Aukštaūgė, labai derlinga veislė. Vegetacijos periodas – 75–80 dienų nuo daigų pasodinimo. Vaisiai apvalūs, sveria apie 60–120 g, sultingi, aromatingi. Jie ne tik skanūs, bet ir labai dekoratyvūs – nokstant vaisiams, ant jų esantys žali dryžiai virsta ryškiai geltonais. Auginama nešildomame šiltnamyje.
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, derlingas, ʻbeefʼ tipo avietinių pomidorų hibridas. Vegetacijos periodas – 70–75 dienos. Vaisiai šiek tiek suploti, blizgūs, sveria apie 200 g ir daugiau, puikios prekinės išvaizdos, netrūkinėja, gerai laikosi nuskinti. Būdingas puikus saldumo ir rūgštumo balansas. Auginami šiltnamiuose ir lauke, nuo vėjo apsaugotoje,...
Vienmetės svyrančios gėlės. Žiedeliai smulkūs, ryškūs. Tinka balkonų lovelių, pakabinamų vazonų apželdinimui. Žydėti pradeda praėjus 2 mėnesiams po sudygimo, žydi ilgai ir gausiai. Sėklos dražuotos – (vienoje draže 4–5 sėklos), apveltos rišliu organinių ir mineralinių trąšų mišiniu. Daiginant – sėklos substratu neužberiamos, tik lengvai įspaudžiamos į...
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, derlingas ʻbeefʼ tipo pomidorų hibridas. Vegetacijos periodas – 75–80 dienų. Vaisiai rekordinio dydžio – gali sverti iki 1 kg, raudoni, mėsingi, blizgūs. Stebina ne tik dydžiu, bet ir skoniu bei kvapnumu. Norint užauginti rekordinio dydžio pomidorus, būtina riboti vaisių skaičių ant augalo. Auginami šiltnamiuose, reikia...
Ankstyvas, derlingas, aukštaūgis hibridas, labai atsparus marui. Vegetacijos periodas – 55–60 dienų. Vaisiai apvalūs, raudoni, blizgūs, be žalios dėmės prie vaiskočio, sveria apie 125–150 g, nelinkę trūkinėti. Vartojami švieži, tinka padažams, pagardams gaminti, konservuoti. Auginami šiltnamiuose ir lauke. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C.
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, labai derlingas smulkiavaisių pomidorų hibridas. Vegetacijos periodas – 75–80 dienų. Vaisiai oranžinės spalvos, auga kekėmis, sveria apie 15–20 g. Šie pomidorai yra itin kvapūs, saldūs, turi medaus poskonį, sultingi, nelinkę trūkinėti. Ant vieno augalo užauga 150–200 pomidorų. Vaisiai ant kekių subręsta beveik vienu...
Vidutiniškai vėlyvas, aukštaūgis hibridas. Veislė išsiskiria augumu, vaisiai širdies formos, raudoni, briaunoti, mėsingi, sveria 200–250 g. Auginami šiltnamiuose. Valgomi švieži, tiks padažų, pomidorų pastos gamybai. Tinkamiausia temperatūra pomidorams augti – 20–32 °C. Optimali grunto temperatūra šaknims augti – 20–22 °C.
Vienmetės, labai gausiai žydinčios gėlės. Sodinamos balkonuose, tinka pakabinamiems krepšeliams. Žiedai 0,5–1,0 cm skersmens, stiebo ilgis 30 cm. Sėklos labai smulkios, žeme neužberiamos, tik lengvai įspaudžiamos į dirvos paviršių. Pasėlis turi būti nuolat drėgnas. Daiginant rekomenduojama uždengti, tai padės išsaugoti drėgmę ir šilumą, sėklos sudygs...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas ʻs.marzanoʼ tipo, aukštaūgis hibridas. Pomidorai auginami šiltnamiuose. Kadangi yra atspari ligoms, ši veislė gerai dera net ir esant nepalankioms augimo sąlygoms. Vaisiai užauga iki 14 cm ilgio, labai skanūs, raudoni, sveria 100–120 g. Minkštimas standus. Vartojami švieži, tinkami džiovinti, padažams ar pomidorų pastai...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, atsparus ligoms, aukštaūgis hibridas. Vaisiai stambūs, apvalūs, šiek tiek briaunoti, ryškiai raudoni, sveria 160–180 g. Vartojami švieži, tiks sumuštiniams ar salotoms. Auginami šiltnamiuose. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C. Daigai pikuojami į puodelius, kai užaugina pirmą tikrąjį lapelį.
Vaisiai stambūs, cilindro formos, tamsiai violetinės spalvos. Minkštimas standus, baltas. Baklažanai dėl didelės maistinės vertės ypač vertinami vegetarų virtuvėje. Vaisiai skinami, kol jų odelė blizga - vėliau jie gali būti kartūs.
Ankstyva, derlinga saldžiųjų paprikų veislė. Vaisiai nedideli, iki 8 cm ilgio, sunokę – ryškiai geltoni, brandina mažai sėklų. Auginami šiltnamiuose arba lauke, augalai kompaktiški, apie 45 cm aukščio, todėl puikiai tiks auginti vazonuose. Paprikas tinka vartoti šviežias, konservuoti, troškinti, idealios kepti ant grilio.
Ankstyvas, atsparus ligoms, derlingas saldžiųjų paprikų hibridas. Vaisiai kreminės spalvos, sunokę – šviesiai raudoni, sveria 110 g. Vaisiai kubo formos, storomis sienelėmis. Derlius skinamas, kol vaisiai yra kreminės spalvos. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka kepti.
Derlinga uoginių paprikų veislė. Augalai kompaktiški, gali būti auginami vazonuose. Vaisiai aitrūs, šiek tiek susiraukšlėję, 6–10 cm ilgio. Bręsdami keičia spalvą iš žalios į geltoną. Subrendusios ʻHot Lemonʼ paprikos turi ryškų citrinžolių ir citrusinių vaisių poskonį. Tinka vartoti šviežias gaminant salsas, taip pat galima džiovinti, konservuoti....
Derlinga, ʻappleʼ tipo aitriųjų paprikų veislė. Vaisiai gelsvi, sunokę – raudonos spalvos, apvalūs, švelniai aštrūs, sveria 90–100 g. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio...
Vidutiniškai ankstyvas, derlingas, atsparus ligoms ʻanaheimʼ tipo aitriųjų paprikų hibridas. Paprikos auginamos nešildomuose šiltnamiuose, karštą vasarą puikiai dera ir lauke. Vaisiai pailgi, apie 18 cm ilgio, sveria 120–130 g, sunokę – ryškiai raudoni. Kuo labiau sunokę vaisiai, tuo aštresnio skonio.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU)...
Askaloniniai česnakai dar kitaip vadinami daugializdžiais arba „Shallot“ tipo svogūnais. Pasėjus pradeda derėti po 115 dienų. Ropelės šiek tiek mažesnės už įprastų svogūnų, raudonai rusvu lukštu, aštraus skonio. Sandara panašūs į česnakus. Lauke sėjami balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje. Puikiai išsilaiko per žiemą. Užauginta produkcija tinka kaip...
Derlingas, žemaūgis, atsparus ligoms hibridas. Augalai būna sveiki, gerai dera esant įvairioms augimo sąlygoms. Vaisiai raudoni, pailgi, sveria apie 25–30 g, atsparūs trūkinėjimui, ilgai išlaiko prekinę išvaizdą. Saldūs ir skanūs, turi daug likopeno. Vartojami švieži, konservuojami, tinka padažų ir tyrės gamybai. Auginami šiltnamyje ir lauke.
Ankstyvas, „saladette“ tipo, atsparus ligoms, žemaūgis hibridas. Vaisiai slyvos formos, saldūs, sveria apie 70–80 g, nelinkę pernokti. Vartojami švieži, tinka konservuoti, sultims, pagardams, padažams gaminti. Auginami šiltnamyje ir lauke. Tinkamiausia temperatūra sėkloms dygti – 20–25 °C.
Darželiniai katilėliai Dvimečiai, 60–80 cm aukščio augalai, žiedai pusiau pilnaviduriai, varpelio formos, 4 cm skersmens. Auginami ūksminguose gėlynuose, nuo vėjų apsaugotose vietose. Puokštėms žiedynai skinami, kai išsiskleidžia pirmieji apatiniai žiedai. Tinka kaimo sodyboms apželdinti. Sodinami grupėmis. Jos yra vienos pirmųjų vasaros gėlių. Žydi...
Pavasarinės raktažolės | ColosseaDaugiametės, 15–30 cm aukščio, puošnios gėlės. Žiedai 3–5 cm skersmens, ryškūs, vienspalviai ir dvispalviai. Raktažolių kilimai labai gražiai atrodo po retais medžiais, neaukštais vaismedžiais. Tinka auginti alpinariumuose, vazonuose. Gėlynuose sodinamos grupėmis. Gerai auga lengvoje, neperdžiūvančioje, puveningoje...
Vidutiniškai vėlyva, aukštaūgė veislė. Vaisiai skanūs, sultingi, dekoratyvūs – neįprasta akiai juodos spalvos odele ir ryškiai raudonu minkštimu. Kekėje 8–10 vaisių, sveriančių 50–55 g. Jie puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniams ar salotoms, papuoš užkandžių lėkštę. Auginami šiltnamyje ir lauke.
Ankstyva, derlinga saldžiųjų paprikų veislė. Vaisiai apvalūs, briaunoti, šiek tiek plokšti, forma primenantys pomidorą. Sunokę būna raudonos spalvos, sveria apie 150 g. Vartojami švieži, konservuojami, troškinami, ypač tinka žuvų patiekalams gardinti. Auginami šiltnamyje arba lauke. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C. Sėklos sudygsta per...
Ankstyva, aukštaūgė, derlinga smulkiavaisių pomidorų veislė. Išsiskiria ilga derėjimo trukme. Vaisiai slyvos formos, sveria apie 25–30 g. Minkštimas tvirtas, saldus, sultingas. Vartojami švieži, konservuojami. Daigai pikuojami į puodelius, kai užaugina pirmąjį tikrąjį lapelį. Auginami šiltnamyje ir lauke.
Derlingas, gerai ištveriantis karščius „cayenne“ tipo aitriųjų paprikų hibridas. Auginamas lauke arba šiltnamyje. Vaisiai pailgi, siauri, smailėjantys, 18 cm ilgio, sveria apie 40 g, sunokę būna ryškiai raudoni. Vartojami kaip prieskonis, gali būti konservuojami nepjaustyti bet kurios nokimo stadijos. Optimali paprikų sėklų dygimo temperatūra 22–25 °C....
Ankstyva šakninių petražolių veislė vasaros ir rudens derliui. Vegetacijos periodas – 110–150 dienų. Šakniavaisiai lygūs, iki 15 cm ilgio, minkštimas malonaus kvapo. Tinka vartoti šviežias, perdirbti. Maistui vartojami ir lapai. Ankstyvam pavasario derliui galima sėti rudenį. Geriausiai auga lengvoje priesmėlio ar drėgnoje priemolio dirvoje.
Vegetacijos periodas - 175-195 dienos. Petražolių šakniavaisiai užauga iki 15-18 cm ilgio, jų žievė balta, minkštimas kreminis, malonaus aromato. Valgomi švieži, tinka perdirbimui bei laikymui per žiemą. Maistui vartojami ir lapai. Ankstyvam pavasariniam derliui galima sėti iš rudens, pridengtos gali žiemoti lauke. Geriausiai auga lengvoje ir drėgnoje...
Ankstyva, derlinga veislė, tamsiai žaliais lapeliais. Tinka auginti visus metus. Kompaktiško aukščio, puikiai auga lovelyje ar vazone, tačiau taip pat tinka sėjai lauke ir šiltnamiuose. Krapai – vieni populiariausių prieskoninių ir vaistinių augalų. Maistui vartojami švieži, rečiau – džiovinti lapai, žiedynai, stiebai. Lengvai auginami, nereiklūs....
Labai derlingas ir intensyviai augantis hibridas, skirtas rudeniniam derliui. Gerai pakelia nepalankias augimo sąlygas, atsparus grybinėms ir bakterinėms ligoms. Žiedynai dideli (1,5–3 kg), visiškai balti, gerai apgaubti lapais, nelinkę įgyti atspalvio. Tinka vartoti šviežius, šaldyti, konservuoti. Geriausiai auga derlingoje, purioje ir drėgnoje dirvoje....
Vienmetis, žolinis, lengvai auginamas ir labai greitai augantis augalas. Maistui vartojami smulkūs, aromatingi, pikantiško skonio lapeliai. Pipirnių lapuose yra jodo, kalcio, geležies druskų, karoteno, itin gausu vitamino C. Šviežių lapelių dedama ant sumuštinių, jais paskaninami mėsos, žuvų, varškės, kiaušinių patiekalai. Sėklos sudygsta per 2–3 dienas....
Vidutiniškai ankstyva, itin derlinga veislė. Vegetacijos trukmė – 30–36 dienos. Šakniavaisiai dideli, iki 4 cm skersmens, nelinkę trūkinėti, išpursti, nuskinti – ilgai nevystantys ir išlaikantys prekinę išvaizdą. Sėjami nuo balandžio vidurio iki rugpjūčio vidurio lauke. Geriausiai auga lengvoje ir vidutiniškai sunkioje, purioje, humusingoje,...
Užauga per 50–60 dienų po sėjos. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Auginami kaip burokėliai, tik retinant tarp augalų paliekami didesni tarpai. Iš lapų verdamos sriubos, valgomi troškinti, dedami į salotas, lapkočius galima konservuoti. Mangoldai labai maistingi – lapuose ir lapkočiuose gausu karoteno, ypač daug vitamino C, B1, B2, A, kalcio, fosforo,...
Daugiametės, 40 cm aukščio gėlės. Ryškiais žiedais ir tamsia lapija, suteikia gėlynui išskirtinumo ir žavesio. Nereikia ypatingų dirvos sąlygų, auga tiek saulėtuose, tiek ūksminguose gėlynuose. Svarbu, kad augalams netrūktų drėgmės žydėjimo metu, užsitęsus sausroms būtina laistyti. Tinka kaimo sodyboms apželdinti. Sodinamos grupėmis. Žydi antraisiais...
Vaisiai dekoratyvūs, apvalūs, savo forma panašūs į pomidorus, 30–80 g svorio, storasieniai, skanūs. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Daigai į lauką sodinami praėjus šalnų pavojui, auginant lauke parenkama apsaugota nuo vėjo vieta, saulėta, derlinga dirva.
Daugiametės vijoklinės gėlės, užauga iki 2 m aukščio. Tinka vertikaliai apželdinti, sodinamos vazonuose. Auginti parenkama saulėta vieta, derlinga dirva. Kad augalai gausiau žydėtų, rekomenduojama pašalinti peržydėjus žiedus ir neleisti brandinti sėklų. Prieš žiemą stiebą rekomenduojama nukirpti, kitais metais augalai išleis naują stiebą. Vazonuose...
Vienmetės, vijoklinės, 2–2,5 m aukščio gėlės. Viena iš dekoratyviausių veislių, pelniusi apdovanojimus. Žiedai banguoti, labai gražūs, maloniai kvepia. Gerai auga saulėtoje, nuo vėjo apsaugotoje vietoje, puveningoje dirvoje. Prieš sėją sėklas rekomenduojama sudaiginti ir sėti į drėgną dirvą. Sėjama lizdeliais, po 3–5 sėklas, prie atramų. Iš kvapiųjų...
Vaisiai stambūs, kubo formos, raudonos spalvos, 8–10 mm storio sienelėmis. Puikiai dera šviesos trūkumo ir žemesnės temperatūros sąlygomis. Tinka šviežiam vartojimui ir perdirbimui. Optimali paprikos sėklų dygimo temperatūra + 22–25 °C. Daigai išdygsta per 14–22 dienas.
Ankstyvas ‘Kapia’ tipo aštriųjų paprikų hibridas. Augalai vidutinio aukščio. Sunokę vaisiai tamsiai raudoni, 15 cm ilgio, 4 mm storio sienelėmis. Auginama polietileniniuose ir stikliniuose šiltnamiuose. Paprikoms reikia drėgmės – laistomos 2-3 kartus per savaitę. Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 500-1000.
Ankstyvi, vegetacijos periodas – 70–80 dienų. Derlinga veislė. Maistui vartojami aromatingi lapai. Jie valgomi švieži, tinka maistui puošti, naudojami džiovinti įvairiems patiekalams gardinti. Derlių galima nuimti kelis kartus, nupjaunant visą augalą. Augalų negalima nupjauti pernelyg žemai – tuomet jie gali neataugti. Geriausiai dera sunkioje,...
Labai derlinga, aukštaūgė, vidutiniškai ankstyva kokteilinio tipo veislė. Vaisiai skanūs, saldūs, sultingi, nelinkę trūkinėti, 3 cm skersmens, sveria apie 25–30 g. Vartojami švieži, konservuojami. Tinka auginti šiltnamyje, lauke, vazonuose balkone ar terasoje. Auginant lauke, reikalingos atramos.
Aukštaūgis, vidutiniškai ankstyvas, labai derlingas ʽsaladette’ tipo pomidorų hibridas. Augalai tvirti, tamsiai žaliais lapais, dėl atsparumo daugumai ligų išsiskiria gera sveikata. Kekėje formuojasi 5–6 vienodo dydžio, mėsingi, nekieti, sveriantys 120–130 g vaisiai. Auginami šiltnamyje. Valgomi švieži, tinka konservuoti, padažų, pastos gamybai.
Ankstyvas, aukštaūgis, ilgai derantis, atsparus ligoms hibridas. Vaisiai rago formos, sveria 200–230 g. Minkštimas mėsingas, skanus, jame labai nedaug sėklų. Vartojami švieži, tinka džiovinti, padažams ar pomidorų pastai gaminti. Tinkamiausia temperatūra pomidorams augti – + 20–32 °C. Vaisių nokimo metu augalams reikia kur kas daugiau vandens negu...
Vidutiniškai ankstyvas aukštaūgių pomidorų hibridas, atsparus pomidorų mozaikos virusui, 0–2 rasės fuzarioziniam vytuliui, verticiliozei bei kitoms ligoms. Vaisiai sveria 120–140 g, yra slyvos formos, mėsingi, skanūs ir aromatingi. Auginami šiltnamyje arba lauke. Vartojami švieži, tinka padažams, pagardams gaminti, konservuoti.
Daugiametės, 40 cm aukščio gėlės. Augalas krūmo formos, geltoni žiedai gražiai dera su žalia lapija. Gėlė išlieka dekoratyvi visą sezoną. Auginamos daugiamečių gėlių gėlynuose, alpinariumuose. Tai viena nereikliausių gėlių, kuri gali augti ir žydėti net ir skurdžiose smėlio dirvose. Visos augalo dalys yra nuodingos. Toje pačioje gėlyno vietoje gali augti...
Vidutiniškai vėlyvos ‘Batavia’ tipo salotos. Veislė atspari ligoms bei žiedynstiebių formavimuisi, todėl labai tinka vasaros derliui auginti. Keras atviro tipo, didelis, gali sverti 800 g. Vidiniai lapai žali, o išoriniai – žali su banguotais rausvais kraštais, traškūs, gero skonio. Ši veislė tinka mažų lapelių produkcijai auginti.
Augalai užauga iki 60 cm aukščio, tamsiai violetiniais lapais, kurie ir vartojami maistui. Iš jų verdamos sriubos, gaminamos salotos, tinka maisto puošimui. Augalai pakenčia ir didesnius šalčius, todėl palikę juos žiemoti lauke, galėsite skinti šviežius lapus ir gruodžio mėnesį.
Gūžinės sviestinio tipo salotos. Gūžės vidutinio dydžio, atviros, traškiais, švelnaus skonio lapais. Užauga per 65 dienas nuo sėklų sudygimo. Sodinamos daigais arba sėjamos tiesiai į dirvą. Vėliau retinamos, paliekant tarp augalų reikiamus atstumus. Daigų galima užsiauginti šiltnamiuose ar lauke. Į lysves daigai sodinami, kai turi 5–6 tikruosius lapelius....
Augalai vidutinio aukščio. Vaisiai nedidukai, oranžiniai, besėkliai. Auginant lauke parenkama derlinga dirva, saulėta, nuo vėjo apsaugota vieta. Tinka vartoti šviežias, konservuoti, galima kepti, troškinti. Paprikų vaisiuose gausu angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino P, C, B grupės, E vitaminų.
Ankstyvas, aukštaūgis, ligoms atsparus hibridas. Vaisiai širdies formos, mėsingi, tiesiog tirpstantys burnoje. Sveria 250–300 g ir, nors yra sunkūs, vienas augalas jų užaugina tikrai nemažai. Auginami nešildomuose šiltnamiuose bei lauke. Auginant lauke reikalingos atramos, parenkama apsaugota nuo vėjo, saulėta ir šilta vieta.
Ankstyva, ilgai deranti, aukštaūgė šparaginių pupelių veislė, atspari pupelių mozaikos virusui. Dera praėjus 63 dienoms nuo sėklų sudygimo. Ankštys apvalios, net 25 cm ilgio, labai gero skonio. Sėjamos tiesiai į dirvą gegužės antroje pusėje, kai šalnų tikimybė maža. Augalams reikalingos atramos.
Viena ankstyviausių ropių veislių. Šakniavaisiai ir minkštimas baltos spalvos, sultingas, švelnaus skonio. Maistui gali būti vartojami ir jauni lapeliai. Sėjamos tiesiai į dirvą nuo kovo pabaigos iki birželio pradžios. Pasėlis retinamas, paliekant tik stipriausius augalus. Svarbu laiku nuimti derlių, nes peraugusios ropės kietos ir neskanios. Ropių skonis...
Vidutiniškai ankstyva veislė. Sodinama daigais arba sėjama tiesiai į dirvą. Derlius imamas po 90 dienų, bet šią veislę galima auginti ir mažoms ropėms – tuomet šakniavaisiai raunami po 7–8 savaičių nuo sėklų sudygimo, kai būna teniso kamuoliuko dydžio. Šakniavaisiai apvalūs, minkštimas gelsvas, sultingas, švelnaus ir salsvo skonio. Maistui vartojamos...
Vidutiniškai ankstyvas, aukštaūgis, ligoms atsparus hibridas, auginamas šildomuose ir nešildomuose šiltnamiuose bei lauke. Vaisiai raudoni, apvalūs, tvirti, 3–4 kamerų, atsparūs trūkinėjimui, sveria 160–180 g. Jie labai skanūs, saldūs. Hibridas gausiai dera ir esant nepalankioms augimo sąlygoms. Puiki veislė ir daržininkams mėgėjams, ir pomidorų pardavėjams.
Lenktalapiai šilokai | TripmadamDaugiametės, nereiklios, tankų kilimą suformuojančios gėlės. Šios gėlės ypač pakančios sausroms, gerai auga nederlingose, sausose dirvose. Šilokai nebarsto lapų ar žiedų, todėl tvarkingai atrodo ir jiems nereikia papildomos priežiūros. Sėklos labai smulkios, sėjamos į daigyklas, žeme neužberiamos. Į nuolatinę vietą sodinami...
Paprikų vaisiai užauga iki 8 cm ilgio, su 3 mm storio sienelėmis, sunokę - oranžinės spalvos. Tinkamiausia temperatūra paprikos sėkloms dygti - + 22–25 °C. Sėklos sudygsta per 14–22 dienas. Galima auginti vazonuose.Vaisiuose kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 30-50 tūkstančių.
Ankstyvas, netikrajai miltligei atsparus melionų hibridas. Gerai ištveria temperatūros svyravimus, todėl dera net ir vėsesnę vasarą. Auginamas nešildomuose šiltnamiuose ir lauke. Užaugina ovalius, daugiau nei 1 kg sveriančius vaisius. Žievė melsvai žalia, sunokusių – šviesiai gelsva, minkštimas kvapus ir saldus, 4–5 cm skersmens.
Daugiametės, 80 cm aukščio, originalios gėlės. Auginamos kaip sodo akcentas, žiedynas išlieka dekoratyvus net ir peržydėjęs. Sėklos stambios, prieš sėją rekomenduojama 24 val. pamerkti, kad greičiau sudygtų. Sėklos sėjamos į drėgną dirvą. Sėkloms dygstant svarbu, kad dirva neperdžiūtų. Geriausiai auga saulėtoje vietoje, gali augti ir daliniame pavėsyje....
Kvapieji pelėžirniai | Princess ElisabethVienmetės, vijoklinės, 1–2 m aukščio gėlės. Žiedai ryškūs, labai dekoratyvūs, maloniai kvepia. Gerai auga saulėtoje, nuo vėjo apsaugotoje vietoje, puveningoje, 30 cm gyliu perkastoje ir išpurentoje dirvoje. Prieš sėją sėklas rekomenduojama sudaiginti ir sėti į drėgną dirvą. Sėjama lizdeliais, po 3–5 sėklas, prie...
Ankstyvas hibridas. Auginamas pavasario bei vasaros derliui po priedangomis ar atvirame grunte. Vegetacijos trukmė – 55–60 dienų. Gūžė sveria apie 1–2 kg. Hibridas išsiskiria itin gera gūžių kokybe, gausiu derliumi. Augalai nelinkę formuoti žyduolių. Geriausiai auga priesmėlio ar lengvo bei vidutinio sunkumo priemolio dirvoje. Geriausias priešsėlis –...