Daržovės - pati svarbiausia mitybos raciono dalis. Šiuose natūraliai užaugintuose maisto produktuose slypi gausybė žmogaus organizmui reikalingų ir naudingų vitaminų bei mineralinių medžiagų. Kiekviena daržovė pasižymi unikaliu skoniu ir turi plačias panaudojimo galimybes kulinarijoje. Skirtingų daržovių sėklos sodinamos tam tikrais laikotarpiais, todėl vienomis jų galime mėgautis jau ankstyvuoju sodinimo metu, o kitų derliumi džiaugiamės tik rudeniop. Kiekvienais metais prieš sėją norisi apgalvoti, kokias gi daržovių sėklas sodinsime šįkart, todėl, turėdami laiko pasidomėti daržovių savybėmis, auginimo subtilybėmis ir kita reikalinga informacija, imame ieškoti sėklų. Mes norime padėti kiekvienam sodininkui užsiauginti kuo gausesnį ir įvairesnį derlių, todėl pateikiame didelį pačių įvairiausių ekologiškų, juostoje ar skirtų daiginti sėklų asortimentą. Šios kokybiškos sėklos puikiai tiks tiek mėgėjams, tiek profesionalams!
Agurkai
Pomidorai
Aguročiai, cukinijos, patisonai
Arbūzai, melionai
Baklažanai
Bulvės
Burokėliai
Brokoliai
Gūžiniai kopūstai
Briuseliniai kopūstai
Garbanotieji kopūstai
Kininiai bastučiai
Ropiniai kopūstai
Savojiniai kopūstai
Žiediniai kopūstai
Krapai
Kukurūzai
Moliūgai
Morkos
Pankoliai
Paprikos
Pastarnokai
Petražolės
Pipirnės
Porai, svogūnai
Pupelės, pupos
Rabarbarai
Ridikai, ridikėliai
Ropės
Rūgštynės
Salierai
Salotos, trūkažolės, sultenės
Smidrai
Špinatai
Žemuogės
Žirniai
Profesionalių veislių sėklos, didelės pakuotės
Vidutiniškai vėlyva veislė, užauga per 120 dienų. Augalai apie 100 cm aukščio. Ankštys stambios, su 4–6 sėklomis. Sėklos gelsvos spalvos. Daigai pakelia šalnas iki -4 °C. Gerai auga ir dera derlingoje, nerūgščioje, drėgnoje priemolio dirvoje.Tinka džiovinti, virti. Pupos dedamos į salotas, troškinius.
Vidutiniškai ankstyva krūminė veislė. Vegetacijos periodas - 52 dienos. Vaisiai apvalūs, plona žalia žievele, puikaus skonio. Tinka valgyti šviežius, kepti, troškinti, konservuoti. Gerai auga derlingoje dirvoje, saulėtoje vietoje. Sėjama, kai dirva 10 cm gylyje įšyla iki 10–12 ºC temperatūros. Šiltnamiuose ar inspektuose užauginti daigai greičiau pradeda...
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Augalai vešlūs, 30–50 cm aukščio. Veislė išsiskiria atsparumu karščiui. Maistui vartojami lapai ir lapkočiai. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Geriausiai auga nerūgščiame, humusingame priemolyje. Tinka virti, troškinti, kepti, konservuoti.
Vidutiniškai ankstyvas hibridas. Vegetacijos trukmė – 60–70 dienų. Augalų aukštis – apie 60 cm. Lapai žali, garbanoti, nelinkę pagelsti. Iš jų verdamos sriubos, gaminamos salotos. Augalai ištveria net iki –15 °C šalčius, todėl, palikę juos žiemoti lauke, galėsite skinti šviežius lapus ir gruodžio mėnesį. Sėklos gali būti beicuotos. Jei sėklos beicuotos,...
Vienmetis, lengvai auginamas ir labai greitai augantis augalas. Maistui vartojami smulkūs, aromatingi, pikantiško skonio lapeliai. Šviežių lapelių dedama ant sumuštinių, jais paskaninami mėsos, žuvies, varškės, kiaušinių patiekalai. Sėklos sudygsta per 2–3 dienas, norint nuolat turėti pipirnių, jos sėjamos kas 7–14 dienų. Pipirnių lapuose yra jodo,...
VALGOMIEJI POMIDORAI ROSELADY HVidutiniškai ankstyva, pusiau žemaūgė hibridinė veislė, užauginanti ypač skanius, rausvos spalvos pomidorus. Vaisiai rausvos spalvos,150–160 g svorio, ant vienos kekės gali būti 5–6 pomidorai. Augalas užauga iki 1–1,2 m aukščio. Šios veislės pomidorai patiks tiems, kas mėgsta skanius, saldoko skonio, miltingus vaisius....
Dvimetė lapinė daržovė. Vegetacijos trukmė – 55 dienos. Maistui vartojami lapai ir lapkočiai. Derlių galima imti iki vėlyvo rudens. Geriausiai auga nerūgščiame, humusingame priemolyje. Tinka virti, troškinti, kepti, konservuoti. Lapuose ir lapkočiuose gausu karoteno, ypač daug vitamino C, B1, B2, kalcio, fosforo, geležies, kitų mineralinių medžiagų.
Vegetacijos periodas - 95 dienos. Šakniavaisiai užauga iki 16-18 cm ilgio, lygūs, augdami neiškyla į paviršių, todėl nepažaliuoja. Geras morkų priešsėlis - porai, svogūnai, javai, ankstyvosios bulvės. Geriausiai auga humusingoje, neužmirkusioje lengvo priemolio arba priesmėlio dirvoje. Į tą pačią vietą morkos sėjamos po 3-4 metų. Pasėjus birželio mėn....
Vėlyva, labai derlinga veislė. Šakniavaisiai tvirti, buku galu. Vegetacijos trukmė – 127 dienos. Geriausiai auga sukultūrintoje, humusingoje, neužmirkusioje lengvo priemolio arba priesmėlio dirvoje. Derlių galima nuimti prieš pirmąsias šalnas. Vėliau nukastos morkos turi daugiau karoteno bei cukrų, geriau laikosi. Tinka šviežiam vartojimui, sulčių gamybai...
Itin ankstyva veislė. Vegetacijos periodas 73–78 dienos nuo sėjos. Šakniavaisiai apvalūs, net ir iškilę į paviršių nelinkę pažaliuoti, atsparūs trūkinėjimui, saldūs. Auginama šviežiam vartojimui, perdirbimui, tinka šaldyti. Apvalius šakniavaisius galima konservuoti nepjaustytus su kitomis daržovėmis.
Ankstyva, derlinga, miltligei atspari krūminė patisonų veislė. Vegetacijos periodas – 70 dienų. 4-5 cm skersmens vaisius galima konservuoti, didesnius– kepti, troškinti, įdaryti. Norint gauti ankstyvesnį derlių, rekomenduojama užsiauginti daigus. Jie į dirvą sodinami praėjus šalnoms. Derlius renkamas du ar tris kartus per savaitę. Geriausiai auga...
Vienmetis, žolinis, lengvai auginamas ir labai greitai augantis augalas. Maistui vartojami smulkūs, aromatingi, pikantiško skonio lapeliai. Pipirnių lapuose yra jodo, kalcio, geležies druskų, karoteno, itin gausu vitamino C. Šviežių lapelių dedama ant sumuštinių, jais paskaninami mėsos, žuvų, varškės, kiaušinių patiekalai. Sėklos sudygsta per 2–3 dienas....
Krūminė šparaginių pupelių veislė. Augalai 30–45 cm aukščio, ankštys žalios, 7–15 cm ilgio. Ankštys skinamos kas 3–5 dienаs atrankiniu būdu. Geriausiai auga 20–25 °C temperatūroje, lengvoje ir vidutiniškai sunkioje, gerai įdirbtoje, purioje dirvoje, saulėtoje vietoje. Pasėjus per anksti šlapioje ir šaltoje dirvoje sėklos gali supūti. Sėjamos, kai nebėra...
Vidutiniškai vėlyva derlinga veislė. Vegetacijos periodas – 100-110 dienų. Vaisiai apvaliai plokšti, briaunoti, sveria apie 10 kg. Sunokusių žievė rusva, minkštimas oranžinis, saldus. Tinka troškiniams, uogieniems, padažams, sriuboms gaminti bei kepiniams pagardinti. Geriausiai auga nuo vėjų apsaugotoje vietoje, priesmėlio arba lengvo priemolio dirvoje....
Vidutiniškai ankstyva krūminė gliaudomųjų pupelių veislė. Ankštys žalios. Sėklos baltai juodos, didelės. Sudygus sėkloms, subręsta per 85–95 dienas. Krūmas užauga 30–40 cm aukščio, lapija vidutinio vešlumo. Geriausiai auga esant 20–25 °C temperatūrai, vidutinio sunkumo, nerūgščioje, humusingoje, pavasarį greitai įšylančioje dirvoje, nuo vėjo apsaugotoje...
Ankstyva vijoklinių šparaginių pupelių veislė, atspari pupelių mozaikos virusui. Vegetacijos periodas – 62 dienos. Augalai vešlūs. Dera ilgai ir gausiai. Ankštys apvalios, tamsiai žalios, 15–18 cm ilgio, puikaus skonio, ilgai išsilaiko nuskintos. Tinka konservuoti, kepti, troškinti. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje dirvoje, nuo vėjo apsaugotoje...
Ankstyva, krūminė šparaginių pupelių veislė. Atspari pupelių mozaikos virusui. Subręsta per 60–70 d. nuo sėjos. Augalai žemi, tamsiai žaliais lapais. Sėklos baltos. Ankštys šviesiai geltonos, plačios, 14 cm ilgio, skanios. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, nerūgščioje, humusingoje dirvoje, nuo vėjo apsaugotoje vietoje. Vartojamos keptos, virtos,...
Ankstyva lapinių salotų veislė, lapelių forma primenanti gražgarstes, tik neturinti jokio kartumo. Šios veislės salotų lapai giliai karpyti, gelsvai žali, sultingi, puikaus skonio, nupjauti atželia. Dygti pradeda, kai dirvos temperatūra įšyla iki +4 °C. Nereiklios šilumai, bet mėgsta šviesą. Auginamos atvirame grunte. Ši veislė tinka mažų lapelių...
‘Little gem’ tipo romėniškų salotų veislė. Užauga per 60–70 dienų nuo sudygimo. Gūžės pailgos, nedidelės, apie 15 cm ilgio, traškiais, šiek tiek banguotais, melsvai žalsvais lapais. Gerai laikosi nuskintos. Auginamos nuo pavasario iki rudens. Dygti pradeda, kai dirva įšyla iki +4 °C temperatūros. Geriausiai auga puveningoje, vandeniui laidžioje dirvoje....
Gūžinės ‘Batavia’ tipo salotos. Gūžė gana stambi, standžiai susukta, šviesiai žaliais, traškiais, sultingais lapais. Puikaus skonio, nelinkusios žydėti, atsparios šalčiui. Auginamos lauke. Sodinamos daigais arba sėjamos tiesiai į dirvą. Geriausiai auga puveningoje, vandeniui laidžioje dirvoje. Ši veislė tinka mažų lapelių produkcijai auginti.
Išskirtinė, ankstyva, dekoratyvi lapinių salierų veislė, kurios lapeliai garbanoti kaip petražolės. Maistui vartojami aromatingi lapai. Valgomi švieži, tinka maistui puošti, naudojami džiovinti įvairiems patiekalams gardinti. Derlių galima nuimti kelis kartus, nupjaunant visą augalą. Augalų negalima nupjauti pernelyg žemai – tuomet jie gali neataugti....
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, labai derlingas smulkiavaisių pomidorų hibridas. Išsiskiria ilga derėjimo trukme. Vaisiai raudonos spalvos, slyvos formos, auga kekėmis, sveria apie 20–25 g. Ant kekės jie subręsta beveik vienu metu, todėl šios veislės vaisiai gali būti skinami kekėmis. Vaisiai valgomi švieži, konservuojami. Auginami šiltnamiuose.
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Auginami kaip burokėliai, tik retinant tarp augalų paliekami didesni tarpai. Iš lapų verdamos sriubos, valgomi troškinti, dedami į salotas, lapkočius galima konservuoti. Mangoldai labai maistingi – lapuose ir lapkočiuose gausu karoteno, ypač daug vitamino C, B1, B2, A, kalcio, fosforo,...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas hibridas, auginamas vasaros derliui. Gerai ištveria karščius. Augalai labai tvirti, vešlūs, turi stiprią šaknų sistemą. Vegetacijos trukmė – 75–85 dienos. Žiedynai baltos spalvos, kieti, tankūs, sveria 1,6–2 kg. Vartojami švieži, konservuojami, šaldomi. Geriausiai auga derlingoje purioje ir drėgnoje dirvoje. Sėklos gali...
Labai ankstyva ridikėlių veislė pavasario ir rudens derliui. Šakniavaisiai ryškiai raudoni, dideli, 2,5–3,5 cm skersmens, nelinkę išpursti ar sužydėti. Auginami lauke. Geriausiai auga lengvoje ir vidutiniškai sunkioje, purioje, humusingoje, be piktžolių ir nerūgščioje (pH 6-7) dirvoje. Rudens derliui ridikėliai sėjami antroje rugpjūčio pusėje....
SALOTINĖS SULTENĖS TROPHY Ankstyva, greitai auganti ir lengvai auginama veislė.Užauga per 60 dienų. Augalai nedideli. Lapeliai žali, dideli, ovalūs, švelnaus skonio, sultingi, riešutų prieskonio. Sėjamos keletą kartų per vegetaciją. Auginamos šiltnamyje ir lauke.
RAUDONIEJI BUROKĖLIAI CHIOGGIAAnkstyva veislė. Derlius imamas po 60 dienų. Minkštimas tamsiai raudonos spalvos, su baltais plačiais žiedais. Vartojami švieži, konservuojami, laikomi per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, giliai įdirbtoje dirvoje.
Ankstyvoji gūžinių salotų veislė. Kitaip šios salotos dar vadinamos sviestinėmis. Auginamos polietileniniuose šiltnamiuose ir lauke. Norint užsiauginti kokybišką derlių, rekomenduojama sodinti daigus. Geriausiai auga purioje, derlingoje dirvoje.
MOLIŪGAI CONNECTICUT FIELD Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Vaisiai vidutinio dydžio, ovalūs, 7–10 kg svorio, oranžine žieve. Minkštimas oranžinis, saldus. Norint gauti ankstyvesnį derlių, daiginama puodeliuose ir į lauką sodinami daigais. Moliūgai vartojami švieži, galima troškinti, virti, kepti.
Hibridas, skirtas auginti atvirame grunte. Vaisiai taisyklingos formos, 8–10 cm ilgio, šviesiai žalios spalvos, stambiais kauburėliais. Jie neperauga, nelinkę deformuotis. Vartojami švieži, konservuojami, labai tinka rauginti. Geriausiai auga humusingoje, daug mitybinių medžiagų turinčioje, vandeniui ir orui laidžioje dirvoje.
Ankstyva, derlinga krūminė veislė. Vegetacijos periodas – 55 dienos. Vaisiai apvalūs, tamsiai žali, puikaus skonio, sveria 400–800 gramų. Valgomi švieži, įdaryti, kepti, troškinti, konservuoti. Gerai auga derlingoje dirvoje, saulėtose vietose. Cukinijos sėjamos, kai dirvos temperatūra 10 cm gylyje siekia 10–12 ºC. Norint gauti ankstyvesnį derlių,...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas žiedinių kopūstų hibridas vasaros - rudens derliui. Derlius imamas po 85–90 dienų nuo daigų pasodinimo. Žiedynai baltos spalvos, kieti, tankūs, uždengti lapais. Tinka šviežiam vartojimui, šaldymui, konservavimui. Geriausiai auga derlingoje, purioje ir drėgnoje dirvoje. Sėklos gali būti beicuotos. Jei sėklos beicuotos,...
SĖJAMOSIOS SALOTOS BATAVIA BIONDA DI PARIGI Vidutinio ankstyvumo salotų veislė. Užauginanti didelę ir sunkią gūžę, kuri yra traški ir šviesiai žalia. Auginamos polietileniniuose šiltnamiuose ir lauke. Norint užsiauginti kokybišką derlių, rekomenduojama sodinti daigus. Geriausiai auga purioje, derlingoje dirvoje.
VALGOMIEJI SVOGŪNAI ROSSA DI FIRENZE Vidutinio ankstyvumo veislė, vegetacijos periodas - 80 dienų. Laiškai vešlūs, tamsiai žali, stiebas baigiasi nedidele, ovalia, rausva, švelnaus skonio ropele. Tinka vartoti šviežius, ypač skanūs kepti. Atsparūs sausroms ir žemai temperatūrai. Geriausiai auga sukultūrinto priesmėlio, lengvo priemolio dirvoje.
Ankstyva, derlinga veislė. Derlius imamas praėjus 90–120 dienų po sėklų sudygimo. Šakniavaisiai apvaliai plokšti, tamsiai raudonos spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, laikomi per žiemą.
DARŽINIAI ŠPINATAI GIGANTE DE INVIERNO Vidutiniškai ankstyva veislė, tinkama auginti mažiems lapeliams.Maistui naudojami žali lapai, iš kurių gaminamos salotos, košės, sriubos, juos galima konservuoti žiemai. Sėjami anksti pavasarį, pasėjus per karščius (vidurvasarį) - derlius negausus. Norint gauti ankstyvą špinatų derlių, sėjami rudenį.
Derlingiausias vidutinio vėlyvumo (~102 d.) hibridas, skirtas šviežiam vartojimui bei rudeniniam raugimui. Kopūstai auga labai intensyviai, suformuoja tankias, labai dideles - iki 10 kg. svorio gūžes. Kopūstai saldūs, traškūs, trapūs ir sultingi. Hibridas atsparus fuzariozei.Sėklos gali būti beicuotos. Jei sėklos beicuotos, beico pavadinimas nurodomas...
Ankstyvas, savidulkis, atsparus ligoms ir greitai augantis hibridas. Agurkai auginami lauke, po dangomis ar šiltnamiuose. Vaisiai ryškiai žali, stambiai kauburiuoti, blizgūs, nelinkę peraugti. Viename mazge augalai suformuoja 3–4 vaisius. Atsparūs aukštai temperatūrai ir stresinėms augimo sąlygoms. Tinka vartoti šviežius, konservuoti, raugti.
Vienmetės, lengvai auginamos gėlės. Sodinamos gėlynuose, pastatomuose vazonuose. Skinamos puokštėms, džiovinamos vaistinėms arbatoms, nuskinti žiedai tinka maistui puošti. Dirvai nereiklios.
Labai ankstyva ridikėlių veislė pailgais šakniavaisiais. Vegetacijos periodas – 18–20 dienų. Tinka auginti atvirame grunte. Geriausiai auga derlingame priesmėlyje. Palankiausia augti +18 – +21 ºC temperatūra.
Ankstyva veislė. Vegetacijos periodas – 25–30 dienos. Šakniavaisiai ryškiai raudoni, minkštimas baltas, traškus. Auginami šiltnamiuose ir atvirame grunte. Rudens derliui ridikėliai sėjami antroje rugpjūčio pusėje.
Vidutiniškai ankstyva, labai derlinga veislė. Vegetacijos periodas – 100-110 dienų nuo sėjos. Vaisiai apvalūs, šiek tiek suploti, užauga iki 7–10 kg svorio, oranžine žieve. Minkštimas sodriai geltonas, saldus.
Ankstyva, universalios paskirties veislė. Šakniavaisiai labai tinka perdirbimui - nepraranda spalvos. Tinkami vartoti šviežius ir laikyti per žiemą. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje, nerūgščioje priemolio dirvoje
Vidutiniškai ankstyva veislė, auginama lauke pavasario ir rudens derliui. Užaugina apvalią, 600–800 gramų sveriančią gūžę traškiais, sultingais lapais. Geriausiai auga 18–20 °C temperatūroje, auginant per karščius - lapai apkarsta. Daigai pakenčia nedideles šalnas. Geriausiai auga nepiktžolėtoje, vidutiniškai sunkioje ir lengvesnėje dirvoje.
Vidutiniškai ankstyva, atspari ligoms, derlinga lapinių salotų veislė. Auginama polietileniniuose šiltnamiuose ir lauke. Užauga per 50–63 dienų, skinamos atželia. Geriausiai auga purioje, derlingoje dirvoje. Salotos atsparios šalnoms, todėl į lauką galima sėti anksti pavasarį, kai pražysta šalpusnis. Nereiklios šilumai, šviesiamėgės. Salotų lapuose yra...
RAUKŠLĖTIEJI ŽIRNIAI ALEXANDRAAnkstyvoji veislė, mėgstama dėl labai skanių žalios spalvos, saldaus skonio žirnių. Vienoje ankštyje būna apie 10 žirnių. Augalai neaukšti – 60 cm aukščio. Tinka vartoti šviežius ir šaldyti. Subrendusias ankštis rekomenduojama nuskinti, neperaugę žirniai – patys skaniausi. Ankštys subręsta po 12 dienų nuo jų pasirodymo....
Vidutiniškai ankstyva, derlinga veislė. Subręsta per 80–90 dienų po daigų pasodinimo. Derlius imamas, kol galvutės žiedai yra pumpurų fazėje. Geriausiai auga derlingoje, humusingoje, vidutiniškai sunkioje, vandeniui pralaidžioje dirvoje. Maistui vartojami virti, kepti, šaldyti ir švieži.
Labai ankstyva, derlinga veislė. Augalams nereikia atramų, jie užauga iki 50–60 cm aukščio.Ankštys vidutinio dydžio, 9–12 cm ilgio su 6–7 žirneliais. Žirneliai labai skanūs, vartojami švieži tinka šaldyti. Sudygę žirniai ištveria iki -4 °C laipsnius siekiančias šalnas.
Ankstyva, derlinga, smulkiavaisė, žemaūgė veislė. Šios veislės ypatumas tas, kad vaisiai yra išsidėstę virš lapų sudarydami tarsi skėtį. Augalų nereikia rišti ar genėti. Vaisiai maži, avietiniai, skanūs, saldūs, smailėjančiais galiukais, sveria apie 20 g. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Skirta auginti vazonuose terasoje ar balkone.
Ankstyva, derlinga šparaginių žirnių veislė, žydinti sniego baltumo žiedeliais. Augalai užauga iki 50–60 cm aukščio. Ankštys tamsiai žalios, labai saldžios. Pirmąsias galima pradėti skinti, kai jos užauga iki 5–6 cm ilgio. Norint ilgesnį laiką mėgautis derliumi, sėjama kas tris savaites nuo kovo iki birželio mėnesio. Ankštys vartojamos šviežios, tinka...
Derlinga hibridinė veislė. Vegetacijos periodas – 85 dienos. Suformuoja baltus, mėsingus gumbus. Pankoliai – artimiausi krapų giminaičiai, tačiau skoniu ir kvapu labiau primena anyžius. Stiebagumbių galima dėti į salotas ar sriubas, stiebagumbius ir lapus – džiovinti ir jais gardinti patiekalus visą žiemą. Sėklomis skaninamos sūdomos ar konservuojamos...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas ʻs.marzanoʼ tipo, aukštaūgis hibridas. Pomidorai auginami šiltnamiuose. Kadangi yra atspari ligoms, ši veislė gerai dera net ir esant nepalankioms augimo sąlygoms. Vaisiai užauga iki 14 cm ilgio, labai skanūs, raudoni, sveria 100–120 g. Minkštimas standus. Vartojami švieži, tinkami džiovinti, padažams ar pomidorų pastai...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, atsparus ligoms, aukštaūgis hibridas. Vaisiai stambūs, apvalūs, šiek tiek briaunoti, ryškiai raudoni, sveria 160–180 g. Vartojami švieži, tiks sumuštiniams ar salotoms. Auginami šiltnamiuose. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai užaugina pirmą tikrąjį lapelį.
Daugiametis augalas, derantis geltonomis, saldžiomis ir kvapniomis uogomis. Dera nuo birželio iki rudens. Geriausiai auga vidutiniškai sunkioje dirvoje, galima auginti alpinariumuose, pakenčia pavėsį. Žemuogių uogose gausu geležies, vario, mangano, molibdeno, cinko, jodo, kalio ir kitų. Jose yra angliavandenių, organinių rūgščių, vitaminų C, B ir P.
Ankstyvas, atsparus ligoms, derlingas saldžiųjų paprikų hibridas. Vaisiai kreminės spalvos, sunokę – šviesiai raudoni, sveria 110 g. Vaisiai kubo formos, storomis sienelėmis. Derlius skinamas, kol vaisiai yra kreminės spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka kepti.
Ankstyva, greitai auganti ir lengvai auginama veislė, atspari miltligei. Užauga per 60 dienų. Lapeliai žali, dideli, ovalūs, švelnaus skonio, sultingi, riešutų prieskonio. Nelinkusios gelsti. Sėjamos keletą kartų per vegetaciją. Ankstyvam pavasario derliui sėjamos iš rudens. Auginamos šiltnamyje ir lauke. Vartojamos kaip salotos.
Derlinga uoginių paprikų veislė. Augalai kompaktiški, gali būti auginami vazonuose. Vaisiai aitrūs, šiek tiek susiraukšlėję, 6–10 cm ilgio. Bręsdami keičia spalvą iš žalios į geltoną. Subrendusios ʻHot Lemonʼ paprikos turi ryškų citrinžolių ir citrusinių vaisių poskonį. Tinka vartoti šviežias gaminant salsas, taip pat galima džiovinti, konservuoti....
Derlinga, ʻappleʼ tipo aitriųjų paprikų veislė. Vaisiai gelsvi, sunokę – raudonos spalvos, apvalūs, švelniai aštrūs, sveria 90–100 g. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, atsparus ligoms ʻanaheimʼ tipo aitriųjų paprikų hibridas. Paprikos auginamos nešildomuose šiltnamiuose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Vaisiai pailgi, apie 18 cm ilgio, sveria 120–130 g, sunokę – ryškiai raudoni. Kuo labiau sunokę vaisiai, tuo aštresnio skonio.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU)...