Pagal Šiaurės Italijos receptūrą gaminamas universalus, rupus, žalios spalvos prieskonių mišinys, apjungiantis pagrindines prieskonines žoleles bei daržoves su žiupsneliu ciberžolės.Grynasis kiekis: 60 g Sudedamosios dalys: pomidorai, petražolės, svogūnai, česnakai, raudonos saldžiosios paprikos, bazilikai, raudonėliai, ciberžolės. PRIESKONIAI BE DRUSKOS,...
Universalus, rupus, raudonos spalvos, Pietų Italijos prieskonių mišinys, kuriame puikiai balansuoja pomidorai, česnakai ir raudonos aitriosios paprikos (čili) bei prieskoninės žolelės.Grynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: pomidorai, raudonos saldžiosios paprikos, česnakai, petražolės, bazilikai, aitriosios paprikos (čili). PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE...
Likutis 1 vnt. Galioja iki 2023 11 30. Karis yra prieskonių mišinys, kurio pagrindas ciberžolės šaknis. Kario prieskonius atvežė britai Indijos valdymo laikotarpiu.Karis patiekalams suteikia auksinę spalvą ir turiningą aromatą. Gardų skonį kariui suteikia ciberžolės, aitriosios paprikos, imbierai, kalendros ir kiti prieskoniai. Ypač tinka ryžių ir...
Sudedamosios dalys: 100% Ceilono cinamonas.Ceilono cinamonas iš kitų rūšių išsiskiria labai plona ir minkšta, gelsvai rusvos spalvos aromatinga žieve, kurioje yra mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, mangano, geležies, cinko, magnio, vitamino A, itin gausu antioksidantų. Cinamonas plačiausiai naudojamas konditerijoje, juo gardinami kepiniai, šokoladas,...
Ciberžolė (dar kitaip vadinama kurkuma, turmeric) yra imbierinių šeimos žolinis augalas. Vertingiausia šio augalo dalis - šaknys. Jos labai panašios į imbiero šaknis, tik yra ryškiai geltonos spalvos. Dažniausiai vartojama malta ciberžolės šaknis, tai ir yra ciberžolės milteliai. Maltomis ciberžolėmis gardinami mėsos, žuvies, ryžių, daržovių patiekalai....
Autentiškas Viduržemio jūros regiono prieskoninis mišinys, tinkantis žuvų, mėsos, daržovių, patiekalams gardinti. YPAČ TINKA ALYVUOGĖMS MARINUOTI.Grynasis kiekis: 60 gSudedamosios dalys: raudonos saldžiosios paprikos, česnakai, raudonėliai, kalendros, bazilikai, svogūnai, kvapieji pipirai, čiobreliai, juodieji pipirai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ,...
Rupus, kvapnus, saikingo aštrumo (kajeno pipirai (6 %) prieskoninių žolelių mišinys, puikiai tinkantis mėsos, žuvų, daržovių patiekalams gardinti, o ypač bulvytėms orkaitėje ar ant laužo kepti.Grynasis kiekis: 50 gSudedamosios dalys: raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, rozmarinai, česnakai, čiobreliai, raudonėliai, bazilikai, kajeno pipirai (6 %),...
Universalus rūpus prieskonių mišinys, kuriame puikiai dera svogūnų, česnakų, petražolių prieskonių kompozicija, geltoną spalvą suteikia ciberžolės milteliai.Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios dalys: svogūnai, česnakai, morkos, petražolės, juodieji pipirai, raudonos saldžiosios paprikos, ciberžolės.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO...
Pomidorai, česnakai - Italijos klasika. Džiovintos alyvuogės ir prieskoninės žolelės praturtina šį mišinį, suteikdamos unikalumo.Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios dalys: pomidorai, česnakai, alyvuogės, juodieji pipirai, krapai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.Laikyti...
Visai paukštienai, o ypač kalakutienai skirtas smulkus, vientisas, geltonos spalvos prieskonių mišinys, kuriame puikiai dera svogūnai su česnakais, ciberžolė su saldžiąja paprika ir kitais prieskoniais.Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios dalys: svogūnai, česnakai, garstyčios, raudonos saldžiosios paprikos, ciberžolės, kmynai, krapai, aitriosios paprikos...
Premium klasės, svogūnų ir pastarnokų pagrindu gaminamas mišinys, puikiai tinkantis žuvų troškinimui, gaminimui garuose, kepimui.Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios dalys: svogūnai, pastarnokai, juodieji pipirai, pomidorai, krapai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.Laikyti...
Rupus prieskonių mišinys, tinkantis mėsos patiekalams gardinti. Sudėtyje yra garstyčių grūdeliai.Grynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: česnakai, raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, garstyčios, bazilikai, juodieji pipirai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.Laikyti...
Svogūninis universalus prieskonių mišinys su apelsinų žievelėmis, ypač tinkantis žuvų patiekalams gardinti.Grynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: svogūnai, raudonos saldžiosios paprikos, bazilikai, apelsinų žievelės, petražolės, aitriosios paprikos (čili). PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR...
Senoji receptūra, subalansuota visai žvėrienai gardinti. Ypač tinkantis šernienai, subproduktams. Kulinarijos paveldo fondo sertifikatasGrynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: kalendros, kadagio uogos, svogūnai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai, rozmarinai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR...
Senoji džiovintų prieskoninių daržovių kompozicija – morkos, svogūnai, česnakai, juodieji pipirai, pastarnokai ir kiti. Kulinarijos paveldo fondo sertifikatasGrynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: morkos, svogūnai, česnakai, juodieji pipirai, pastarnokai, petražolės, gelsvės, baravykai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ,...
Mairūnai, kurie lietuvių virtuvėje buvo naudojami vietoj juodųjų pipirų, sudaro šio mišinio pagrindą, o kartu su kitais prieskoniais sudaro puikų derinį kiaulienos patiekalams gardinti. Kulinarijos paveldo fondo sertifikatasGrynasis kiekis: 50 g Sudedamosios dalys: mairūnai, česnakai, svogūnai, juodieji pipirai, kmynai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE...
Autentiškos receptūros prieskonių mišinys su trupučiu aitriosios paprikos, tinkantis ne tik chimichurri padažo gamybai, bet ir mėsai, troškiniams, sriuboms gardinti.Grynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: česnakai, petražolės, raudonėliai, aitriosios paprikos (čili). PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE...
Subtilaus aštrumo prieskonių mišinys, kuriame kumino dvelksmas suteiks paukštienai išsirtinį rytų skonį.Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: raudonos saldžiosios paprikos, česnakai, ciberžolės, ožragės, kalendros, aitriosios paprikos (čili), kuminai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR...
Mišinio pagrindą sudaro česnakų granulės ir grietinėlės milteliai, kuriuos papildo ciberžolės, krapai ir kt. Tinka tiek virtoms, tiek keptoms bulvėms, bulvių patiekalams gardinti.Grynasis kiekis: 80 g Sudedamosios dalys: česnakai, grietinėlės milteliai, ciberžolės, krapai, garstyčios. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE...
Grynasis kiekis: Sudedamosios dalys: česnakai, garstyčios, raudonos saldžiosios paprikos, žaliosios paprikos, juodieji pipirai.Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Aitriųjų paprikų (čili) pagrindu sudarytas prieskonių mišinys su svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis - aštrumo mėgėjams, tinkantis ne tik mėsos gaminiams, bet troškinimas, sriuboms, daržovėms gardinti.Grynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: svogūnai, aitriosios paprikos (čili), petražolės, bazilikai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ...
Grynasis kiekis: 80 g.Sudedamosios dalys: svogūnai, pomidorai, morkos, česnakai, pankoliai, rūkytos saldžiosios paprikos, petražolės.Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 100 g.Sudedamosios dalys: druska (60%), mėlynžiedės ožragės, česnakai, krapų sėklos, kalendros, aitriosios paprikos (čili), kmynai, šafranai Visoje Gruzijoje ypač populiari SVANETIJOS (dar vadinama SVANŲ) druska. Gruzinų virtuvėje ji dažnai vartojama vietoje paprastos druskos. Pasakojama, kad senovėje, kai druska buvo brangi, šeimininkai...
ŠVITRŪNAS - (lot. Cictus Incanus) Sudedamosios dalys: 100% švitrūno lapeliai.Šis augalas, kuris pasižymi stebėtinai dideliu polifenolių kiekiu, kurie didina atsparumą bakterinėms ir virusinėms infekcijoms bei stiprina kraujagysles. Polifenoliai pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, kurios mažina laisvųjų radikalų kiekį organizme, lėtina senėjimo procesą,...
Sudedamosios dalys: 100% mėtų lapeliaiMėtos yra ypač aromatingos, gaivaus, kiek saltelėjusio skonio prieskoninės žolelės, puikiai tinkančios ėrienos, daržovių patiekalams, padažams, salotoms, vaisiams, gėrimams, desertams ir šokoladui skaninti.Taip pat mėtų lapeliai tinka arbatai ruošti. Mėtų arbatą galima gerti tiek karštą, tiek atvėsusią. Į šaltą mėtų...
Sudedamosios dalys: kmynų sėklos, pankolio sėklos, imbiero šaknys, žvaigždiniai anyžiai, ciberžolės.Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Tikram viščiukui TABAKA - smulkus mišinys, kur svogūnai, raudonos saldžiosios paprikos, ožragės, česnakai, garstyčios, aitriosios paprikos (čili), romos kmynai (kuminai) ir kt. pradžiugins aštrumo mėgėjus.Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: svogūnai, raudonos saldžiosios paprikos, ožragės, česnakai, garstyčios, aitriosios paprikos (čili), romos...
KAUKAZIETIŠKO ŽOLELĖS – tai autentiškas, puikiai subalansuotas, labai kvapnus prieskoninių žolelių rinkinys, kuriame persipina petražolės, raudonėliai, mairūnai, ožragės lapeliai ir kt. su mažu žiupsneliu aitriųjų paprikų. Puikis derinys mėsos, daržovių, žuvų, troškinių, ryžių patiekalams gardinti.Ne veltui sakoma, jog kiekviename Kaukazo šalių...
Švelnieji paukštienos prieskoniai - tai mišinys, neturintis aitriųjų paprikų (čili). Tinkantis gaminti ir mažiems, ir dideliems.Sudedamosios dalys: česnakai, raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, ožragės, salierai, kvapieji pipirai, svogūnų laiškai, muskatai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ...
Svogūnų gerbėjams - malonaus svogūnams būdingo saldumo, spalvingas prieskonių mišinys.Sudedamosios dalys: svogūnai, pomidorai, petražolės, ciberžolės. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.
Tikra pomidorų fiesta – daug pomidorų, daug česnakų bei prieskoninių žolelių žaismas. Tikras Ispanijos karštis Jūsų virtuvėje…Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: česnakai, pomidorai, petražolės, rozmarinai, kalendros lapeliai - kinza, krapai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ...
Žalias prieskoninių žolelių mišinys, kuriame krapai su prieskoninėmis daržovėmis, petražolės bei meškiniai česnakai suteikia kiaušinių patiekalams bei pikantiškiems blyneliams nepakartojamą skonį. Kulinarijos paveldo fondo sertifikatasGrynasis kiekis: 50 gSudedamosios dalys: krapai, svogūnai, česnakai, petražolės, meškiniai česnakai, krienai.PRIESKONIAI...
Svogūnai, morkos, raudonos saldžiosios paprikos ir kitos prieskoninės žolelės subalansuotos maltai mėsai gardinti.Grynasis kiekis: 70 g Sudedamosios dalys: svogūnai, morkos, raudonos saldžiosios paprikos, česnakai, porai, petražolės, aitriosios paprikos (čili), bazilikai, rozmarinai, čiobreliai, raudonėliai. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE...
Korėjietiškos morkos yra nuostabios salotos, kurias mėgsta daugelis iš mūsų. Įdomu tai, kad šis aštrus patiekalas neatsirado Korėjoje, bet Uzbekistane jį išrado ten gyvenantys korėjiečiai, norėdami „atsiminti tėvynės skonį“. Sudedamosios dalys: aitriosios paprikos (čili), česnakai, raudonos saldžiosios paprikos, kalendros, garstyčios, ožragės, kmynai....
Aštrumo mėgėjams – rūkytos aitriosios paprikos (čili) granulės, česnakai ir kt. – gabalėlis Afrikos kaitros.Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios dalys: rūkytos aitriosios paprikos (čili), česnakai, kalendros, kmynai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.Laikyti sausoje ir vėsioje...
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės - maistinės skaidulos, kurios šalina iš organizmo šlakus, slopina apetitą, todėl dažnai yra vadinamos „organizmo šluota“.VARTOJIMAS: gerti prieš pusryčius ryte arba vakare, prieš einant miegoti. Sumaišyti 1-2 arbatinius šaukštelius stiklinėje (250 ml) vandens, sulčių ar kito gėrimo. Užsigerkite kitu puodeliu skysčių...
Sudedamosios dalys: 100 % meškinis česnakas.Meškinis česnakas (Allium ursinum) yra vienas seniausių pasaulyje vaistinių augalų. Senoliai teigia, kad šio augalo sąžalynų, pabudę po ilgo žiemos miego, ieško rudieji lokiai. Paėdus augalo lapų dingsta jiems žiemos mieguistumas, grįžta jėgos. Dėl sulėtėjusios medžiagų apykaitos ir prisikaupusių organizme...
Žaliasis prieskoninių žolelių mišinys šašlykams, tai pikantiškas ir labai kvapnus prieskonių mišinys, puikiai tinkantis kepsniams, paukštienai, troškiniams gardinti. Kaukazo šalių - armėniška, azerbaidžanietiška, gruziniška virtuvės mums iš karto asocijuojasi su lauko kepsniais, o ypač - šašlykais. Niekas neleis sumeluoti, jog šių šalių gaminami...
SENOJI RECEPTŪRA - bulvytės, virtos su lupenomis, "pamirkytos" Senolių bulvių prieskonių mišinyje -tai taip pat , kaip pas močiutę Žemaitijoje:) Šie bulvių prieskoniai puikiai tinka tiek virtoms, tiek keptoms bulvėms, troškintoms daržovėms gardini.Kulinarijos paveldo fondo sertifikatas Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: svogūnai, kanapės, česnakai,...
Malti kajano pipirai yra intensyvaus aštraus skonio. Dažniausiai naudojamii ryžių, daržovių, žuvies, mėsos ir kitų aštrių patiekalų gardinimui. Naudoti labai mažais kiekiais. Kajeno pipirai – 20 000 skovilio karščio vienetų. Už paprikas turime būti dėkingi Kristupui Kolumbui, kuris XV amžiaus pabaigoje atgabeno jas į Europą, tikėdamas, kad tai yra...
Muskatai naudojami mėsai, paukštienai ir žvėrienai pagardinti. Tinka bulvių, kopūstų, rūgštynių, špinatų, svogūnų, salierų patiekalams. Renesansinės epochos Žygimanto Augusto dvare taip pat buvo naudojamas muskatas – 1545 metų sąskaitų knygose įrašyta, kad kas mėnesį jo virtuvėje būdavo sunaudojama po svarą muskatų.Nesmulkintus muskatų riešutus visai...
Muskatai naudojami mėsai, paukštienai ir žvėrienai pagardinti. Tinka bulvių, kopūstų, rūgštynių, špinatų, svogūnų, salierų patiekalams. Renesansinės epochos Žygimanto Augusto dvare taip pat buvo naudojamas muskatas – 1545 metų sąskaitų knygose įrašyta, kad kas mėnesį jo virtuvėje būdavo sunaudojama po svarą muskatų.Grynasis kiekis: 50 gLaikyti sausoje ir...
Universalus, kvapnus, "pirmosios pagalbos" virtuvėje prieskonių mišinys, kurį sudaro daugiau nei 25 prieskonių: kalendros, česnakai, svogūnai, ožragės, pipirai, paprikos, kmynai, garstyčios, ciberžolės, krapai, petražolės, bazilikai, kadagio uogos, kardamonai, gvazdikėliai, muskatai, aitriosios paprikos (čili) ir kt.Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios...
Sudedamosios dalys: 100% Ceilono cinamonas.Ceilono cinamonas iš kitų rūšių išsiskiria labai plona ir minkšta, gelsvai rusvos spalvos aromatinga žieve, kurioje yra mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, mangano, geležies, cinko, magnio, vitamino A, itin gausu antioksidantų.Grynasis kiekis: 20 gLaikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Skonių harmonija - pagrindinis Tailando virtuvės principas. Šios šalies virtuvė pilna gaivių ir aromatingų skonių - raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, kalendros, aitriosios paprikos (čili), česnakai ir kt., kurie sukelia norą vis ragauti ir ragauti. Grynasis kiekis: 70 gSudedamosios dalys: raudonos saldžiosios paprikos, svogūnai, kalendros,...
Gvazdikėliai – labai senas prieskonis, dėl itin stipraus aromato vertinamas Europos, Šiaurės Afrikos ir didelės dalies Azijos virtuvėse. Senovės Kinijoje, prieš susitikdami su imperatoriumi, pavaldiniai ir svečiai pakramtydavo gvazdikėlių – kad būtų geras burnos kvapas. Etiopijoje kartu su kavos pupelėmis mėgstama paskrudinti ir porą gvazdikėlių....
Grynasis kiekis: Sudedamosios dalys: svogūnai, garstyčios, česnakai, petražolės, imbierai, citrinų žievelės, baltieji pipirai, mėtos, rozmarinai.Vartojama žuvų, troškinių patiekalams gardintiPRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.
Sudedamosios dalys: juodieji pipirai grūsti. Kilmės šalis: Vietnamas. Juodieji pipirai – pats populiariausias ir žinomiausias prieskonis pasaulyje, dar vadinamas „prieskonių karaliumi“. Juodieji pipirai sustiprina bet kokio maisto ar deserto skonį. PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR...
Sudedamosios dalys: imbiero šaknys, obuolių gabaliukai, čiobreliai, raudonėliai, mėtos lapeliai, gvazdikėliai, žvaigždinis anyžius.Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Trumpa kelionė į Ameriką – traškūs vištų sparneliai, sultingi šonkauliukai – mišinys, kuris apjungia tris skonius – saldumą, aštrumą bei rūgštumą (cukranendrių cukrus, čili granulės ir žagrenis).Grynasis kiekis: 80 gSudedamosios dalys: nerafinuotas rudasis cukranendrių cukrus, žagreniai, česnakai, aitriosios paprikos (čili), svogūnai.PRIESKONIAI BE...
Sudedamosios dalys: pomidorai, kepintos sezamos sėklos, bazilikai, raudonėliai, špinataiPrieskonių mišinys Picai - tikra palaima picos gerbėjas - pomidorų gausa, neatsiejamos picų prieskoninės žolelės - bazilikai ir raudonėliai bei žiupsnelis špinatų. Ir visa tai praturtinta kepintomis sezamo sėklomis. Šis prieskonių mišinys idealiai tiks įvairioms...
Dalelytė Ispanijos ant Jūsų stalo – pomidorų gausa su prieskoninėmis žolelėmis ir daržovėmis. Viskas, kas svarbiausia.Grynasis kiekis: 40 gSudedamosios dalys: pomidorų dribsniai, česnakai, petražolės, bazilikai.PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ.Laikyti sausoje ir vėsioje...