Kada sėti? II–IV mėn.
Kada pikuoti? Kai išauga pirmasis tikrasis lapelis.
Kada nuimti derlių? VI–IX mėn.
Žiediniai kopūstai būna įvairių spalvų (balti, geltoni, žali, violetiniai). Anot gurmanų, violetiniai skaniausi. Taip pat jie skirstomi į ankstyvuosius (‘Beta’, ‘Fastnet H’), vidutiniškai ankstyvus (‘Synergy H’, ‘Caspar H’) ir vėlyvuosius (‘Frisca H’).
Sudėtyje esančio vitamino C kiekiu ši kopūstų rūšis du kartus pranoksta baltagūžius. Juos rekomenduojama auginti dėl gana didelio kiekio baltymų, riebalų, beazočių ekstrakcinių medžiagų, taip pat cukraus, vitaminų C, B1, B2, karotino, kalio, kalcio, geležies, retai daržovėse aptinkamos veikliosios medžiagos cholino.
Į durpių substrato pripildytas daigyklas ar kitas talpyklas pasėjamos sėklos. Rekomenduojama sėti 1 cm gylyje į vageles. Į pastovią auginimo vietą daigai perkeliami nuo balandžio pabaigos iki gegužės pradžios, kai turi 4–5 tikruosius lapelius ir yra apie 15 cm aukščio. Juos reikėtų sodinti 30–50 cm atstumu tarp augalų ir 50 cm tarp eilių.
Tiesiai į dirvą sėjama balandžio–birželio mėnesį. Sėklos sėjamos 5 x 5 cm atstumu įspaudžiant po 2 sėklas į dirvą taip, kad jos būtų užžertos žeme apie 1 cm. Daigams sudygus, retinama ir paliekama tik po vieną stiprų daigą.
Iš visų kopūstinių daržovių žiediniai reikliausi dirvai ir drėgmei. Geriausia sodinti priemolio ar priesmėlio humusingoje dirvoje. Nepamirškite, kad žiediniams kopūstams reikia daug šviesos. Geriausiai auga +15–18 °C temperatūroje, o jei ji aukštesnė ir trūksta drėgmės, dera mažos gūželės. Pagrindiniai dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį: žiediniams kopūstams turi užtekti visų pagrindinių maisto medžiagų, o formuojantis žiedynams – pakakti azoto. Norint užtikrinti nepertraukiamą žiedinių kopūstų auginimą, juos reikia laistyti.
Specialistai pataria
Žiedinių kopūstų daigai sodinami tokiame pat gylyje, kaip ir augo daigyne.