su savo socialinio tinklo paskyra
- arba -
Paprikos - vienmetis augalas. Į šildomą šiltnamį paprikos gali būti sėjamos žiemos pabaigoje, į paprastą - įpusėjus kovui. Paprikos geriausiai auga lengvoje žemėje, padarius mišinį iš komposto, derlingos humusingos žemės, durpių ir smėlio arba tam tikslui paruoštas gruntas. Paprikos mėgsta šilumą ir drėgmę. Pasėjus paprikas, žemė turi būti pridengiama polietilenine plėvele, kad greičiau ir vienodžiau sudygtų sėklos. Plėvelė nuimama, kai išdygsta daigai - po 12-15 dienų. Geriausiai paprikos auga 22-25 laipsnių temperatūroje. Paprikos turi būti patręštos iš viso 2-3 kartus kas 10-12 dienų. Kai užauga 9-12 paprikos lapelių, reikia pašalinti susidariusį žiedą, kad nebūtų ankstyvo derliaus ir nebūtų pakenkta lapų formavimuisi. Visos paprikos atšakos žemiau žiedo turi būti pašalintos. Laistyti reikia 2-3 kartus per savaitę apsaugant lapus. Taip pat vertėtų mulčiuoti, nes tuomet bus gausesnis derlius. Nuimant derlių rekomenduojama ne plėšti, o nupjauti paprikų vaisius. Mes siūlome platų įvairių rūšių paprikų pasirinkimą.
Vegetacijos periodas – 65–75 dienos. Vaisiai užauga iki 7,5–8 cm ilgio, sunokę būna raudoni. Kuo labiau sunokę vaisiai, tuo jie aštresnio skonio. Tinkamiausia temperatūra paprikos sėkloms dygti – +22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Auginamos šiltnamiuose ir lauke, galima auginti vazonuose. Lauke daigai sodinami gegužės pabaigoje.
Vaisiai stambūs, kubo formos, raudonos spalvos, 8–10 mm storio sienelėmis. Puikiai dera šviesos trūkumo ir žemesnės temperatūros sąlygomis. Tinka šviežiam vartojimui ir perdirbimui. Optimali paprikos sėklų dygimo temperatūra + 22–25 °C. Daigai išdygsta per 14–22 dienas.
Vaisiai - kūgio formos, apie 100–120 g svorio, violetinės spalvos, sultingi. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Optimali paprikos sėklų dygimo temperatūra + 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Daigai į lauką sodinami praėjus šalnų pavojui, auginant lauke parenkama apsaugota nuo vėjo, saulėta vieta, derlinga dirva.
Ankstyvųjų hibridinių veislių skanių ir dekoratyvių paprikų mišinys. Vaisiai nedideli, labai skanūs, nepaprastai saldūs ir kvapūs. Į mišinį įtrauktos raudonos, oranžinės, geltonos spalvos vaisius užauginančios veislės. Paprikos naudojamos užkandžiams, nepakeičiamos gaminant gaivias salotas. Tinka auginti balkonuose, šiltnamiuose, karštą vasarą gerai dera...
Vaisiai pailgi, smailėjantys, forma primenantys ragą, prinokę – ryškiai raudoni, aštrūs. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Ant vieno augalo išauga 20–25 vaisiai. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra +22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Galima auginti nešildomuose šiltnamiuose arba...
Ankstyva veislė, tinkama auginti šiltnamyje ir lauke. Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, stambūs, 3–4 kamerų, sveria apie 300 g, 4–5 mm storio sienelėmis, juodos spalvos, kuri jiems nokstant keičiasi į raudoną. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti.
Augalai vidutinio aukščio. Vaisiai stambūs, kubo formos, apie 120–140 g svorio, sunokę – tamsiai raudoni. Sėklos gerai sudygsta esant ne žemesnei kaip +15 °C temperatūrai. Optimali sėklų dygimo temperatūra – + 22–25 °C.
Ankstyva, derlinga, tabako mozaikos virusui atspari veislė. Pradeda derėti po 68 dienų pasodinus daigus. Vaisiai stambūs, sultingi, storomis sienelėmis, kubo formos, keturių kamerų, sunokę būna oranžiniai. Optimali sėklų dygimo temperatūra +22–25 °C. Paprikos auginamos šiltnamiuose ir lauke. Valgomos šviežios, gali būti konservuojamos, troškinamos,...
Vaisiai 20–25 cm ilgio, sunokę būna oranžiniai, saldūs. Auginama šiltnamyje ir lauke. Paprikos valgomos šviežios, gali būti konservuojamos, troškinamos, naudojamos padažams gaminti. Šiuose vaisiuose gausu angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino P, C, B grupės, E vitaminų.
Augalai vešlūs, gana aukšti. Vaisiai stambūs, keturių kamerų, sveria apie 280 g, 7–8 mm storio sienelėmis, sunokę būna geltoni. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti. Auginami šiltnamyje arba lauke.
Vidutinio ankstyvumo veislė su dekoratyviais ir labai skaniais vaisiais. Vaisiai storasieniai, kubo formos, dideli, 190 gramų svorio, violetinės spalvos, subrendę – oranžiniai, raudoni. Tinka auginti balkonuose, šiltnamiuose, karštą vasarą gerai dera lauke. Augalams reikia atramų. Sėklos sėjamos durpių substrato puodeliuose po 1–2 sėklas 0,5–1,5 cm...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Augalai vešlūs, gana aukšti. Vaisiai stambūs, 4 kamerų, sveria apie 280 g, 7–8 mm storio sienelėmis, sunokę būna raudoni. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti. Auginama šiltnamyje arba lauke.
Aitriųjų paprikų veislė. Augalai yra dekoratyvūs – turi tamsiai žalius lapus, žydi violetinės spalvos žiedais. Vaisiai 4 cm ilgio, juodos spalvos, kuri vaisiams nokstant keičiasi į raudoną. Auginama šiltnamyje ir lauke, taip pat šią veislę galima auginti ant palangės ar terasoje loveliuose, vazonuose ar kitose tam tinkamose talpose.
Augalai užauga iki 90–100 cm aukščio. Paprikų vaisiai ilgi, apie 110 gr svorio, sunokę – tamsiai raudonos spalvos.
Paprikų vaisiai užauga iki 8 cm ilgio, su 3 mm storio sienelėmis, sunokę - oranžinės spalvos. Tinkamiausia temperatūra paprikos sėkloms dygti - + 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Galima auginti vazonuose.
Vaisiai dekoratyvūs, apvalūs, savo forma panašūs į pomidorus, 30–80 g svorio, storasieniai, skanūs. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Daigai į lauką sodinami praėjus šalnų pavojui, auginant lauke parenkama apsaugota nuo vėjo vieta, saulėta, derlinga dirva.
Viena aitriausių paprikų veislių. Šių paprikų skonį galima sušvelninti išėmus sėklas. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 150–325 tūkstančių. Ankštys 5 cm ilgio, 3 cm pločio, augalai 80 cm aukščio. Tinka šviežiai vartoti, konservuoti, vaisiai džiovinami arba net verdamos uogienės. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą...
Ankstyva, derlinga veislė. Augalai vešlūs, gana aukšti. Vaisiai pailgi, 1 cm skersmens, 22 cm ilgio, 2 mm storio sienelėmis, sveria 30–40 g. Vaisiai šviesiai žali, nokdami keičia spalvą į raudoną, jų forma primena ragą. Paprikos auginamos nešildomame šiltnamyje ir lauke. Ši veislė ypač tinka konservuoti, tuomet vaisius galima palikti sveikus, nepjaustytus.
Augalai gana aukšti. Techninės brandos paprikų vaisiai gelsvai balti, prinokę – raudoni, apie 110–130 g svorio, 6 mm storio sienelėmis. Hibridas atsparus tabako mozaikos virusui. Auginant lauke parenkama derlinga dirva, saulėta, nuo vėjo apsaugota vieta. Šios veislės paprikų derlių patartina nuimti techninės brandos.
Augalai vidutinio aukščio. Vaisiai nedidukai, oranžiniai, besėkliai. Auginant lauke parenkama derlinga dirva, saulėta, nuo vėjo apsaugota vieta. Tinka vartoti šviežias, konservuoti, galima kepti, troškinti. Paprikų vaisiuose gausu angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino P, C, B grupės, E vitaminų.
Vidutinio ankstyvumo labai aštri veislė, vaisiai žalios ir raudonos spalvos, smulkūs - sveria 1 gramą. Tinka šviežiam vartojimui, konservavimui, džiovinimui. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Augalas dekoratyvumu nenusileidžia vazoninėms gėlėms, todėl puikiai tiks auginti virtuvėje ant šviesios palangės.
Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai kubo formos, 7,5–8 cm skersmens, sunokę būna raudoni. Ilgai išsilaiko nuskinti. Auginamos nešildomame šiltnamyje.
Viena aitriausių paprikų veislių. Šių paprikų skonį galima sušvelninti išėmus sėklas. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 200–300 tūkstančių. Ankštys 5 cm ilgio, 3 cm pločio, augalai 80 cm aukščio. Tinka šviežiai vartoti, konservuoti, vaisiai džiovinami arba net verdamos uogienės. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą...
Vidutiniškai ankstyvas aitriųjų paprikų hibridas, atsparus tabako mozaikos virusui. Vaisiai apvalūs, blizgūs, 3–3,5 cm skersmens, 5 mm storio sienelėmis, sveria apie 20 g, sunokę būna raudoni. Paprikos auginamos šiltnamiuose ir lauke, galima auginti vazonuose. Lauke daigai sodinami praėjus šalnoms. Vartojamos šviežios, labai tinka konservuoti ar įdaryti.
Augalai vidutinio aukščio. Sunokę vaisiai tamsiai raudoni, 15 cm ilgio, 4 mm storio sienelėmis. Paprikoms reikia drėgmės – laistomos 2-3 kartus per savaitę.
Ankstyva aštrumi veislė, vaisiai žalios ir raudonos spalvos, stipraus skonio. Tinka šviežiam vartojimui, konservavimui, vaisius galima džiovinti. Auginama šilnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke.
Augalai vešlūs, vidutinio aukščio. Vaisiai ploni, pailgi, 2,5 cm skersmens, 11 cm ilgio, 2 mm storio sienelėmis, sveria 40–45 g, sunokę – raudoni. Auginamos šiltnamyje ir lauke. Paprikos jautrios drėgmės trūkumui, todėl augalus reikėtų laistyti 2–3 kartus per savaitę pirmoje dienos pusėje. Ši veislė ypač tinkama konservuoti, tuomet vaisius galima palikti...
Ankstyva hot horshaped pepper veislė, vaisiai žalios ir raudonos spalvos, stipraus skonio, 70-80 gramų. Tinka šviežiam vartojimui, konservavimui, vaisiai džiovinami. Auginama šiltnamiuose, žiemos soduose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Daigeliai praėjus 40 – 60 dienų po sėjos po vieną sodinami į nuolatinę auginimo vietą.
Ankstyva veislė, atspari tabako mozaikos virusui. Auginama šiltnamyje arba lauke. Augalai aukšti. Vaisiai 12 centimetrų ilgio, 2–3 kamerų, sveria apie 45–50 g, 3 mm storio sienelėmis. Derlius skinamas, kol vaisiai yra žalios spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka kepti.
Augalai gana aukšti. Vaisiai labai dideli, 3–4 kamerų, pailgi, šiek tiek briaunoti, sveria 360–380 g, sunokę – geltoni. Paprikos jautrios drėgmės trūkumui, todėl augalus reikėtų laistyti 2–3 kartus per savaitę.
Pakuotėje – 4 sėklų kilimėliai, vieno dydis 20x20cm. Naudojant sėklų kilimėlius galima užauginti nuostabų įvairių veislių derinį. Sėklų kilimėliai palengvina sėją: tinka vazonams, loveliams, daržo lysvėms apsodinti. Sėklos visada išdėstomos optimaliausiu atstumu viena nuo kitos, todėl nereikia rūpintis, kad pasėsite į lovelį ar vazoną per daug augalų....
Augalai žemi. Paprikų vaisiai stambūs, kubo formos, sveria apie 110–130 gramų, sunokę – oranžiniai.
Augalai 50–70 cm aukščio. Vaisiai stambūs, kubo formos, augantys – žali, prinokę – oranžinės spalvos, švelnaus skonio. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinkami prie žuvies patiekalų. Paprikų vaisiuose gausu angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino P, C, B grupės, E vitaminų.
© 2016 UAB Agrofirma "SĖKLOS". All Rights Reserved