• Vienmečiai vijokliniai augalai, išaugantys iki 2 metrų. Maistui naudojami mėsingi, malonaus skonio lapai. Jais gardinamos sriubos, salotos, troškinti patiekalai.

  • Mikrožalumynai – tai maži (7–10 cm aukščio) valgomieji augalai: burokėliai, ridikėliai, brokoliai, bazilikai, saulėgrąžos ir kt. Jie, kitaip nei daigintos sėklos, daiginami dirvožemyje ar ant sterilaus pluošto, be to, valgomi be šaknų.

  • Garbanotieji lapiniai kopūstai – viena seniausių kopūstų rūšių ir vienos atspariausių, ištvermingiausių daržovių. Augalai ištveria šalčius net iki –15 °C, todėl palikę juos žiemoti lauke, galėsite skinti šviežius lapus ir gruodį.

  • Arbūzai – vienmetės, saldaus, gaivaus skonio ir malonaus aromato šilumamėgės daržovės. Jų vaisius labiausiai vertinamas dėl minkštime esančio natūralaus antioksidanto likopeno, skatinančio ląstelių atsinaujinimą ir stiprinančio imuninę sistemą.

  • Pankoliai, savo aromatu primenantys anyžius, daugeliui dar nėra pažįstami. Vis dėlto susidomėti šiomis daržovėmis verta dėl naudingųjų ypatybių, kurios prilygsta vaistažolėms. Pankolių vaisiai ir eterinis aliejus nuo seno naudojami medicinoje.  

  • Brokoliai – tai dietinės, lengvai virškinamos daržovės. Maistinėmis ypatybėmis jos lenkia net žiedinius kopūstus, o jauni lapai nenusileidžia špinatams ir lapiniams kopūstams. Lietuvoje dažniausiai auginami ankstyvieji ir vidutiniškai ankstyvi brokoliai.  

  • Pupos ir pupelės yra ankštinės daržovės, kurias mėgsta ir dietologai. Tad apie šių daržovių auginimą reikėtų pagalvoti norintiesiems numesti svorio. Pupas rekomenduojama sėti anksčiau nei pupeles. Tai galite daryti ir balandžio pradžioje, nes jų daigai pakenčia šaltį.

  • Pastarnokai, kaip ir petražolės, – salierinių šeimos augalas. Jie vertinami kaip dietinė daržovė, todėl tiems, kas negali valgyti bulvių, ši daržovė yra puikus jų pakaitas. Įdomu tai, kad pastarnokų šakniavaisiai, palyginti su morkomis, turi daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų. 

  • Morkos pagal vegetacijos trukmę skirstomos į: ankstyvas, vidutiniškai ankstyvas, vidutiniškai vėlyvas ir vėlyvas. Sėjos laikas priklauso nuo to, kokiam tikslui jos auginamos ir kokia pasirinkta veislė. Morkų sėklos smulkios ir dygsta lėtai. Joms auginti parenkama lengva ar vidutinio sunkumo dirva.   

  • Mėta – daugiametis notrelinių šeimos žolinis augalas. Kadangi turi raminamąjį ir slopinamąjį poveikį, dažniausiai naudojamas kaip vaistinis arba aromatinis. Tačiau vis dažniau atkreipiamas dėmesys ir į išskirtines morfologines mėtų ypatybes ir galimybę jas pritaikyti aplinkos želdynuose.

  • Agurkai viena labiausiai mėgstamų daržovių.  Agurkus galima vartoti tiek šviežius, tiek marinuotus, konservuotus ar raugintus, jų sultis tinka maišyti su bet kuriomis kitomis daržovėmis arba kefyru.

  • Burokėliai – labai populiari, mėgstama ir dažnai auginama daržovė. Maistui vartojami šakniavaisiai, švieži lapkočiai ir lapai. Burokėliai skirstomi į lapinius ir šakniavaisinius. Šakniavaisiniai burokėliai būna apvalūs arba pailgi, cilindro formos.