• Vanduo – gyvybės šaltinis ne tik žmonėms, bet ir augalams. Tačiau užmiestyje gyvenantys ar laisvalaikį ten leidžiantys asmenys neretai susiduria su vandens tiekimo problema. Jai spręsti pasitelkiami vandens siurbliai. 

  • Pjuvenų briketai – nauja kuro rūšis ir dar neužimanti kuro rinkoje tokių pozicijų kaip malkos ar anglys. Tačiau dažniausiai tai vyksta tiesiog dėl nežinojimo, nes briketai turi daugybę pranašumų prieš kitas kuro rūšis.

  • Šliužai ir sraigės labiausiai mėgsta drėgnas ir tamsias vietas, dieną slepiasi po augalų lapais, o vakare maitinasi. Būtent tai dažniausiai tampa daržininkų galvos skausmu. Sraigės minta viskuo, kas šviežia, sultinga ir skanu: lapais, žiedais, vaisiais. Verta paminėti ir tai, kad šliužai labai vislūs, ypač drėgnais metais. Kiekvienas gyvis gali padėti iki 500 kiaušinėlių.  

  • Norite užsiauginti ankstyvųjų daržovių ir mėgautis pomidorais, paprikomis ar baklažanais? Įsirenkite šiltnamį. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis savo užaugintomis daržovėmis jau nuo ankstyvo pavasario. Šiltnamių pasirinkimas labai didelis. Galima įsirengti dengtą stiklu, polikarbonatu ar plėvele, o dydį nulems poreikis ir jam skirta vieta.

  • Normalus kambarinių augalų augimas ir vystymasis priklauso nuo aplinkos sąlygų, kurias sukuriame savo namuose. Visgi svarbiausią dalį sudaro: auginimo terpė, maisto medžiagų kiekis, oro temperatūra ir jos svyravimai, drėgmės kiekis ore ir auginimo vieta. Jeigu sukuriamos nepalankios augimo sąlygos, normali augalų būklė sutrinka: pradeda sirgti, užpuola kenkėjai ir atsiranda fiziologinių sutrikimų. Tinkamai ir reguliariai prižiūrimi kambariniai augalai dažniausiai neserga. Ligomis arba kenkėjais jie gali užsikrėsti nuo naujai įsigytų augalų. Kai kurie kenkėjai ar ligos gali būti iš karto sunkiai pastebimi. Taigi pateikiame dažniausias problemas, kurios ištinka auginant kambarinius augalus. Tai padės nustatyti priežastį ir pradėti taikyti gydymą.