C. Laistomi saikingai – 1 kartą per 5–7 dienas...
Maistui vartojami smulkūs, aromatingi, pikantiško skonio lapeliai. Pipirnių lapuose yra jodo, kalcio, geležies druskų, karoteno, itin gausu vitamino C. Šviežių lapelių dedama ant sumuštinių, jais paskaninami mėsos, žuvų, varškės, kiaušinių patiekalai. Sėklos sudygsta per 2–3 dienas, norint nuolat turėti pipirinių, jos sėjamos kas 7–14 dienų.
Vegetacijos trukmė - 56 dienos. Vaisiai stambūs, apvaliai plokšti, apie 100–150 g svorio, greitai įgaunantys ryškiai raudoną vidinę ir išorinę spalvą. Šis hibridas gerai dera esant žemesnei temperatūrai - vėsesnę ir drėgną vasarą.
Gerai žinoma ir patikima, ankstyva, aukštaūgė, labai derlinga ir ilgai deranti vyšninių pomidorų veislė. Vegetacijos trukmė – 65 dienos. Vaisiai saldūs, kvapūs, atsparūs trūkinėjimui, sveria 14–18 g. Puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniams ar salotoms, gali būti konservuojami. Auginami šiltnamyje ir lauke, laistomi pirmoje dienos pusėje šiltu vandeniu 1–2...
Šakniavaisiai 16–20 cm ilgio, lygaus paviršiaus, bukais galais, plona šerdim. Vegetacijos periodas - 110–115 dienų. Vartojamos šviežios, laikomos žiemai. Dėl didelio kiekio cukraus ir karoteno labai tinka sulčių ir salotų gamybai. Geriausiai auga sukultūrintoje, humusingoje, neužmirkusioje lengvo priemolio arba priesmėlio dirvoje.
Pomidorų vaisiai nedidukai, kriaušės formos, raudoni, sveria apie 15–20 gramų. Vienoje kekėje sunoksta apie 20 vaisių. Geriausiai auga esant + 22–24 ºC temperatūrai. Tinka vartoti šviežius, konservuoti, maistui papuošti.
Augalai gana aukšti. Vaisiai labai dideli, 3–4 kamerų, pailgi, šiek tiek briaunoti, sveria 360–380 g, sunokę – geltoni. Paprikos jautrios drėgmės trūkumui, todėl augalus reikėtų laistyti 2–3 kartus per savaitę.
Augalai vidutinio aukščio. Vaisiai stambūs, kubo formos, apie 120–140 g svorio, sunokę – tamsiai raudoni. Sėklos gerai sudygsta esant ne žemesnei kaip +15 °C temperatūrai. Optimali sėklų dygimo temperatūra – + 22–25 °C.
Vaisiai pailgi, smailėjantys, forma primenantys ragą, prinokę – ryškiai raudoni, aštrūs. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Ant vieno augalo išauga 20–25 vaisiai. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra +22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Galima auginti nešildomuose šiltnamiuose arba...
Žemaūgis, derlingas smulkiavaisių pomidorų hibridas, pradedantis derėti po 70 dienų nuo daigų pasodinimo. Skirtas auginti vazonuose terasose, balkonuose. Vienam augalui pakanka 30 cm skersmens talpyklos. Krūmai tamsiai žaliais lapais, užauga 45 cm aukščio. Vaisiai apvalūs, vyšnios dydžio, sveria 12–16 g, auga kekėmis. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti.
Ankstyva vyšninių pomidorų veislė. Augalai yra riboto augimo – jų aukštis siekia 150–180 cm. Vaisiai smulkūs, slyvos formos, sultingi, saldūs sveria apie 15 g. Vienoje kekėje gali būti nuo 50 iki 80 vaisių. Auginami šiltnamyje, balkone ir lauke. Vaisiai valgomi švieži, konservuojami. Pomidorai laistomi pirmoje dienos pusėje šiltu vandeniu 1–2 kartus per...
Ankstyvas, aukštaūgis, derlingas smulkiavaisių pomidorų hibridas. Vaisiai oranžiniai, slyvos formos. Jie sveria 15 g, atsparūs sutrūkimui, plona odele, kvapnūs. Derlių galima nuimti kekėmis. Dera iki spalio mėnesio. Auginamas šiltnamyje.
Determinantinis, atsparus ligoms „avietinių“ pomidorų hibridas. Auginamas lauke. Augalai tvirti, gerai mezga ir dera esant nepalankioms oro sąlygoms. Vaisiai apvalūs, šiek tiek plokšti, mėsingi, skanūs, sveria apie 190–230 g, o kartais jų svoris gali siekti ir daugiau nei 300 g. Vartojami švieži, tiks salotoms ar sumuštiniams.
Ankstyvas hibridas. Augalai aukšti. Vaisiai blizgūs, 25 cm ilgio, sveria apie 200–210 g, sunokę – geltoni. Auginamas šiltnamyje ir lauke. Į nuolatinę augimo vietą daigai sodinami gegužės pabaigoje. Auginant atvirame grunte, parenkama saulėta užuovėja, pirmosiomis savaitėmis rekomenduojama daigus pridengti agroplėvele. Valgomos šviežios, keptos,...
Augalai vidutinio aukščio. Vaisiai nedidukai, oranžiniai, besėkliai. Auginant lauke parenkama derlinga dirva, saulėta, nuo vėjo apsaugota vieta. Tinka vartoti šviežias, konservuoti, galima kepti, troškinti. Paprikų vaisiuose gausu angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino P, C, B grupės, E vitaminų.
Ankstyvas, derlingas, aukštaūgis hibridas, labai atsparus marui. Vegetacijos periodas – 55–60 dienų. Vaisiai apvalūs, raudoni, blizgūs, be žalios dėmės prie vaiskočio, sveria apie 125–150 g, nelinkę trūkinėti. Vartojami švieži, tinka padažams, pagardams gaminti, konservuoti. Auginami šiltnamiuose ir lauke. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C.
Ankstyvas, aukštaūgis avietinių pomidorų hibridas. Auginamas stikliniuose ir polietileniniuose šiltnamiuose. Į 1 m2 rekomenduojama sodinti 2–3 augalus. Vaisiai šiek tiek suploti, blizgūs, sveria 200–220 g, puikios prekinės išvaizdos, netrūkinėja, gerai laikosi nuskinti. Hibridas atsparus tabako mozaikos virusui, fuzarioziniam vytuliui, rudajai lapų...
Vaisiai kriaušės formos, briaunoti, sveria 180–200 g. Šios veislės pomidorai yra mėsingi, labai skanūs, turi nedaug sėklų. Auginami nešildomuose šiltnamiuose bei lauke. Auginant lauke reikalingos atramos
Tai ankstyva ir ilgai deranti veislė. Vaisiai noksta ilgomis kekėmis, sveria 10–15 g ir išsiskiria saldžiu skoniu. Nuo vieno augalo nuskinama apie 250 pomidoriukų. Šią veislę galima auginti šiltnamyje ar lauke.
Aukštaūgis, vidutiniškai ankstyvas, labai derlingas ʽsaladette’ tipo pomidorų hibridas. Augalai tvirti, tamsiai žaliais lapais, dėl atsparumo daugumai ligų išsiskiria gera sveikata. Kekėje formuojasi 5–6 vienodo dydžio, mėsingi, nekieti, sveriantys 120–130 g vaisiai. Auginami šiltnamyje. Valgomi švieži, tinka konservuoti, padažų, pastos gamybai.
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, labai derlingas smulkiavaisių pomidorų hibridas. Vegetacijos periodas – 75–80 dienų. Vaisiai oranžinės spalvos, auga kekėmis, sveria apie 15–20 g. Šie pomidorai yra itin kvapūs, saldūs, turi medaus poskonį, sultingi, nelinkę trūkinėti. Ant vieno augalo užauga 150–200 pomidorų. Vaisiai ant kekių subręsta beveik vienu...
Vidutiniškai ankstyvas ‘San Marzano’ tipo žemaūgių pomidorų hibridas, atsparus ligoms. Auginamas lauke. Vaisiai be žalios dėmės prie vaiskočio, mėsingi, sveria 80–90 g, lengvai nusilupančia odele, todėl labai tinka padažams, pomidorų pastai gaminti, konservuoti ir netgi šaldyti.
Vegetacijos periodas - 70 dienų. Vaisiai pailgos formos, sveria apie 100–120 gramų, raudoni. Labai gerai mezga vaisius net ir vėsią vasarą. Augalai atsparūs bakterinėms ir grybelinėms ligoms. Tinka šviežiam vartojimui ir konservavimui.
Augalai užauga iki 90–100 cm aukščio. Paprikų vaisiai ilgi, apie 110 gr svorio, sunokę – tamsiai raudonos spalvos.
© UAB Agrofirma "SĖKLOS". Visos teisės saugomos.