Daržovės - pati svarbiausia mitybos raciono dalis. Šiuose natūraliai užaugintuose maisto produktuose slypi gausybė žmogaus organizmui reikalingų ir naudingų vitaminų bei mineralinių medžiagų. Kiekviena daržovė pasižymi unikaliu skoniu ir turi plačias panaudojimo galimybes kulinarijoje. Skirtingų daržovių sėklos sodinamos tam tikrais laikotarpiais, todėl vienomis jų galime mėgautis jau ankstyvuoju sodinimo metu, o kitų derliumi džiaugiamės tik rudeniop. Kiekvienais metais prieš sėją norisi apgalvoti, kokias gi daržovių sėklas sodinsime šįkart, todėl, turėdami laiko pasidomėti daržovių savybėmis, auginimo subtilybėmis ir kita reikalinga informacija, imame ieškoti sėklų. Mes norime padėti kiekvienam sodininkui užsiauginti kuo gausesnį ir įvairesnį derlių, todėl pateikiame didelį pačių įvairiausių ekologiškų, juostoje ar skirtų daiginti sėklų asortimentą. Šios kokybiškos sėklos puikiai tiks tiek mėgėjams, tiek profesionalams!
Agurkai
Pomidorai
Aguročiai, cukinijos, patisonai
Arbūzai, melionai
Baklažanai
Bulvės
Burokėliai
Brokoliai
Gūžiniai kopūstai
Briuseliniai kopūstai
Garbanotieji kopūstai
Kininiai bastučiai
Ropiniai kopūstai
Savojiniai kopūstai
Žiediniai kopūstai
Krapai
Kukurūzai
Moliūgai
Morkos
Pankoliai
Paprikos
Pastarnokai
Petražolės
Pipirnės
Porai, svogūnai
Pupelės, pupos
Rabarbarai
Ridikai, ridikėliai
Ropės
Rūgštynės
Salierai
Salotos, trūkažolės, sultenės
Smidrai
Špinatai
Žemuogės
Žirniai
Profesionalių veislių sėklos, didelės pakuotės
Ankstyvųjų veislių salotų mišinys. Lapeliai nedideli, gero skonio, žalios ir raudonos spalvų. Veislių mišinys tinka salotoms auginti pavasario, vasaros ir rudens derliui. Auga greitai, užauga per 35–50 dienų. Geriausiai auga gerai įdirbtoje, priesmėlio arba lengvo priemolio dirvoje be piktžolių. Sėklų juostos pranašumai: didesnis, gausesnis, kokybiškesnis...
Labai derlingas lauko agurkų hiridas. Vegetacijos periodas – 65 dienos nuo sėjos. Vaisiai šviesiai žali su kontrastingu baltų juostelių piešiniu iki ¾ vaisiaus ilgio, retais kauburėliais, nelinkę peraugti, nekarstantys.Tinka rauginimui ir konsevavimui. Rauginant nesusidaro tuščios ertmės. Hibridas atsparus miltligei, rauplėms ir agurkų mozaikos virusui,...
Vėlyva, atspari ligoms, labai derlinga aižomųjų žirnių veislė. Augalai 80 cm aukščio. Ankštis apie 9 cm ilgio, joje būna 9–10 dideli, 9–11 mm skersmens, žirniai. Jie valgomi švieži, šaldomi. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, laidžioje orui ir vandeniui dirvoje. Į tą pačią vietą žirnius rekomenduojama sėti tik po 4–5 metų.
Vidutiniškai vėlyvos ‘Batavia’ tipo salotos. Veislė atspari ligoms bei žiedynstiebių formavimuisi, todėl labai tinka vasaros derliui auginti. Keras atviro tipo, didelis, gali sverti 800 g. Vidiniai lapai žali, o išoriniai – žali su banguotais rausvais kraštais, traškūs, gero skonio. Ši veislė tinka mažų lapelių produkcijai auginti.
Gūžinės sviestinio tipo salotos. Veislė atspari ligoms bei aukštai temperatūrai, todėl labai tinka vėlyvam pavasario bei vasaros derliui auginti. Gūžė atviro tipo, lapai šviesiai žali, lygūs, blizgūs, puikaus skonio bei tekstūros. Salotos auginamos lauke. Geriausiai auga priesmėlio arba lengvo priemolio, gerai įdirbtoje dirvoje be piktžolių.
Ankstyva veislė. Užauga per 28–34 dienas nuo sudygimo. Šakniavaisiai pailgi, raudoni baltu galiuku, skanūs, traškūs, nelinkę peraugti. Auginami lauke ir nešildomuose šiltnamiuose. Tinkamiausias sėjos laikas lauke auginamiems ridikėliams yra kovas ir balandis. Rudens derliui ridikėliai sėjami rugpjūčio antroje pusėje. Ridikėliai turi daug vitaminų,...
Viena ankstyviausių jaučio širdies tipo pomidorų hibridinė veislė, užauginanti labai didelius, mėsingus ir skanius vaisius. Jie ne tik labai skanūs, bet ir dideli, vienas vaisius gali sverti iki 700 g. Šie pomidorai ypač patiks tiems, kurie mėgsta pomidorų salotas. Veislė tinka ir sriuboms, padažams gaminti.Sėklos sėjamos kovą. Kad sėklos sudygtų greičiau...
Vidutiniškai ankstyvas ‘San Marzano’ tipo žemaūgių pomidorų hibridas, atsparus ligoms. Auginamas lauke. Vaisiai be žalios dėmės prie vaiskočio, mėsingi, sveria 80–90 g, lengvai nusilupančia odele, todėl labai tinka padažams, pomidorų pastai gaminti, konservuoti ir netgi šaldyti.
Ankstyvas, savidulkis, daugiavaisis, greitai augantis hibridas. Formuoja itin trumpus šoninius ūglius. Visos vegetacijos metu dera labai gausiai. Atsparus rauplėms, miltligei, vidutiniškai atsparus mozaikos virusui. Vaisiai šviesiai žali, stambiai kauburiuoti, maža sėkline, nelinkę peraugti, traškūs. Valgomi švieži, konservuojami, tinka trumpai rauginti....
Labai ankstyvas, itin derlingas, greitai pradedantis derėti ir ilgai derantis hibridas. Augalai yra atviro tipo maža lapija – tai palengvina derliaus rinkimą. Hibridas atsparus ligoms, išsiskiria tolygiu derėjimu visos vegetacijos metu ir labai gera regeneracija baigiantis šiam laikotarpiui. Vaisiai stambiai kauburiuoti, labai maža sėkline, traškūs....
Krūminė veislė, atspari ligoms. Vegetacijos laikotarpis – 53–58 dienos. Vaisių forma primena žąsies kaklą, o ant gelsvos žievės iškilę kauburėliai. Maistui vartojami jauni vaisiai, kuriems būdingas puikus skonis ir tekstūra. Juos galima konservuoti, kepti, troškinti, įdaryti. Norint sulaukti ankstyvesnio derliaus, rekomenduojama užsiauginti daigų.
Ankstyvas hibridas, skirtas tankiai sodinti. Sudarius tinkamas auginimo sąlygas, gali būti auginamas visus metus. Vegetacijos laikotarpis – 70 dienų nuo daigų pasodinimo. Gūžės apvalios, šiek tiek ištįsusios, 0,5–1 kg svorio. Jos neskyla, gerai laikosi lauke neprarasdamos kokybės. Šiuos kopūstus galima vartoti šviežius, virti ar troškinti.
Viena ankstyviausių ropių veislių. Šakniavaisiai ir minkštimas baltos spalvos, sultingas, švelnaus skonio. Maistui gali būti vartojami ir jauni lapeliai. Sėjamos tiesiai į dirvą nuo kovo pabaigos iki birželio pradžios. Pasėlis retinamas, paliekant tik stipriausius augalus. Svarbu laiku nuimti derlių, nes peraugusios ropės kietos ir neskanios. Ropių skonis...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Sodinama daigais arba sėjama tiesiai į dirvą. Derlius imamas po 90 dienų, bet šią veislę galima auginti ir mažoms ropėms – tuomet šakniavaisiai raunami po 7–8 savaičių nuo sėklų sudygimo, kai būna teniso kamuoliuko dydžio. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas gelsvas, sultingas, švelnaus ir salsvo skonio. Maistui vartojamos...
Vėlyva, derlinga, grybinėms ligoms atspari ‘Nantes’ tipo hibridinė veislė. Derlius imamas praėjus 140 dienų po sėklų sudygimo. Šakniavaisiai 18–22 cm ilgio, 2,5–4 cm skersmens, sveria 100–200 g, ryškiai oranžinės spalvos, lygūs, sultingi. Šios morkos, neprarasdamos kokybės, išsilaiko net iki birželio pabaigos. Sėklos gali būti beicuotos. Beicasapsaugo...
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Vaisiaus žievelė tamsiai žalia, minkštimas baltas, skanesnis nei aguročių ar cukinijų. Vaisiai iki 4–5 cm skersmens, tinka konservuoti, didesni – kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstesnį derlių, rekomenduojama sodinti daigus. Derlius renkamas 2–3 kartus per savaitę. Geriausiai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje,...
Ankstyva veislė. Vertinama profesionalių daržovių augintojų ir mėgėjų dėl ankstyvo kokybiško derliaus, skanių šakniavaisių. Šakniavaisiai apvalūs, skaisčiai raudonos spalvos, baltu vidumi, atsparūs skilinėjimui. Derlius imamas praėjus 28–32 dienoms po sudygimo. Tinka auginti plėvele dengtuose šiltnamiuose, po dangalais ir atvirame grunte. Auginami...
Aukštaūgė veislė, vertinama dėl originalios spalvos, labai saldžių, skanių, aromatingų vaisių. Vaisius sveria 16–20 g, ant vienos kekės užauga 14 vaisių. Ant kekės jie subręsta beveik vienu metu, todėl šios veislės vaisiai gali būti skinami kekėmis. Tinka auginti šiltnamiuose, balkonuose, auginant lauke parenkama saulėta, šilta, nuo vėjo apsaugota vieta....
Ankstyvo derliaus, partenokarpinių (savidulkis) agurkų hibridas. Auginamas vazonuose – atviruose balkonuose, polietileniniuose šiltnamiuose. Vaisiai labai skanūs, traškūs, žali, kauburiuoti, nekartūs, geros konsistencijos. Vaisiai skinami 10 cm ilgio. Hibridas atsparus virusinėms ir grybelinėms ligoms. Atsparumas leis nenaudojant cheminių priemonių ir...
Ankstyvųjų hibridinių veislių mišinys. Stiebagumbiai rutuliškos formos, skanūs sultingi tinka užsiauginti ankstyvam ir vasaros derliui. Užauga praėjus 65–85 dienoms po sėjos arba 40–50 dienų po daigų sodinimo į dirvą. Iš jų gaminamos salotos, verdamos sriubos, dėl puikaus skonio galima valgyti šviežius. Maistui naudojami ne tik stiebagumbiai, bet ir...
Ankstyva veislė, auginama daržo lysvėje ir vazonuose. Augalai užauga 60 cm aukščio, ankštys 11 cm ilgio. Valgomi švieži, bet labiausiai tinka šaldyti ir konservuoti. Žirniams auginti tinka drėgmę sulaikantis priemolio ir molio dirvožemis.
Ankstyva veislė. Augalai užauga 60 cm aukščio, ankštys 11 cm ilgio, žirneliai skanūs. Valgomi švieži, bet labiausiai tinka šaldyti ir konservuoti. Žirniams auginti tinka drėgmę sulaikantis priemolio ir molio dirvožemis.
Ankstyva šparaginių pupelių veislė. Ankštys be plaušelių, vidutiniškai 8 mm skersmens, apie 13–15 cm ilgio, vienodos, greitai įgauna būdingą spalvą. Veislė atspari paprastosios mozaikos virusui ir antraknozei. Tinka kepti, virti, konservuoti, šaldyti. Geriausiai auga lengvoje ir vidutiniškai sunkioje, gerai įdirbtoje, purioje, neutralaus pH (6,0–6,8)...
Ankstyvoji gūžinių salotų veislė. Kitaip šios salotos dar vadinamos sviestinėmis. Auginamos polietileniniuose šiltnamiuose ir lauke. Norint užsiauginti kokybišką derlių, rekomenduojama sodinti daigus. Geriausiai auga purioje, derlingoje dirvoje.
Ankstyvas, aukštaūgis hibridas. Auginamas nešildomuose šiltnamiuose. Vaisiai apvalūs, sveria 220–250 g, blizgūs, mėsingi, aromatingi, skoniu nenusileidžia avietinių veislių pomidorams. Vienas augalas suformuoja 5–8 kekes. Vaisiai kekėje sunoksta vienu metu. Hibridas atsparus tabako mozaikos virusui, fuzariozei, rudajai lapų demėtligei, verticiliozei ir...
Ankstyva, itin atspari karščiams veislė. Auginama lauke pavasario, vasaros ir rudens derliui. Vegetacijos periodas 22–27 dienos. Šakniavaisiai apvalūs, dideli – 4–5 cm skersmens, nelinkę trūkinėti, išpursti. Jų minkštimas baltas, sultingas, neaitrus. Geriausiai auga lengvoje ir vidutinio sunkumo, purioje, humusingoje, nepiktžolėtoje ir nerūgščioje (pH...
Italijoje šios veislės svogūnai vadinami „cipollini“ ir tradiciškai kepami orkaitėje ar marinuojami nepjaustyti. Taip pat juos galime vartoti ir šviežius – dėl švelnaus skonio labai tinka salotoms. Vegetacijos periodas – 120 dienų nuo sėjos. Ropelės plokščios, nedidelės, 3,5–6 cm skersmens. Galima užauginti ir didesnes ropeles, paliekant didesnius...
Vėlyva, derlinga, švelnaus skonio, žiemojančių svogūnų veislė. Sėjami nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo pradžios. Galima auginti laiškų ar ropelių derliui. Ropelės didelės, apvalios ir šiek tiek plokščios, sveria 140–150 gramų. Vartojami švieži, tinka trumpai laikyti.
Veislių mišinys raudonais ir žaliais garbanotais lapais, 30–35 cm aukščio. Lapai naudojami salotoms, žaliesiems kokteiliams, sriuboms. Auginami pavasario ir rudens derliui. Šios daržovės ne tik labai vertingos maistui, bet ir dekoratyvios, jos papuoš daržo lysvę. Pavasario derliui sėjama kovą ar balandį, o rudens derliui – gegužę. Daigai sodinami 45–60 cm...
Ankstyva aštrumi veislė, vaisiai žalios ir raudonos spalvos, stipraus skonio. Tinka šviežiam vartojimui, konservavimui, vaisius galima džiovinti. Auginama šilnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 30-50 tūkstančių.
Universalus lauko hiridas. Vegetacijos periodas – 62 dienos nuo sėjos. Vaisiai šviesiai žali, retais kauburėliais, nelinkę peraugti, labai gero skonio ir konsitencijos. Tinka rauginimui ir konsevavimui. Rauginant nesusidaro tuščios ertmės. Hibridas atsparus miltligei, rauplėms ir agurkų mozaikos virusui, pakankamai atsparus netikrajai miltligei.
Ankstyva, aukštaūgė pomidorų veislė. Vaisiai sveria 90–120 g, apvalūs, labai skanūs, tinka vartoti švieži ir perdirbti. Auginami polietileniniuose šiltnamiuose, karštą vasarą galima auginti ir lauke, tik svarbu parinkti saulėtą vietą.
Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas po 48 dienų. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai pradeda derėti greičiau. Daigai į lauką sodinami pasibaigus šalnoms. Jauni vaisiai labai skanūs, tinka konservuoti.
Vėlyva veislė, aukštaūgė pomidorų veislė. Vaisiai pailgi, labai skanūs, tinka vartoti švieži ir perdirbti. Ypač tinka konservuoti. Auginami polietileniniuose šiltnamiuose, karštą vasarą galima auginti ir lauke, tik svarbu parinkti saulėtą vietą.
Vidutinio ankstyvumo veislė vasaros rudens derliui. Vertinami ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl dekoratyvumo. Gūžės 2,5 – 3,5 kg svorio, apvalios. Tinka salotoms, konservavimui, troškinimui. Gerai auga vidutinio sunkumo, derlingose dirvose.
Ankstyva, derlinga hibridinė veislė, tinkama rauginti ir marinuoti. Auginama lauke ir plėvele dengtuose šiltnamiuose. Vaisiai žali, stambiais, retais kauburėliais, nekartūs, traškūs. Optimali sėklų dygimo temperatūra +21–24 °C. Sėklos po 1–2 sėjamos į puodelius arba tiesiai į dirvą. Auginant daigais, į nuolatinę auginimo vietą sodinamas tvirčiausias...
MOLIŪGAI QUINTALE SEME GIALLOVėlyva veislė, vaisiai dideli, sveria 10–12 kg. Minkštimas oranžinis, saldus. Norint gauti ankstyvesnį derlių, daiginama puodeliuose. Moliūgai vartojami švieži, galima troškinti, virti, kepti.
VIENAMETĖS PAPRIKOS WESTLANDSE LANGE RODEAnkstyva aštri veislė, vaisiai žalios ir raudonos spalvos, stipraus skonio. Tinka šviežiam vartojimui, konservavimui, vaisius galima džiovinti. Auginama šilnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 1000-1500.
Ankstyvas, atsparus miltligei hibridas. Lapeliai tamsiai žali su rausvu lapkočiu ir gyslomis. Auginamas ankstyvo pavasario ir rudens derliui. Vegetacijos periodas – 30–40 dienų nuo sėjos. Sėjami kovo arba rugsėjo mėnesiais. Vartojami švieži, tinka perdirbti. Špinatų lapai vertingi dėl juose esančių vitaminų, mineralinių ir kitų organizmui būtinų medžiagų....
Veislė, išvesta kryžminant ʽiceberg’ tipo ir romėniškąsias salotas. Iš romėniškųjų salotų šiai veislei atiteko išvaizda, o iš ʽiceberg’ – lapų spalva, sultingumas ir traškumas. Veislė atspari miltligei, vidinei nekrozei. Auginama lauke, po priedangomis ar hidroponikoje. Dirva salotoms turi būti puri, derlinga, drėgna ir nerūgšti – pH 6,0–6,8. Kai dirva...
Vidutiniškai ankstyvas, atsparus ligoms, labai derlingas hibridas. Išsiskiria gera regeneracija baigiantis vegetacijos laikotarpiui. Daugiavaisis – viename tarpubamblyje formuojasi 3–4 nedidukai, smulkiai kauburiuoti, nekartūs agurkėliai. Auginamas lauke, tinka auginti prie atramų. Šios veislės agurkai vartojami švieži, tinka konservuoti. Sėjama lauke,...
Vidutiniškai ankstyvas, atsparus ligoms ir greitai augantis hibridas, tinkamas kornišonams auginti. Hibridas išsiskiria derlingumu ir dera labai tolygiai. Auginamas lauke. Vaisiai vienodo dydžio, smulkūs, retais kauburėliais. Tinka vartoti šviežius, konservuoti. Sėjama lauke, kai dirvos temperatūra 10 cm gylyje įšyla iki +13–14 °C. Patariama auginti...
Ankstyva veislė. Šakniavaisiai pailgi, raudoni baltu galiuku, minkštimas standus, puikaus skonio. Auginami šiltnamiuose ir lauke ankstyvam pavasario derliui. Palankiausia temperatūra augti 18–20 °C, aukštesnėje nei 26 °C temperatūroje šakniavaisiai kietėja, išpursta. Ridikėliai jautriai reaguoja į drėgmės trūkumą. Geriausiai auga lengvoje bei vidutinio...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Maistui vartojami švieži, virti, marinuoti, sultingi šakniavaisiai. Gerai išsilaiko per žiemą. Dirvai nereikli daržovė. Sodinama daigais arba sėjama tiesiai į dirvą.
Ankstyvas hibridas pakantus fuzariozei. Šakniavaisiai apvalūs, raudoni, sultingi, švelnaus skonio, iki 5 cm skersmens, plona šaknele, vienodo dydžio. Auginami pavasario, vasaros, rudens derliui po priedangomis ir lauke. Geriausiai auga lengvoje ir vidutinio sunkumo, purioje, humusingoje, nepiktžolėtoje ir nerūgščioje (pH 6—7) dirvoje. Rudens derliui...
Derlinga krūminė veislė. Vegetacijos trukmė – 90–100 dienų nuo sėjos. Vaisiai apvalūs, šiek tiek suploti, sveria maždaug 1 kg. Minkštimas oranžinis, turi riešutų poskonį, todėl labai tinka įdarams, tyrėms, kepiniams ir sriuboms. Vaisiai gerai išsilaiko per žiemą. Puikiai tiks sodininkams, turintiems mažą daržą. Moliūgai gerai auga trąšioje, turinčioje...
Traškiosios (ʽiceberg’ tipo) salotos, neformuojančios gūžės. Keras didelis, gerai išsilaiko nupjautas. Lapeliai smulkiai karpyti, dekoratyvūs, sultingi, labai gero skonio. Veislė atspari ligoms, nelinkusi sužydėti. Salotos sodinamos daigais. Auginamos hidroponikoje ir lauke. Salotų šaknų sistema silpna, todėl jos jautrios drėgmės trūkumui. Geriausia...
Vidutiniškai ankstyva, atspari miltligei bei žiedynstiebių formavimuisi ʽlittle gem’ tipo romėniškųjų salotų veislė. Užauga per 52–60 dienų nuo sėjos. Gūžės pailgos, nedidelės, traškios, žalsvai rausvais lapais. Gerai laikosi nuskintos. Sudarius reikiamas sąlygas, galima auginti ištisus metus. Gerai auga neutralaus rūgštingumo (pH 6–6,8), derlingoje, orui...
Ankstyva veislė. Užauga per 40 d. nuo sudygimo. Šakniavaisiai pailgi, baltos spalvos. Minkštimas traškus, sultingas, švelnaus skonio. Sėjamos tiesiai į dirvą nuo kovo pabaigos iki birželio vidurio. Daigai iškenčia iki –4 °C šalnas. Maistui gali būti vartojami ir jauni lapeliai. Pasėlis retinamas, paliekant tik stipriausius augalus. Dirvai nereiklios....
Ankstyva veislė, vegetacijos periodas – 30 dienų. Šakniavaisiai ovalūs, šviesiai rožinės spalvos, sultingi, švelnaus skonio, nelinkę išpursti ir sužydėti. Auginami pavasario ir rudens derliui nešildomuose šiltnamiuose ir lauke. Geriausiai auga lengvoje ir vidutiniškai sunkioje, purioje, humusingoje, nepiktžolėtoje ir nerūgščioje (pH 6-7) dirvoje. Rudens...
Ankstyva veislė. Užauga per 32–37 dienas nuo sudygimo. Auginami šiltnamyje ir lauke ankstyvam pavasario derliui, taip pat rudens derliui. Optimali ridikėlių auginimo temperatūra – 15–20 °C. Žemesnė temperatūra nepavojinga, bet tiek dygimas, tiek augimas sulėtėja. Ridikėliai mėgsta priesmėlio ir lengvo priemolio, orui ir vandeniui laidžią, neutralaus pH...
Ankstyva veislė, užauganti per 70–75 dienas. Augalai apie 70–90 cm aukščio. Ankštys 14–17 cm ilgio su 2–5 sėklomis. Šviežiai nurinktos sėklos yra šviesiai žalios su pilka dėmele, bet džiūdamos įgauna daugiau gelsvumo. Šios veislės pupos labai didelės – 1 000 ką tik išgliaudytų sėklų sveria apie 4,3–4,4 kg. Vartojamos virtos, troškintos, tinka šaldyti....
Vidutinio ankstyvumo vijoklinių pupelių veislė. Maistui vartojamos tiek ankštys, tiek šviesiai rudos spalvos sėklos. Ankštys šviesiai žalios, be plaušelių, plačios, 18–20 cm ilgio. Tinkamiausias ankščių skynimo laikas, kai sėklos yra kviečio grūdo dydžio. Veislė atspari antraknozei. Pupelės gerai auga trąšioje, turinčioje bent šiek tiek humuso,...
Labai derlinga žemaūgių pupelių veislė. Augalai itin dekoratyvūs, žydi dvispalviais raudonai baltais žiedais. Sėjamos tiesiai į dirvą arba sodinamos šiltnamyje paaugintais daigais. Šią veislę galima auginti vazonuose ar loveliuose. Ankštys plačios, žalios spalvos, be plaušelių. Pupelės gerai auga trąšioje, turinčioje bent šiek tiek humuso, puveningoje,...
Vidutiniškai ankstyva, labai derlinga šparaginių pupelių veislė. Augalai gana aukšti, bet tvirti. Ankštys iki 15–17 cm ilgio, 1,6–1,8 cm pločio, plokščios. Veislė atspari paprastosios mozaikos virusui, antraknozei. Pupelės gerai auga trąšioje, turinčioje bent šiek tiek humuso, puveningoje, neutralaus pH (6,0–6,8), purioje ir greitai įšylančioje dirvoje....
Ankstyvas derlingas hibridas. Atsparus žyduolių formavimuisi ir septoriozei. Auginamas ankstyvam derliui su lapkočiais (per 90 dienų nuo daigų pasodinimo) ir laikymui (per 130 dienų nuo daigų pasodinimo). Daigai į dirvą sodinami ne giliau, nei augo daigyne - tik tada galite tikėtis gero derliaus. Vartojami švieži, troškinti, kepti, šaldyti. Maistui...
Reiklūs šilumai ir drėgmei. Derlius imamas po 70-90 dienų nuo daigų pasodinimo. Vaisiai apvalūs, pilkai žalia žievele, sveria apie 800–900 gramų. Minkštimas oranžinis, kvapnus, sultingas, labai saldus. Mūsų klimato sąlygomis galima užsiauginti šiltnamiuose. Bet galima auginti ir lauke - saulėtoje, apsaugotoje nuo vėjo vietoje. Ankstyvam derliui gauti...
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, atsparus ligoms, ilgai derantis hibridas. Vaisiai plona odele, sultingi, gero skonio, sveria 130–150 g. Juose gausu karotinoido likopeno – vieno stipriausių natūralių antioksidantų. Tiks užkandžiams, salotoms, padažams gaminti. Auginamas šiltnamyje. Tinkamiausia temperatūra pomidorams augti – + 20–32 °C. Vaisių nokimo...
Ankstyva veislė. Vegetacijos periodas - 30–32 dienos. Šakniavaisiai balti, 10–12 cm ilgio, minkštimas baltas, švelnaus skonio. Tinka auginti pavasario ir rudens derliui, lauke ir šiltnamyje. Geriausiai auga lengvoje ir vidutiniškai sunkioje, purioje, humusingoje, nepiktžolėtoje ir nerūgščioje dirvoje. Tinkamiausias sėjos laikas lauke auginamiems...