Prieskonių ir retų augalų sėklos

Kategorijos

Rikiuoti pagal filtrą:

Saujelė šviežių prieskoninių žolelių ‒ ir jūsų patiekalas įgaus puikų skonį. Prieskoniai gali suteikti puikų skonį pamėgtiems valgiams, bei atverti duris į kitų tautų virtuves. Verta visada po ranka turėti šviežios petražolės ir laiškinio česnako ‒ jie tinka beveik visuose lietuviškuose patiekaluose. Ką tik nuskinta krapų šakelė suteiks šviežumo ir vasaros skonio padažams bei sriuboms. Vos keli lapeliai šviežio baziliko ir pasklidęs aromatas nukels į šiltus prisiminimus apie atostogas saulėtoje Italijoje. Lapiniai ridikėliai, burokėliai, žirniai ar salierai suteiks ypatingo skonio žaliesiems kokteiliams bei praturtins jūsų mitybą organizmui būtinais vitaminais bei mikroelementais. Pamėgtų prieskoninių žolelių bei dar nepažintų prieskonių galite užsiauginti patys! Tam reikia  visai nedaug: prieskoninių žolelių sėklų, žemės mišinio, keleto vazonėlių ir saulėtos palangės. Dar daugiau gastronominių nuotykių patirsite prieskoniams paskyrę keletą lysvių darže. Greta tradicinių petražolių, mėtų, raudonėlio ar šalavijo, pasėkite gelteklių, citrinžolių, ežiuolės, ožragės ar kurio kito retesnio augalo. Tokių būdu atrasite naujų skonių ir atsirinksite kurie prieskoniniai augalai jums labiausiai patinka. Vasarą lauke užaugintas prieskonines žoleles šaldykite bei džiovinkite, ruoškite naminius prieskonių mišinius. Tokiu būdu ištisus metus galėsite mėgautis išskirtinio skonio maistu. Zaliastotele.lt elektroninėje parduotuvėje rasite labai didelį asortimentą tiek pamėgtų prieskoninių žolelių, tiek retų augalų sėklų

Skaityti daugiau
Rodyti puslapyje
Rūšiuoti pagal
  • DARŽOVINIAI ARTIŠOKAI VIOLET DE PROVENCE
    Kodas: 477016831602
    Cynara scolymus L.

    Daugiamečiai, 2 m aukščio, dekoratyvūs, medingi augalai. Juos galima valgyti vienus, ruošti kaip garnyrą, gardinti salotas, makaronų patiekalus, picas ir pyragus. Iš šių augalų netgi gaminami desertai, kepama duona. Maistui naudojami neišsiskleidę žiedai su stambiu žiedsosčiu ir taurėlapiais. Geriausiai auga šiltoje derlingoje, giliai įdirbtoje, nuo vėjų...

    0,69 €
  • KVAPIEJI BAZILIKAI TUSCANY PROFUMO RED LETTUCE
    Kodas: 477016830322 Patikrinta bandymų laukuose

    Populiariausių bazilikų veislių mišinys. Augalai dideliais, aromatingais lapais. Maistui vartojami malonaus kvapo ir kartoko skonio švieži ir džiovinti lapai arba lapų ir žiedų mišinys. Tinka mėsos, žuvų, varškės patiekalams, sriuboms, padažams paskaninti. Žiemą bazilikus galima užsiauginti ir namuose dėžutėse ant palangių, tik būtina pasirūpinti...

    1,55 €
  • LANKSČIOSIOS CITRINŽOLĖS
    Kodas: 477016832199
    Cymbopogon flexuosus (Nees ex Steud.) Stapf

    Daugiamečiai prieskoniniai aromatingi augalai. Maistui naudojami lapai ir stiebai, kuriuose yra citrinų eterinio aliejaus, augalo kvapas stipresnis nei citrinų. Geriausiai auga derlingame, drėgname, bet neužmirkusiame dirvožemyje. Vasarą auginami lauke, rudenį augalai su vazonais perkeliami į patalpas, sodinami į didesnius vazonus. Augalus galima...

    1,15 €
  • RAUSVAŽIEDĖS EŽIUOLĖS
    Kodas: 477016834400
    Echinacea purpurea (L.) Moench

    Daugiamečiai vaistiniai, medingi augalai. Ežiuolės dekoratyvios visą vasarą, vaistinėmis ypatybėmis išsiskiria visos augalų dalys – žiedai, lapai, šaknys. Vertingiausia, palyginti su kitais augalais, – organizmo imuninės sistemos stiprinimas ir gydomasis poveikis susirgus įvairiomis ligomis. Taip pat ežiuolės vertinamos dėl antialerginio, antibakterinio,...

    0,59 €
  • VALGOMOSIOS GELTEKLĖS DUPLEX
    Kodas: 477016830924
    Scorzonera hispanica L.

    Dvimetės dietinės, prieskoninės daržovės. Maistui naudojami riešutų skonio lapai ir šaknys, ypač tinkami rauginant agurkus. Skaniausios šaknys, užaugusios pirmaisiais metais, derlius imamas vėlų rudenį arba anksti pavasarį. Šaknys valgomos šviežios, kepamos, troškinamos, džiovinamos. Gerai auga priesmėlio arba lengvo priemolio puveningoje dirvoje. 1 g –...

    0,79 €
  • AGURKLĖS VAISTINĖS
    Kodas: 477016830102 GTG Seklos
    Borago officinalis L.

    Agurkų skonio vienmetė daržovė, jauni labai naudojami pavasario salotoms. Žiedais puošiamas maistas.Džiovintų lapų ir žiedų arbata naudojama mediciniais tikslais. Tai dekoratyvus augalas, auginamas daržuose ir gėlynuose. Prieš sėją sėklas rekomenduojama 24 valandas mirkyti vandenyje, vėliau sėti į drėgną dirvožemį.

    1,25 €
  • AVINŽIRNIAI SĖJAMIEJI
    Kodas: 477016830200
    Cicer arietinum L.

    Vienmečiai augalai, kurių sėklos naudojamos maistui. Tai viena vertingiausių ankštinių kultūrų. Avinžirniuose yra itin daug ląstelienos, dėl kurios ilgiau jaučiamas sotumas, gerėja virškinimo sistemos darbas. Augalai 30–80 cm aukščio, sėklos gelsvos spalvos, ankštys nedidelės. Salotoms puikiai tinka ir jauni augalų daigai, iš jų ruošiami kokteiliai. Vieni...

    0,79 €
  • BAZILIKAI KVAPIEJI AROMATICO DELLA RIVIENA LIGURE ES
    Kodas: 477016830325 GTG Seklos
    Ocimum basilicum L.

    Labai aromatingus lapelius užauginanti bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, kuriais gardinami mėsos, žuvies patiekalai, daržovių salotos, ypač tinka pomidorams pagaldinti. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą auginami lauke. Norint bazilikų turėti visą sezoną, sėklos sėjamos nuo vasario iki liepos mėnesio.

    1,15 €
  • BAZILIKAI KVAPIEJI AROMATICO DELLA RIVIERA LIGURE
    Kodas: 477016830327
    Ocimum basilicum L.

    Labai aromatingų lapelių bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, jais galima gardinti mėsos, žuvų patiekalus, daržovių salotas, ypač tinka pomidorams paskaninti. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą – ir lauke.   

    0,79 €
  • BAZILIKAI KVAPIEJI ITALIANO CLASSICO
    Kodas: 477016830326 GTG Seklos
    Ocimum basilicum L.

    Labai aromatingus lapelius užauginanti bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, kuriais gardinami mėsos, žuvies patiekalai, daržovių salotos, ypač tinka pomidorams pagaldinti. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą auginami lauke. Norint bazilikų turėti visą sezoną, sėklos sėjamos nuo vasario iki liepos mėnesio.

    1,15 €
  • BAZILIKAI KVAPIEJI RED RUBIN
    Kodas: 477016830324 GTG Seklos
    Ocimum basilicum L.

    Labai dekoratyvi tamsiais, aromatingais lapais bazilikų veislė. Maistui naudojami žali ir džiovinti lapeliai, kuriais gardinami mėsos, žuvies patiekalai, daržovių salotos. Bazilikai auginami ant palangių, šiltnamiuose, karštą vasarą auginami lauke. Norint bazilikų turėti visą sezoną, sėklos sėjamos nuo vasario iki liepos mėnesio.

    1,35 €
  • BLAKINĖS KALENDROS
    Kodas: 477016831300 Patikrinta bandymų laukuose
    Coriandrum sativum L.

    Vienmečiai prieskoniniai augalai. Maistui naudojami lapai, ūgliai, sėklos. Kalendros sėklos paprastai naudojamos su luobu, kurio viduje yra du džiovinti aromatingi vaisiai – gėlių ir citrinų aromato. Kalendrų lapai skinami nespėjus susidaryti pumpurams, džiovinami pavėsyje, paskui sudedami į stiklinius indus ir sandariai uždaromi. Norint ilgiau mėgautis...

    0,79 €
  • BLIZGIEJI SERENČIAI
    Kodas: 477016837900
    Tagetes lucida Cav.

    Vaistiniai, prieskoniniai, dekoratyvūs, medingi augalai. Stipraus aromato ir aštraus skonio – tinka ankštinių daržovių patiekalams skaninti. Maistui naudojami ryškūs žiedynai. Auginami darželiuose puikiai dera su kitomis vienmetėmis gėlėmis, žiedus lanko drugeliai ir bitės. Tai vieni iš lengvai auginamų prieskoninių augalų. Gerai auga šviesioje saulėtoje...

    0,59 €
  • BROKOLIAI
    Kodas: 477016834100
    Brassica oleracea L.

    Sėklos, skirtos jauniems lapeliams – mikrožalumynams – auginti. Juose daug vitaminų, antioksidantų, mineralinių medžiagų ir chlorofilo. Jie vertinami dėl didelės maistinės vertės, stiprina sveikatą, skatina virškinimą, medžiagų apykaitą ir aktyvina viso organizmo veiklą. Teigiama, kad vartojami žalumynai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai ir apsaugo...

    0,99 €
  • BROKOLIAI MICRO GREENS
    Kodas: 477016810512 GTG Seklos
    Brassica oleracea L.

    Lengvai auginami, jauni lapeliai – tai vitaminų šaltinis, vartojami švieži su įvairiais patiekalais. Jauni lapeliai pasirodo praėjus 6 – 8 dienos po sėjos. Sėklas galima sėti ant popierinių servėtėlių, į dirvos substratą – svarbu, kad netrūktų drėgmės – tada sėklos sudygs greitai ir vienodai.

    1,85 €
  • BUILIAI DARŽINIAI
    Kodas: 477016836602 GTG Seklos
    Anthriscus cerefolium (L.) Hoffm.

    Dekoratyvus, lengvai auginamas vienmetis augalas. Lapeliai malonaus anyžių skonio, primena petražoles. Naudojami švieži, šaldyti, džiovinti. Puikiai dera su kitomis žolėmis bazilikais, petražolėmis – suteikdamas patiekalams išskirtinį skonį ir aromatą. Auginamas vazonėliuose ir atviroje dirvoje. 

    1,25 €
  • BURNOČIAI UOGINIAI
    Kodas: 477016830380
    Amaranthus Blitum

    Vienmečiai, lengvai auginami, vertingi augalai. Maistui naudojami jauni nepradėjusių žydėti augalų lapeliai. Lapus ir jaunus burnočių stiebus galima troškinti, virti, šaldyti, konservuoti ar džiovinti. Lapuose gausu vitamino C, geležies, kalcio ir mikroelementų. Gali būti vartojamos ir riešutų skonio sėklos – tai lengvas, greitai įsisavinamas maistas....

    0,79 €
  • BUROKĖLIAI MICRO GREENS
    Kodas: 477016810665 GTG Seklos
    Beta vulgaris L.

    Lengvai auginami, jauni lapeliai – tai vitaminų šaltinis, vartojami švieži su įvairiais patiekalais. Jauni lapeliai pasirodo praėjus 10 – 12 dieną  po sėjos. Prieš sėją sėklas rekomenduojama 24 valandoms pamerkti kambario temperatūros vandenyje. Drėgnos sėklos sudygs greičiau ir vienodiau. Sėklas rekomenduojama sėti į specialią terpę arba ekollogišką...

    1,85 €
  • ČESNAKAI LAIŠKINIAI ES
    Kodas: 477016830404 GTG Seklos
    Allium tuberosum L.

    Daugiametė subtilaus skonio daržovė, viena iš ankstyviausių pavasarinių daržovių, maistui naudojami švieži lapai. Lapai patiekalams suteikia česnako skonį. Auginami vazonuose, ankstyvam pavasario derliui šiltnamiuose, daržuose. Neiškasti toje pačioje vietoje gali augti 3 – 4 metus, jei sėjote rudenį – žiemai rekomenduojama pridengti, kad neiššaltų. Gerai...

    1,85 €
  • ČESNAKAI LAIŠKINIAI MEDIUM LEAF
    Kodas: 477016830405 GTG Seklos
    Allium tuberosum L.

    Daugiametė subtilaus skonio daržovė, viena iš ankstyviausių pavasarinių daržovių, maistui naudojami švieži lapai. Lapai patiekalams suteikia česnako skonį. Auginami vazonuose, ankstyvam pavasario derliui šiltnamiuose, daržuose. Neiškasti toje pačioje vietoje gali augti 3 – 4 metus, jei sėjote rudenį – žiemai rekomenduojama pridengti, kad neiššaltų. Gerai...

    1,85 €
Rodoma 1 - 20 iš 102 elementų