Muskatai naudojami mėsai, paukštienai ir žvėrienai pagardinti. Tinka bulvių, kopūstų, rūgštynių, špinatų, svogūnų, salierų patiekalams. Renesansinės epochos Žygimanto Augusto dvare taip pat buvo naudojamas muskatas – 1545 metų sąskaitų knygose įrašyta, kad kas mėnesį jo virtuvėje būdavo sunaudojama po svarą muskatų.Nesmulkintus muskatų riešutus visai...
Į PALYGINIMĄ Į NORŲ SĄRAŠĄPrekės kodas: PN-080Turimas kiekis: 10Kuminai yra tipiškas rytų virtuvės prieskonis, daugelio Indijos ir Meksikos patiekalų skonio dalis. Šis prieskonis pasižymi ypatingais aromatais.Tai neįprasto, intensyvaus, stiproko, labai savito aromato ir skonio prieskonis, paprastai arba labai mėgstamas, arba nekenčiamas. Citrinų ir...
Pankolio sėklos - angl. - Fennel seeds, ind. - Sauf, rus. - Фенхель, lot. - Foeniculum Vulgare - tinka marinuoti daržovėms: pavyzdžiui, agurkams, pomidorams, lengvai marinuotiems kopūstams. Jos naudojamos pakepintos, o jei dedamos į sriubą ar troškinį jam gardinti, turi būti dedamos gaminimo pabaigoje, kad išlaikytų savo vitaminus ir naudingąsias...
Sudedamosios dalys: 100 % margainio sėklos.Vartojimo būdas: stikline ( 200 ml) verdančio vandens užpilti 1 arbatinį šaukštelį (2 g.) margainio sėklų. Palaikyti 10 min. ir nukošti. Arbatą rekomenduojama gerti po 3 stiklines per dieną. Taip pat vartojamos sumaltos sėklos, įberiant į košę, salotas.Energetinė vertė 500 kcal (2060kJ)100 g maistinė vertė:...
Grynasis kiekis: 100 g.Sudedamosios dalys: druska (60%), mėlynžiedės ožragės, česnakai, krapų sėklos, kalendros, aitriosios paprikos (čili), kmynai, šafranai Visoje Gruzijoje ypač populiari SVANETIJOS (dar vadinama SVANŲ) druska. Gruzinų virtuvėje ji dažnai vartojama vietoje paprastos druskos. Pasakojama, kad senovėje, kai druska buvo brangi, šeimininkai...
Fermentuota siauralapio gauromečio lapų arbata (Epilobium angustifolium)Ši arbata primena juodąją ir žaliąją arbatas. Tačiau neturi tonizuojamojo poveikio, tad puikiai tinka ir rytui ir vakarui. Vitamino C lapuose tiek pat, kiek ir juoduosiuose serbentuose. Taip pat yra daug biologiškai aktyvių medžiagų: taninų, gleivių, alkaloidų, vitaminų,...