-25%
GREENOK MEDIENOS PELENAI 1,2 KG
Kodas: 4751015780826

GREENOK MEDIENOS PELENAI 1,2 KG

3,49 € 2,62 €/ vnt.
2,18 €/ kg

Kaina fizinėse parduotuvėse gali skirtis

Būklė: Yra sandėlyje ir parduotuvėse

Mažiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 2,62 €

Prekę turime šiose parduotuvėse:

    Galimi pristatymo būdai:

    (Pasirinkimas kitame žingsnyje)

    Nemokamas atsiėmimas parduotuvėje
    Pristatymas į namus
    Atsiėmimas paštomate

    GreenOK MEDIENOS PELENAI
    Identifikavimo Nr. G.1.1.1.1. Tręšiamasis produktas: medienos kuro pelenai. Produktas gautas deginant chemiškai neapdorotą medieną: medžių ir energetinių augalų kamienų dalis, viršūnes, šakas, pjuvenas ir kt.
    Naudojimas: dirvos (grunto) mitybinis gerinimas ir/arba rūgštingumo neutralizavimas - anksti pavasarį arba vėlyvą rudenį įterpti 100-300 g/m2 arba palaistyti darbiniu tirpalu 300 g/10 l vandens/3-5 m2 augalų tręšimas vegetacijos metu paskleisti ir įterpti 50 g/m2 arba palaistyti darbiniu tirpalu 150 g/10 l vandens/3-5 m2. Pelenai yra kartu ir greitai veikianti dirvožemio kalkinimo medžiaga todėl naudotina gerinti kompostą (tolygiai paskleidžiant kas 15-20 cm) greitai tirpdo sniegą ir didina sukibimą su ledu apsaugo nuo dumblių augimo vandenyje (1 valgomasis šaukštas/4000 l vandens). Žaladarių poveikio prevencijai rekomenduojama 300 g pelenų ištirpinti 10 l verdančio vandens. Skiedinį atvėsinti, perkošti, papildyti kalio muilu (100 ml/10 l vandens) ir purkšti augalus, po savaitės augalus nuplauti vandeniu. Kitas būdas - kruopščiai sudrėkinti augalus ir apibarstyti juos pelenais. Palikti per naktį ir ryte nuplauti. Pelenai, paskleisti tolygiai aplinkui daržo lysves ar augalus, padeda apsisaugoti nuo šliužų ir sraigių, nes pelenai iš jų kūnų ištraukia vandenį. Dėmesio! Naudojimo normų viršijimas gali būti kenksmingas. Draudžiama naudoti pelenus su azotinėmis, organinėmis ir fosforo trąšomis, nenaudoti daigams ir sodinukams, rugščiamėgiams augalams, rožėms ir bulvėms. Tręšimas pelenais turi būti atliekamas mažiausiai 50 m atstumu nuo atvirų vandens telkinių. Skleidžiant pelenus dirvos paviršiuje, jie turi būti paskleidžiami tolygiai, pasirūpinant, kad jų nenešiotų vėjas. Pelenus draudžiama naudoti smėlžemiuose, šlapynėse, eroduojančiuose dirvose, ant įšalusios ir įmirkusios dirvos. Tręšimas pelenais neatliekamas pievų, vejų, ganyklų, daugiamečių žolių pasėlių teritorijose, taip pat šarmingose dirvose (kur pHKCl > 7,0).
    Sudėtis (mitybinės medžiagos): fosforo pentoksidas (P2O5) – 1,9 kalio oksidas (K2O) – 4,4% kalcio oksidas (CaO) – 9,8% magnio oksidas (MgO) – 1,7% natrio oksidas (Na2O) – 0,5% cinkas (Zn) varis (Cu) granuliometrinė sudėtis: dalelės. 99,9% frakcijos - 1 mm pHKCl - >11,5.
    Masė (neto): 1,2 kg.

    Charakteristikos
    Prekinis ženklasGREENOK
    Išfasavimas1.2 kg

    Geriausia pirkti viską kartu!

    E. parduotuvės prekių kainos, nuolaidos ir asortimentas gali skirtis nuo esančių fizinėse parduotuvėse „Žalia stotelė“ ir „Žaliasis centras“. Prekių likutis sandėlyje ir e. parduotuvėje gali nesutapti, todėl išlieka galimybė, kad Jūsų užsakymo įvykdyti negalėsime arba įvykdysime tik jo dalį, o už prekių neatitikimą - pinigų skirtumą grąžinsime. Pinigų grąžinimo terminas 14 d. Prekių spalva, dydis ir kitos savybės dėl savo vizualinių ypatybių gali atrodyti kitaip negu realybėje, todėl prašome vadovautis prekių aprašymu. Prekių nuotraukos skirtos tik iliustraciniams tikslams ir yra pavyzdinės.