• Paprikas rekomenduojama auginti dėl karoteno, nes jo beveik tiek pat, kiek morkose. Be to, vienoje paprikoje yra vitamino C paros dozė.

  • Paprikas verta auginti dėl vaisiuose esančių angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio (200 mg %), C, B grupės, E vitaminų. Be to, paprikos – didžiausias vitamino P šaltinis (300–450 mg %).

  • Net ir tiems, kurie nemėgsta pomidorų, juos auginti verta. Pomidorų kvapas atbaido uodus: jei mėgstate vasaros vakarus leisti atvirose pavėsinėse, vertėtų šalia jų auginti pomidorus.

  • Pomidorai – šviesamėgės ir šilumamėgės daržovės. Pasaulyje jų užauginama iki 138 mln. tonų per metus. Net ir tiems, kurie nemėgsta pomidorų, juos auginti verta. 

  • Česnakai – viena iš sveikiausių ir vertingiausių daržovių, kuri turi daug gydomųjų ir dezinfekcinių savybių. Vertingiausias komponentas – eteriniai aliejai, kurie turi antiseptinį poveikį. 

  • Vasarinių česnakų auginimas ir priežiūra panaši, kaip ir žieminių, tačiau jie turi vieną pranašumą – geriau išsilaiko. Vasariniai česnakai labiau tinka mėsos patiekalams.

  • Svogūnus rekomenduojama auginti dėl juose esančių baltymų, celiuliozės, mineralinių druskų, vitamino C. Geriausiai svogūnai auga priesmėlio ar priemolio dirvoje, tačiau galima auginti ir humusingoje šiltoje smėlio dirvoje. Be to, rekomenduojama dirvą sukasti iš rudens, kad per žiemą susigulėtų.

  • Porai – tai švelnesnio skonio nei svogūnai daržovės, tačiau lenkiančios juos bioaktyvių medžiagų ir vitamino C kiekiu. Jie atsparūs šalčiui. Porų veislės skiriasi derėjimo ankstyvumu. 

  • Baklažanai – vienmetės, ilgos vegetacijos, šviesą, šilumą ir drėgmę mėgstančios daržovės. Dėl šių priežasčių juos rekomenduojama auginti tik šiltnamiuose. Daržovėse esančios aromatinės medžiagos skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą, todėl gerina apetitą. 

  • Salierus rekomenduojama auginti todėl, kad juose nemažai mineralinių medžiagų, ypač kalio ir vitamino C. Be to, gausu eterinių aliejų, teigiamai veikiančių virškinimą. Maistui suteikia ne tik malonų aromatą, bet ir vitaminizuoja.

  • Sudėtyje esančio vitamino C kiekiu ši kopūstų rūšis du kartus pranoksta baltagūžius. Juos rekomenduojama auginti dėl gana didelio kiekio baltymų, riebalų, beazočių ekstrakcinių medžiagų, taip pat cukraus, vitaminų C, B1, B2, karotino, kalio, kalcio, geležies, retai daržovėse aptinkamos veikliosios medžiagos cholino.

  • Kad derlius būtų ankstyvas, kovo pabaigoje salotos sėjamos į negilius griovelius šiltnamyje. Pjaunamosios salotos sėjamos eilutėmis paliekant 15 cm atstumą tarp eilučių, o skinamosios – paliekant 30 cm atstumą tarp eilučių. Tiesiai į dirvą salotas rekomenduojama sėti balandžio–gegužės mėnesį.