Pankoliai, savo aromatu primenantys anyžius, daugeliui dar nėra pažįstami. Vis dėlto susidomėti šiomis daržovėmis verta dėl naudingųjų ypatybių, kurios prilygsta vaistažolėms. Pankolių vaisiai ir eterinis aliejus nuo seno naudojami medicinoje. Dažnai jis rekomenduojamas kaip veiksminga priemonė sergant bronchų ir žarnyno infekcijoms. Šias daržoves taip pat galima pritaikyti daugybėje receptų virtuvėje. Maistui tinka ir gumbai, ir lapija, ir net sėklos. Paskrudinti gumbai labai tinka sriuboms, salotoms ar net saldiesiems patiekalams: pyragams, pudingams, uogienėms, o pankolių sėklas galima vartoti kaip arbatą.
Kada sėti? III-V mėn. (III-IV mėn. į daigyklas; V mėn. tiesiai į dirvą)
Kada daigus sodinti į lauką? V mėn.
Kada nuimti derlių? VI-VII mėn.
Sėklos kovą ar balandį sėjamos į durpių substratu pripildytas daigyklas. Sėjama 1 cm gylyje, lengvai užžeriant žemėmis. Pankoliai yra šilumamėgės daržovės ir bijo šalnų, tad tiesiai į dirvą sėklos sėjamos gegužės pabaigoje, laikantis rekomenduojamų atstumų: 40 cm tarp eilių ir 25 cm tarp augalų. Dirvą parinkite humusingą ir purią. Prieš tai rekomenduojama patręšti kompostuotu arklių mėšlu. Užėjus sausroms, augalus būtina laistyti. Pankoliams svarbu palaikyti nuolatinę drėgmę, nes jie gali per anksti pradėti krauti žiedus ir subrandinti sėklas. Derlius imamas birželį–liepą.
Atminkite, kad pankolių derlių galima išlaikyti iki aštuonių savaičių. Svarbu jį laikyti vėsiame rūsyje arba šaldytuve.